PLZ - ZLN 3:2sn

PLZ - ZLN 3:2sn - Škodovka bere proti Zlínu dva body!

Plzeň - Indiáni přivítali v Home Monitoring Aréně tým PSG Zlín. Ševci se před zápasem krčili na posledním místě v tabulce, domácí tedy byli favoritem. Zápas byl dvě třetiny vyorvnaný, na gól se dlouho čekalo. Branky padaly až ve třetí části, dvě na obou stranách. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, které rozhodl Nicholas Johnson!

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

3:2sn
0:0, 0:0, 2:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 45. Kubalík (Lev, Kadlec), 50. Indrák (Kubalík, Jeřábek), rozh. náj. Johnson – 49. Kubiš (Čachotský, Cibák), 57. P. Holík (Veselý, Matějíček). Rozhodčí: Lacina, Pešina – Jindra, Zíka. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3993. Střely na branku: 30:31. Zblokované střely: 8:14. Hity: 13:19. Vhazování: 37:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Polívka (Machovský) – Sklenička, Kadlec "A", Moravčík, Jeřábek "A", Pulpán, Kubka – Schleiss, Bližňák, Kratěna "C" – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Lev, J. Sýkora – Poletín, Preisinger, Hollweg

PSG Berani Zlín

Kašík (Štůrala) – Horák, Kotvan, Žižka "A", Matějíček, Řezníček, Urbanec – Kubiš, Cibák "A", Čachotský – Říčka, P. Holík, Okál – Veselý "C", Vlach, T. Sýkora – Čech, Sedláček, Ondráček

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 65 33 2 31 93,94 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mário Bližňák 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 2
Miroslav Indrák 1 0 1 1 2
Jakub Jeřábek 0 1 1 1 0
Nicholas Johnson 1 0 1 0 2
Petr Kadlec 0 0 0 0 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 1 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 2
Dominik Kubalík 1 1 2 1 2
Branislav Kubka 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 1 1 0 2
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
Michal Poletín 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 2
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 0 0
Ján Sýkora 0 0 0 0 0

komentář

Utkání odstartovalo již v první minutě vyloučením na hostující straně, domácí ovšem s nabídnutou výhodou nenaložili příliš dobře. Ohrožení přichystal Kašíkovi pouze Kadlec pálící od modré, puk se mezi tři tyče ale nevešel. Na druhé straně napřáhl ke střele Kubiš, Polívka si však věděl rady. V polovině úvodního dějství z levého kruhu pořádně protáhl gólmana PSG Kubalík, Ondráček zase vyzkoušel pozornost Polívky rychlým obtočením se kolem branky s následným zakončením. Když před první sirénou nevyzrál na Kašíka dorážející Johnson, ani kapitán Kratěna, museli si fanoušci na první střelecký zápis počkat až do dalšího průběhu hry.

Prozradit vám již nyní můžeme, že ani ve druhé dvacetiminutovce to nebylo. Blízko však byl Indrák, který se zjevil sám před poloprázdnou brankou, ovšem touš se mu zamotal mezi brusle. Na druhé straně vybídl ke skórování Okál Holíka, ten tváří v tvář Polívkovi neuspěl. Festival tutovek pokračoval. Kubalíka se trhl do samostatného úniku, svižnou střelou však pouze nastřelil ramenní chránič Kašíka. Podobně musel zasahovat brankář indiánů proti Sýkorovi z pravého kruhu. Od modré neuspěl svou dělovkou ani Jakub Lev a když vyrážečka zastavila gólovou střelu Indráka po příhře Jeřábka, svítilo i o druhé pauze na kostce fotbalové skóre.

Poslední třetinu odšpuntoval povedenou tečí Cibák, černý nesmysl však nakonec zamířil těsně mimo. Poté ale již touš do sítě zamířil. Dominik Kubalík se doslova po hlavě vrhl do zakončení u pravé tyče a propasíroval kus pryže za čáru - 1:0! Stejný hráč mohl po chvilce přidat i uklidňující trefu, v situaci dva na jednoho tvrdou střelou ovšem na Kašíka nevyzrál. A tak přišel trest. V přesilové hře si před branku sjel Pavel Kubiš a po ideální příhře Čachotského stačilo nastavit hůl - 1:1! Jenže radost PSG dlouho nevydržela. Miroslav Indrák se prosadil z mezikruží povedenou ranou pod břevno po dvaceti vteřinách hry - 2:1! Navýšit náskok mohl Kratěna, který byl faulován a sudí neváhal odpískat trestné střílení. Jenže domácímu kapitánovi v poslední chvíli sjel kotouč z hole a drama tak mohlo pokračovat. O uklidňující trefu se od modré pokoušel i Sýkora, Kašík měl sice zakrytý výhled, střela ovšem zamířila těsně mimo. Stejným způsobem se naopak vyrovnat pokoušel Řezníček, Polívka svůj tým podržel. Nedosáhl však na přesilovou dorážku pod víko v podání Petra Holíka – 2:2! A protože Kratěna tváří v tvář hostujícímu gólmanovi v poslední vteřině utkání neuspěl, musela o všem rozhodnout nadstavba.

Do prodloužení vstupovali indiáni se zbytkem přesilové hry, ale i tak se jim duel rozseknout nepodařilo. V největší šanci sklapl betony včas Kašík před sjíždějícím Pulpánem. Oba gólmani ještě stihli předvést dva povedené zákroky lapačkou a poslali tak duel k nájezdům. V nich byli úspěšnější domácí, vítěznou trefu si připsal Nicholas Johnson, který uspěl naznačením kličky do bekhendu a bleskovým posláním puku mezi nohy - 3:2! Za domácí uspěl i Sýkora, hosté na Polívku nevyzráli.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Hra byla velmi rozkouskovaná. Chtěli jsme hrát aktivní hokej, ale Zlín nám to moc nedovolil. Soupeř hrál aktivně, dobře bruslil, napadal. Čekali jsme od nich trochu jiný styl. Výborně jim hlavně zachytal gólman. My jsme rádi za to, že jsme vyhráli, i když na nájezdy. Dneska nám vůbec nešly přesilovky, na těch musíme hodně zapracovat.“

Juraj Jurík (PSG Zlín): „První dvě třetiny zápasu byly spíše boj než hokej. Hra byla rozkouskována vyloučeními na obou stranách. Hokej se hrál až v poslední třetině. Nám se vždy podařilo dotáhnout plzeňské vedení a toho si ceníme. Jsme rádi za zisk bodu. Na druhou stranu jsme přestáli v prodloužení plzeňskou přesilovku, ale neproměnili jsme svou velkou šanci a nakonec prohráli po nájezdech, což je škoda.“