PLZ - MBL 1:3

PLZ - MBL 1:3 - Indiáni vedení nad Boleslaví neudrželi

Plzeň - Plzeňští hokejisté v rámci 36. kola Tipsport extraligy přivítali na domácím ledě Bruslaře z Mladé Boleslavi. A přestože se v utkání dostali do vedení již v šesté minutě, další branku přidat nedokázali a tři body tak putovali na konto soupeře.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

1:3
1:0, 0:0, 0:3

Branky a nahrávky: 6. Kubalík (Kracík, Lev) – 41. Lenc (Trončinský), 44. Lenc (Klepiš, Hyka), 46. Klepiš (Trončinský, Urban). Rozhodčí: Hejduk, Hribik – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:6, navíc M. Růžička (MBL) trest ve hře. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4752. Střely na branku: 28:30. Zblokované střely: 11:8. Hity: 16:11. Vhazování: 39:32. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Polívka) – Moravčík, Jeřábek "A", Sklenička, Kadlec "A", Pulpán, Kudroč – Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Bližňák, Kratěna "C" – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Přikryl, Beran.

BK Mladá Boleslav

M. Růžička (od 3. Rittich) – Stříteský, Voráček, Trončinský "A", Rýgl, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Výborný "C", Pabiška – Hyka, Klepiš, Lenc – Látal, Urban, Pacovský – Bárta, Musil, Klimenta.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 58 30 3 27 90,00 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beran 0 0 0 0 0
Mário Bližňák 0 0 0 0 0
Erik Hrňa 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 2
Petr Kadlec 0 0 0 -1 2
Jaroslav Kracík 0 1 1 -1 4
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Dominik Kubalík 1 0 1 -1 0
Kristián Kudroč 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 1 1 0 2
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Michal Poletín 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 -1 0
Tomáš Svoboda 0 0 0 0 0

komentář

Začátek utkání začal pěkně zostra. Gólman Růžička neunesl dorážejícího Jeřábka a svou vyrážečku opakovaně použil vůči jeho obličeji podle jako zbraň a putoval po dvou minutách s trestem ve hře předčasně do kabin. Po cestě do šatny ještě prokázal i podruhé svůj charakter, když se ohnal hokejkou vůči divákům do publika a jen tak tak, že nikoho nezranil. Vzápětí inkasoval trestné minuty i domácí brankář, ale jen dvě za špatnou rozehrávku. A protože hosté ve své početní výhodě nijak Machovského neohrozili, udeřilo z první velké šance na druhé straně. Dominik Kubalík dostal krásnou přihrávku od Kracíka na brankoviště a z první otevřel skóre - 1:0! Za hosty odpověděl Bárta z pravého kruhu, gólman indiánů sklapl betony včas. Stejnou částí výstroje musel zasáhnout i proti Hykovi, který se před ním zjevil tváří v tvář po kličce Moravčíkovi. Indiáni se osmělili Lvem. Mladý forvard se protáhl mezi kruhy a jedovatou ranou zaměstnal vyrážečku Ritticha. Poté akci dva na jednoho vzal na sebe kapitán Kratěna, ale přestřelil. V závěru třetiny se za domácí obranou zjevil Jakub Klepiš, předvedl skvělý blafák do bekhendu, Machovský však svůj tým podržel ještě lepším zákrokem.

Do prostřední části vstoupili aktivněji Bruslaři. Kučný předložil Pacovskému, jehož ránu z první vyrazil Machovský betonem. Na druhé straně se mezi kruhy obul do střely Jeřábek, Rittich se také vyznamenal. V polovině utkání jedovatý pokus z levého kruhu vyslal Poletín a řádně provětral ramenní chránič gólmana Středočechů. Dělovku vypustil vzápětí od modré i Jeřábek, Rittich tentokráte zakročil vyrážečkou. Boleslav zahrozila Výborným, který rychle obkroužil domácí svatyni a jal se zakončovat, Machovský na švestkách nebyl. Brankář Západočechů po chvilce musel čelit i ráně Jarůška, která zamířila přímo do jeho masky. A ani do třetice hosté neuspěli. Osamocený Klepiš mezi kruhy totiž zamířil příliš nad. Skórem nepohnul ani Musil, proti jehož dorážce na brankovišti dokázal Machovský opět zakročit a skóre se tak v prostřední části neměnilo.

Neuběhla ani minuta ze třetí části, když se domácí rozehrávka odrazila smolně přímo na hůl Radana Lence, který procedil černý nesmysl za záda Machovského - 1:1! Po chvilce pálil nebezpečně z pravého kruhu Pacovský, domácí gólman si tentokráte poradil. Jenže Bruslaři svůj obrat v utkání brzy přeci jenom dokonali. Klepiš naservíroval na brankoviště Radanovi Lencovi, jenž neměl problém s tím, dopravit kotouč do sítě - 1:2! Vzápětí poslali sudí Plzeň do tří za nefaul Lva, kdy byl trestán důsledek než samotný zákrok. A Bruslaři tímto dárkem nepohrdli. Jakub Klepiš si u tyčky počkal na příhru Trončinského od modré a Středočeši byli rázem na koni - 3:1! S odpovědí se snažil přispěchat Jeřábek, který se prokličkoval přes dva hráče až před Ritticha, ten zakročil betonem. Autor finální příhry u třetího gólu mohl zapsat i branku, ovšem proti jeho pokusu pár kroků za modrou zakročil Machovský lapačkou. V závěru utkání ještě více než dvě minuty před koncem sáhli domácí ke hře bez gólmana, ale nepodařilo se jim již s z počátku dobře rozehraným duelem nic udělat.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Chtěli jsme zlomit tu domácí sérii, hrát před domácím publikem koncentrovaně celých šedesát minut. Nepovedlo se nám to. První třetina byla dobrá, vedli jsme. Druhá třetina už nám trochu napověděla, Boleslav byla od poloviny aktivnější a věděli jsme, že to nebude jednoduché. Snažili se otáčet hru a jít rychle do útoku. Ve třetí třetině jsme začali ležérně, během pěti minut jsme dostali tři góly. Kolikrát se stalo, že jsme to soupeřům otáčeli my, dnes to Boleslav otočila nám. Musíme si rozebrat chyby, individuální chyby a jít s čistou hlavou do dalšího utkání. Soupeři blahopřeji ke třem bodům.

Marián Jelínek (BK Mladá Boleslav): Jeli jsme sem s trpkostí, protože to, co jsme předvedli doma proti Plzni, se neděje každý rok, když jsme ztratili po divokém utkání bod. Jeli jsme sem s odhodláním, ale začátek nebyl dobrý. Gólman byl vyloučen, což bylo takové zděšení, já to tedy ještě nezažil. Hned máte v hlavě, kdyby se něco stálo druhému gólmanovi, musel by jít chytat hráč. To byl problém. Věděli jsme, co soupeř hraje při přesilovkách, přesto Kracík skvěle přihrál a dostali jsme gól. Od té doby jsme byli lepším mužstvem, od druhé třetině jsme zvýšili aktivitu, měli jsme i šance. Chtěl bych poděkovat mužstvu, že jsme nepřipustili žádné drama na konci, tří bodů z Plzně si velice vážíme.