PLZ - KOM 1:0

PLZ - KOM 1:0 - Indiáni porazili Kometu nejtěsnějším možným rozdílem!

Plzeň - Indiáni ve druhém ze čtyř domácích utkání v řadě přivítali na svém ledě brněnskou Kometu. Střetnutí bylo po celou dobu trvání velice vyrovnané a napínavé, především tedy v jeho závěru. Domácí celek ale vedení získané v 10. minutě udržel a Brno zdolal fotbalovým výsledkem!

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

1:0
1:0, 0:0, 0:0

Branky a nahrávky: 10. Kubalík (Jeřábek). Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Frodl, Polonyi. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 456. Střely na branku: 17:32. Zblokované střely: 9:15. Hity: 13:11. Vhazování: 28:31. Průběh utkání: 1:0.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Polívka) – Pulpán, Jeřábek "A", Sklenička, Kadlec "A", Moravčík, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Lev, Preisinger, Sýkora – Poletín, Přikryl, Schleiss

HC Kometa Brno

Čiliak (Falter) – Kaberle "A", Stehlík, Malec, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Štindl – Ostřížek, Hruška "A", H. Zohorna – Káňa, Němec, Dočekal – Burian, Čermák "C", Svoboda

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 32 0 32 100,00 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mário Bližňák 0 0 0 0 2
Miroslav Indrák 0 0 0 0 2
Jakub Jeřábek 0 1 1 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
Petr Kadlec 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 2
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Dominik Kubalík 1 0 1 0 0
Branislav Kubka 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Michal Poletín 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 0 0
Ján Sýkora 0 0 0 0 0

komentář

Oba soci se do sebe zakousli od prvních minut. Nejprve se jal ohrožovat domácí branku Čermák, na druhé straně pálil nebezpečně po přistrčení Přikryla Lev. V polovině úvodního dějství se již skóre měnilo. Jeřábek přihrál od modré na pravý kruh Dominiku Kubalíkovi, který z první propálil Čiliaka - 1:0! Po chvilce mohl udeřit i Indrák, který si vyjel zpoza branky do dobré pozice, touš mu však v poslední možné chvíli sjel z čepele. Před přestávkou se ještě dostalo výhody jednoho muže v poli i hostům a ti domácím řádně zatápěli. Nejprve Machovského tvrdou ranou prověřil Hanzlík, po chvilce si na domácího brankáře nepřišel ani Hruška a Ostřížek.

Prostřední část odšpuntoval svou ranou Indrák, za Kometu odpověděl Káňa. Indiáni se následně vydali do přečíslení, které zakončoval po příhře Kracíka Kubalík, ovšem nepřesně. Na modré si po chvilce připravil tvrdou ránu Kadlec, Čiliak sklapl betony včas. Činit se ale musel i Machovský, který lapil pokus Čermáka z dobré pozice. Následně na západě Čech zazvonilo břevno, které sovu tečí mezi kruhy rozezněl Kracík. Mez střelce se zapsal i Kováčik, jeho rána však skončila v lapačce domácího gólmana. Z levého kruhu zkoušel v závěru třetiny své štěstí Bližňák, ale ztroskotal podobně jako Jeřábek po svém sólu na hostujícím gólmanovi.

Úvod do poslední dvacetiminutovky patřil hostům. Nejprve musel Machovský řešit dělovku Kuboše od modré, po chvilce pálil z levého kruhu Čermák. Západočeši odpověděli Sýkorou, který se po příhře Lva ocitl mezi kruhy, Čiliak svůj tým podržel bleskurychlým betonem. Podobně si vedl i proti Kubkovi, jenž si sjel od modré až mezi kruhy. Na druhé straně zase zkoušel pohnout skórem svou dělovkou Kaberle. Necelé dvě minuty před koncem třetí části sahali po oddechovém času hosté ke hře bez brankáře. Plzeň měla poměrně rychle možnost rozhodnout, ovšem roli gólmana skvěle zastoupil Kováčik. Trestat tak mohl Ostřížek, ovšem z levého kruhu rozvlnit síť pouze z boku. Indiáni tak fotbalové vítězství udrželi a mohou se radovat z dělené vedoucí pozice.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Věděli jsme, že je Kometa silný tým. Chtěli jsme se na ně dobře připravit, dali jsme gól z přesilovky, kluci to moc dobře sehráli. Od druhé třetiny se hra přelévala, oba týmy měly šance. Ve třetí části nás Kometa přehrávala, neměli jsme tolik šancí, ale chtěli jsme hrát aktivně, protože stav 1:0 je velice těsný. Musím kluky pochválit za hru ve středním pásmu, dobře jsme bojovali, obětavě jsme bránili a samozřejmě Matěj Machovský podal skvělý výkon, díky němu jsme mohli vyhrát tak těsně 1:0. Ještě jednou chci klukům poděkovat za obětavost. Tři body jsou pro nás velice cenné.

Karel Beran (HC Kometa Brno): Nesehráli jsme špatné utkání. Kdybychom hráli v první třetině, jako ve zbytku utkání, tak bychom určitě dali gól. Bohužel jsme ho nedali a z přesilovky inkasovali. Bohužel, bez vstřelené branky nemůžeme myslet na vítězství.