Junioři ČF4

ČF4: MBL - PLZ 6:5 - Junioři bojovali, ale sezona jim skončila

S nadějí vyrovnat stav série vstoupili plzeňští junioři do čtvrtého zápasu série. Předvedli bojovný a srdnatý výkon, nakonec ale svému soupeři podlehli 5:6 a sezona pro ně skončila.

BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929

6:5
2:2, 2:2, 2:1

Branky a nahrávky: 5. Volf (Kotala, Kurka), 5. Hes (Brzák, Šťáva), 24. Pořízek (Sedmík, Sonnek), 38. Volf (Sonnek, Kurka), 41. Kotala (Bernad), 48. Kotala (Červinský, Bernad) - 11. Suchý (Indrák, Holý), 19. Indrák (Kubalík, Přikryl), 34. Polívka (Polata), 36. Indrák (Schleiss, Sklenička), 50. Kubalík (Tulačka). Rozhodčí: Hrubý, Wagner – Podrazil, Bosák. Vyloučení: 4:5. Využití: 4:0. Diváci: 380. Střely na branku: 40:42. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4, 6:4, 6:5.

BK Mladá Boleslav

Růžička (Příhonský) – Mašek, Kurka, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Pätoprstý, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Sedmík, Sonnek

HC Plzeň 1929

Štekr (Krasanovský) – Polívka, Kubík, Sklenička, Kaňák, Walter, Holý, Rajal – Petráš, Beneš, Švarc, Schleiss, Polata, Michel, Indrák, Přikryl, Kubalík, Suchý, Tulačka, Krliš

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 58 40 6 34 85,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 -1 0
Jan Holý 0 1 1 1 0
Miroslav Indrák 2 1 3 3 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Václav Krliš 0 0 0 1 0
Dominik Kubalík 1 1 2 2 0
Matyáš Kubík 0 0 0 1 0
David Michel 0 0 0 -1 0
Šimon Petráš 0 0 0 0 4
Matěj Polata 0 1 1 0 0
Ondřej Polívka 1 0 1 1 2
Roman Přikryl 0 1 1 3 0
Pavel Rajal 0 0 0 1 0
Jan Schleiss 0 1 1 1 0
David Sklenička 0 1 1 2 2
Filip Suchý 1 0 1 1 0
Milan Švarc 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tulačka 0 1 1 1 2
Jan Walter 0 0 0 1 0

komentář

Stejně jako i všechny předchozí zápasy této čtvrtfinálové série, i tenhle se vyvíjel jako na houpačce. Mladoboleslavští jej přitom začali velmi dobře, během prvních pěti minut si dokázali vypracovat dvoubrankové vedení. V obou případech tomu přitom předcházelo vyloučení na straně Plzně. Nejprve se na začátku páté minuty prosadil Lukáš Volf, načež se přesně o 42 sekund později prosadil střelou po buly Matěj Hes.

Do kouta zatlačená Plzeň se začala ozývat výraznějším způsobem. Kubalíkovu dorážku si sice ještě Růžička dokázal pohlídat, zbytek první třetiny ale stejně patřil Západočechům. Sekundu po vypršení mladoboleslavského trestu se díky důrazu na brankovišti prosadil Filip Suchý a podobně agilní byl v čase 18:32 ještě Miroslav Indrák. Hosté se tak dokázali dostat z nejhoršího a oklepat se z prvotní dvougólové nálože.

Druhá třetina se vyvíjela podobně jako ta první. Bruslaři si pro sebe ještě o něco rychleji znovu urvali vedení, tentokrát se přesně mířenou ranou prosadil Radek Pořízek. Plzeň se snažila kontrovat, Schleiss se ale po dorážce natahoval marně. Podstatně úspěšnější byl Ondřej Polívka, který trestal nedůraz Bruslařů jen krátce po vypršení plzeňské přesilové hry. Ani ne o dvě minuty později se pak Západočeši vůbec poprvé dostali do vedení a to zásluhou Miroslava Indráka.

Středočeši nezůstali opaření dlouho a nutno přiznat, že soupeř jim to tentokrát usnadnil, neboť Sklenička odešel pykat na trestnou lavici. Lukáš Volf pak v početní převaze nedal brankáři Štekrovi přesně mířenou šanci. A tak bylo zase vyrovnáno. S hvizdem značící konec třetiny pak přišlo ještě jedno vyloučení na straně Plzně, které se později ukázalo být jako klíčové.

Přesilovky Mladé Boleslavi se totiž ukázaly být v tomto zápase doslova smrtící. Bruslaři využili hned čtyři z možných pěti. K „odškrtnutí“ této stačilo Jakubu Kotalovi a jeho teči střely Bernada od modré přesně 22 sekund. Bruslaři si znovu upevnili pozici a zklidnili nervy. Ačkoliv hra se v ten moment v solidním tempu přelévala z jedné strany na druhou. Pověstný klid měl Středočechům dodat přesný zásah Jakuba Kotaly, ani to ale nebyl konec.

Nic nevzdávající Plzeň totiž dokázala snížit, a to prakticky rovných 11 minut před koncem třetí třetiny. Trefil se Dominik Kubalík. Vzhledem k dosavadnímu průběhu zápasu asi jen málokdo předpokládal, že už se skóre nebude měnit, nakonec tomu ale skutečně tak bylo. Ač si hosté dvě minuty před koncem vybrali oddechový čas a ač odvolali brankáře a zkusili hrát power play, na kýžené vyrovnání tentokrát nedošlo. Bruslaři tak letos už podruhé ukončili Plzni sezonu – poprvé se v předkole povedlo A týmu. Mladá Boleslav tedy postupuje mezi nejlepší čtyřku týmů a zahraje si semifinále.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, že poslední boj je nejtěžší. Plzeň dělala všechno pro to, aby sérii otočila a dovedla ji až do pátého zápasu. My jsme do toho v neděli dali vše, abychom zvítězili. Jsme rádi, že se nám to podařilo. Sérii nejspíše rozhodly přesilovky, které se nám dařily.

David Bruk (HC Plzeň 1929): Utkání bylo vyrovnané, ale my jsme udělali více faulů, což rozhodlo. Využívání přesilových her rozhodlo také celou sérii. Mladá Boleslav měla početní výhody dobře sehrané.