MBL - PLZ 7:6sn

MBL - PLZ 7:6sn - Hrdá srdce indiánů nezastavilo ani čtyřbrankové manko!

Plzeň - Několikrát se již zdálo, že zápas je ztracen. Indiánům se jeho úvod nevydařil, čtyřbrankové manko se zdálo být nedostižitelné. Ovšem Západočeši se nevzdali a heroickým výkonem dosáhli na velmi cenný bod!

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

7:6sn
4:0, 2:4, 0:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 4. Jarůšek (Trončinský), 5. Stříteský (Pabiška), 13. Trončinský (Jarůšek, Ovčačík), 18. Urban (Stříteský, Výborný), 25. Urban (Bárta, Látal), 26. Jarůšek (Kučný), rozh. náj. Žejdl – 23. Pulpán (Hossa, Sýkora), 26. Hossa (Pulpán, Sýkora), 29. Indrák (Kubalík), 37. Indrák (Kracík), 43. Pulpán (Poletín, Preisinger), 46. Kracík (Indrák, Johnson). Rozhodčí: Polák, Pavlovič – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:6. navíc Indrák (PLZ) os. 10 min. trest. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3997. Střely na branku: 39:33. Zblokované střely: 10:12. Hity: 31:21. Vhazování: 39:52. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:6, 7:6.

BK Mladá Boleslav

Rittich (Cikánek) – Stříteský, Voráček, Trončinský, Kučný, Trška, Ovčačík – Jarůšek, Výborný, Pabiška – Látal, Urban, Bárta – Hyka, Žejdl, Lenc – Kubica, Hruška, Musil

HC Škoda Plzeň

Machovský (13. Polívka) – Chalupa, Jeřábek, Pulpán, Holý, Sklenička, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Schleiss – Hossa, Preisinger, Sýkora – Poletín, Lev, Beran

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 13 11 3 8 72,73 0
Patrik Polívka 53 28 3 25 89,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beran 0 0 0 0 0
Mário Bližňák 0 0 0 -1 0
Jan Holý 0 0 0 -1 2
Marcel Hossa 1 1 2 0 2
Lukáš Chalupa 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 2 1 3 -1 10
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 1 1 0 0
Jaroslav Kracík 1 1 2 -1 2
Dominik Kubalík 0 1 1 -2 0
Branislav Kubka 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Michal Poletín 0 1 1 1 0
Miroslav Preisinger 0 1 1 1 0
Lukáš Pulpán 2 1 3 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
David Sklenička 0 0 0 0 4
Ján Sýkora 0 2 2 0 0

komentář

Domácí na svého soupeře vlétli, už po sto odehraných vteřinách našel Látal přihrávkou zpoza branky Tomáše Urbana, který orazítkoval břevno! Ve svém aktivním herním pojetí Bruslaři pokračovali i nadále a už ve čtvrté minutě se ujali vedení, když Trončinského pas na útočné modré převzal Richard Jarůšek a povedenou ranou na vzdálenější tyč nedal Machovskému šanci! Netrvalo to dlouho a Středočeši přidali i druhý gól, úvodní pokus z hole Matěje Stříteského ještě dokázali hosté zablokovat, ovšem boleslavský zadák dostal o chvilku později šanci na reparát a tentokráte už mířil přesně! Šance svěřenců kouče Výborného, který v minulém kole na ledě Hradce odkoučoval již svůj sedmistý duel v Tipsport extralize, pokračovaly, ovšem s nepříjemnou tečí Hrušky a o chvilku později i s dorážkou zcela volného Hyky si Machovský tentokráte věděl rady.

V čase 12:47 se Plzeň dopustila dalšího zaváhání v defenzivě, sám na Machovského se řítil Marek Trončinský, který mazáckým zakončením zvýšil už na 3:0! Pro brankářskou jedničku Západočechů už to bylo příliš, do hry tak musel naskočit Patrik Polívka. První vážnější situaci musel Rittich řešit až v patnácté minutě, když se sám na branku domácích řítil Hossa, ovšem vzájemný souboj dopadl lépe pro strážce boleslavské svatyně. Tato situace byla však jen malou kaňkou na jinak dominantním výkonu Boleslavských, kteří do první přestávky své vedení ještě zvýšili. Stalo se tak opět v přesilovce, kdy Stříteského ránu od modré ještě tečoval Tomáš Urban a Polívka byl naprosto bez šance!

Hosté v úvodu druhého dějství vybojovali přesilovku, kterou také dokázali využít, když Rittichovi do sítě propadlo ukryté nahození z hole Lukáše Pulpána – 4:1! Bruslaři však mají Tomáše Urbana, který je v předbrankovém prostoru mimořádně platným útočníkem a prokázal to i u, za malou chvilku padnoucí, páté boleslavské trefy, když puk po Bártově nabídce šikovně usměrnil za Polívkova záda! Gólové hody pokračovaly i nadále, Plzeň znovu využila nedisciplinovanosti svého soupeře, když Ritticha nekompromisním projektilem pod horní tyč prostřelil Marcel Hossa. To však ještě stále nebylo všechno, o jednadvacet sekund později totiž domácí ujeli do přečíslení 2 proti 1, které nakonec nechytatelnou ranou do levého horního rohu v šestou branku týmu z města automobilů přetavil v parádní střelecké formě hrající Richard Jarůšek!

Plzeňští však opět dokázali odpovědět, v devětadvacáté minutě nejprve Kubalík trefil břevno, od něhož se touš odrazil přesně k volnému Miroslavu Indrákovi, jenž ranou z otočky snížil na 3:6! Přesilovky dnes Škodovka sehrávala famózně, zhruba v polovině utkání měl další gól na hokejce Lev, ale Rittich na poslední chvíli vytasil svůj pravý beton a zachránil situaci! Na druhé straně nebyl k hattricku daleko Jarůšek, jeho nepříjemnou bombu ale lapačkou eliminoval pozorný Polívka. V závěru druhé periody byl poměrně sporně vyloučen Kučný a Západočeši v přesilovce opět trestali, ranou z mezikruží je svým druhým přesným zásahem večera na dostřel dostal Miroslav Indrák!

Už ve dvaačtyřicáté minutě mohli hosté zadělat na pořádné drama, po Kubalíkově pasu totiž Sklenička od modré čáry orazítkoval tyč, následně se puk odrazil od Rittichových zad a zamířil si to jen kousíček vedle boleslavské pokladnice. Zhruba o minutu později už ke snížení na rozdíl jediné branky skutečně došlo, při vlastním oslabení dostal mezi kruhy spoustu prostoru Lukáš Pulpán, který dobře umístěnou ranou prostřelil boleslavského gólmana! Plzeň byla na koni a v čase 45:24 dokázala vyrovnat, když další zaváhání nedůrazné obrany domácích nechytatelnou bombou do šibenice potrestal Jaroslav Kracík!

František Výborný na tuto prekérní situaci zareagoval oddechovým časem, po němž se Středočeši lehce probudili, vypracovali si pár možností, avšak zanedlouho jim ujel Dominik Kubalík, který byl těsně před Rittichem faulován, z následného trestného střílení, při kterém neuspěl střelou mezi betony, však vedení Škodovce nepřisoudil. Poté byly v krátkém časovém sledu k vidění dobré šance na obou stranách, nejprve branku o kousek přestřelil Indrák, z protiakce jeho příkladu následoval Urban. Dvě minuty před koncem základní hrací doby se parádně uvolnil Trončinský, jemuž po dobře myšleném zakončení scházely opravdu jen centimetry.

V pětiminutovém prodloužení nejprve Rittich namazal Indrákovi, jehož střelu ale betonem dokázal vyrazit. Chvíli nato se vstříc Polívkovi řítil Trončinský, avšak byl tísněn hned dvěma protihráči, a proto jeho zakončení plzeňskému gólmanovi vážnější starosti nepřidělalo. Jelikož se neujala ani žádná z dalších příležitostí, o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých se kromě v první sérii jedoucích Jarůška a Pulpána prosadil pouze Lukáš Žejdl, díky kterému zůstal bonusový bod ve městě automobilů!

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Viděli jsme takový hysterický zápas. Do zápasu jsme vstoupili velice šťastně, rychle jsme vedli 4:0. Ale věděli jsme, že soupeři se podobný husarský kousek s vyrovnáním povedl už na Spartě, kde prohrával asi 1:4. A taky to tehdy dovedl až do prodloužení. Trošku jsme upustili od své hry, soupeř vsadil na jednu kartu a vyplatilo se mu to. Zalezli jsme, začali se strachovat o výsledek hry. Teď asi můžeme mluvit o tom, že toho jednoho bodu je škoda, ale kdyby mi někdo před zápasem řekl, že Plzni dva sebereme, tak bych to bral.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Strašně špatně jsem začali. Boleslav velmi dobře bruslila, napadala, rozehrávala. A hlavně dala góly. O přestávce jsme si museli, hodně hlasitě, říct, že je třeba začít úplně jinak. Naštěstí jsme dali gól. Jenže zase Boleslav dala gól, pak my, pak zase oni... Domácí pořád odskakovali, ale my jsme se pořád snažili hrát aktivně, tlačit se do brány a alespoň trošku soupeře znervóznit. Což se nám podařilo. Skóre 6:6 by po té první třetině asi nikdo nečekal, bod je to pro nás ale každopádně hodně cenný. Mohla to být nula.