ZLN - PLZ 4:2

ZLN - PLZ 4:2 - Indiáni dvakrát vyrovnali, na ledě Zlína přesto na body nedosáhli

Plzeň – Ve 25. kole indiáni žádné další body do tabulky nepřipsali. Na ledě tápajícho Zlína odstartovali špatně, když inkasovali hned ve druhé minutě. Dvakrát se jim povedlo v průběhu utkání vyrovnat, pokaždé ale rychle znovu inkasovali. Po chybě v rozehrávce v závěru třetí třetiny navíc ševci přidali zásluhou Vlacha pojistku na své vedení a odskočili na konečný dvoubrankový rozdíl.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

4:2
2:1, 0:0, 2:1

Branky a nahrávky: 2. Maruna (Kubiš), 11. Bukarts (Holík, Říčka), 46. Ondráček, 59. Vlach (Okál) – 8. Lev (Kracík, Indrák), 46. Johnson (Hossa, Pulpán). Rozhodčí: Hradil, Hrubý – Skopal, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3 171. Střely na branku: 35:16. Zblokované střely: 16:10. Hity: 16:12. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

PSG Berani Zlín

Kašík (Štůrala) – Kotvan, Marušák, Žižka, Matějíček, Urbanec, Řezníček – Říčka, Holík, Bukarts – Kubiš, Maruna, Ondráček – Veselý, Vlach, Okál – Sýkora, Cibák, Šťastný

HC Škoda Plzeň

Machovský (Polívka) – Moravčík, Jeřábek, Pulpán, Holý, Sklenička, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Lev – Hossa, Preisinger, Sýkora – Poletín, Přikryl, Schleiss – Beran

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 59 35 4 31 88,57 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mário Bližňák 0 0 0 -1 0
Jan Holý 0 0 0 -2 0
Marcel Hossa 0 1 1 -1 0
Miroslav Indrák 0 1 1 -1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 -1 4
Nicholas Johnson 1 0 1 -1 2
Jaroslav Kracík 0 1 1 -1 0
Dominik Kubalík 0 0 0 -1 0
Branislav Kubka 0 0 0 0 0
Jakub Lev 1 0 1 -3 2
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Michal Poletín 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 -1 2
Roman Přikryl 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 1 1 -2 2
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 0 2
Ján Sýkora 0 0 0 0 0

komentář

Utkání začalo ve velkém stylu. Ještě než se někteří diváci stačili usadit na svých místech, vlétl do útočného pásma Kubiš, jeho pokus Machovský vyrazil jen před sebe, kde již číhal Jan Maruna, který otevřel střelecký výčet utkání - 1:0! Domácí byli při chuti a po chvilce oslovil Žižka zpoza brány před ní připraveného Holíka, který jen těsně minul. Jenže vzápětí byl právě domácí obránce vyloučen a indiáni trestali. Kracík našel perfektní přihrávkou na brankovišti Jakuba Lva, proti kterému se Kašík neměl příliš možností přesunout - 1:1! Zlín odpověděl stejnou kartou. Výhodu jednoho muže v poli využil ke krásné kombinaci, kterou po přihrávce z kruhu na kruh napříč pásmem nepohrdl ranou z první Roberts Bukarts – 2:1! Navýšit náskok svým barvám mohl Sýkora, ovšem tváří v tvář hostujícímu gólmanovi našel pouze jeho rameno. Když pak těsně před první sirénou neuspěl dvěma dorážkami ani Říčka, odcházeli ale přeci jenom do kabin spokojenější berani.

Prostřední dějství začalo přesilovými hrami na obou stranách, ale ani jednomu z týmů se příliš nevyvedly. Největší šancí tak byla rána Maruška, se kterou si Machovský dokázal poradit. I hosté odpověděli obráncem, konkrétně Kubkou, který svou polostřelou – polopobídkou na teč málem rozvlnil síť. Kašík nic neviděl a kotouč jen těsně prolétl kolem tyče. Zlínský brankář se musel skokem činit i proti dorážce Indráka, na druhé straně zase z otočky zahrozil Říčka. Když pak neuspěl proti ležícímu domácímu gólmanovi ani nejlepší střelec ligy Kubalík, zůstalo o druhé přestávce identické skóre jako o první.

Poslední část odšpuntovali svými pokusy Indrák a Říčka, oba však na muže s maskou nevyzráli. Skóre se ale nakonec přeci jenom měnilo. Hossa vybídl pěknou přihrávkou z pravého kruhu ke vzdálenější tyči ke skórování Nicholase Johnsona, jenž i v pádu dokázal srovnat stav utkání - 2:2! Jenže radost hostům vydržela pouze pětatřicet vteřin. Jiří Ondráček pláchl po pravé straně a tváří v tvář Machovskému uspěl střelou do levého horního růžku - 3:2! Opět srovnat mohl Bližňák, proti jeho dorážce však skvělým zákrokem zasáhl Kašík. Na druhé straně se naopak znovu tvrdou ranou prezentoval Marušák, ale hostující gólman svůj tým podržel. Jenže necelé dvě minuty před koncem duelu se plzeňský brankář zapomněl za brankou, toho využil příhrou mezi kruhy Okál a Roman Vlach z první trefil okrytou klec soupeře - 4:2! Indiáni ještě zkusili hru bez brankáře, ale ke změně skóre to již nevedlo.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (PSG Zlín): "Na rozdíl od předchozích domácích zápasů jsme měli lepší pohyb. Šli jsme za vítězstvím více než soupeř. Rozhodující moment zápasů byl gól Ondráčka v oslabení na 3:2. Od této chvíle jsme už věřili, že bychom mohli zápas dotáhnout do vítězného konce. Celé mužstvo si zaslouží pochvalu za přístup k utkání, byla tam obětavost, bojovnost a chuť porvat se za úspěšný výsledek."

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): "Z naší strany jsme měli špatný vstup do zápasu, neměli jsme vůbec pohyb, domácí nás jasně přestříleli na střely. První gól jsme inkasovali z dorážky, druhý gól přišel po zbytečném faulu. Naštěstí jsme se vrátili do hry při naší přesilové hře. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, měli jsme lepší pohyb. V polovině zápasu jsme sestavu stáhli na tři pětky, aby hráči byli v tempu. Třetí třetina rozhodla, bohužel jsme domácí nechali odskočit při naší přesilovce. Zlín přidal v závěru čtvrtý gól. Sáhli jsme ještě k power-play, ale už to bylo těžké. Domácí si výhru zasloužili, byli lepším týmem."