KOM - PLZ 4:5sn

KOM - PLZ 4:5sn - Indiáni vezou z Brna cenné dva body!

V rámci 46. kola zavítali Plzeňané na led Komety Brno, odkud si po velkém boji nakonec odvezli dva body po výhře na samostatné nájezdy, kterou hned v první sérii zařídil Nicholas Johnson! Machovský pochytal všechny tři pokusy brněnských hráčů.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

4:5sn
0:1, 1:0, 3:3 - 0:0

Branky a nahrávky: 37. Němec (Káňa), 42. Čermák (Dočekal), 50. Kováčik (Dočekal, Zohorna), 59. Káňa (Kováčik, Němec) – 20. Indrák (Kracík, Kubalík), 43. Lev (Svoboda, Kratěna), 44. Indrák (Kracík, Kubalík), 53. Johnson (Kratěna, Svoboda), rozh. náj. Johnson. Rozhodčí: Čech, Šír – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:9, navíc Svoboda (PLZ) 10 min OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Střely na branku: 34:29. Zblokované střely: 12:11. Hity: 14:13. Vhazování: 22:40. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4 - nájezdy 0:1.

HC Kometa Brno

Čiliak (Falter) – Kaberle, Štindl, Hanzlík, Kováčik, Malec, Trška, Kozák – Ostřížek, Hruška, Ton – Káňa, Němec, Špirko – Dočekal, Čermák (C), Vondráček – Burian, Koreis, R. Zohorna – Dvořák.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Polívka) – Moravčík, Jeřábek, Sklenička, Kadlec, Pulpán, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna (C) – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Lev, Přikryl, Hollweg.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 65 34 4 30 88,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mário Bližňák 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 -2 2
Erik Hrňa 0 0 0 0 2
Miroslav Indrák 2 0 2 1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 2
Nicholas Johnson 2 0 2 0 2
Petr Kadlec 0 0 0 -1 2
Jaroslav Kracík 0 2 2 1 0
Ondřej Kratěna 0 2 2 0 2
Dominik Kubalík 0 2 2 1 2
Branislav Kubka 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 1 0 1 -1 2
Michal Moravčík 0 0 0 0 2
Miroslav Preisinger 0 0 0 -1 0
Roman Přikryl 0 0 0 -1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 0 0
Tomáš Svoboda 0 2 2 -1 10

komentář

Duel mezi Kometou a Plzní začal svižně, hrál se oboustranně rychlý a pohledný hokej. První větší šanci si vytvořil domácí Špirko, ale Machovský na jeho střelu dokázal reagovat. Na druhé straně zahrozil Kratěna, ale i gólman Komety si věděl rady. Byla to vyrovnaná první třetina, a i když se zdálo, že se půjde do šaten za nerozhodného stavu, našel Kracík před bránou tečujícího Miroslava Indráka, který i s notnou dávkou štěstí otevřel skóre – 0:1.

Do druhé části vstoupili hosté impozantně. Prakticky pět minut nepustili svého soupeře z pásma a pálili na Čiliaka jeden pokus za druhým. Jenže brněnský gólman chytil v posledních dnech fazónu a čaroval proti střelám Kubalíka a Kracíka. Indiáni častokrát zlobili, ale druhou trefu vstřelit nedokázali. Kometa se pozvolna otřepávala z tlaku a začala také útočit. První vlaštovku vypustil Hruška, leč Machovského lapačka byla připravena. Následně zahrozil Špirko, který byl sám před hostující klecí, ovšem Machovského betony zaklaply včas.

Brňané se dočkali přeci jen vyrovnání. Tři minuty před koncem druhé části obral Hollwega domácí Káňa, bryskně předložil kotouč před bránu na Vojtěcha Němce, jehož střela pod víko znamenala vyrovnání – 1:1. V závěru periody se jiskřilo, oba celky si nedaly v osobních soubojích nic zadarmo, krom šarvátek se ale diváci ve druhé třetině dalších gólů nedočkali.

Poslední třetina nabídla strhující fantastický hokej, v nemž padlo hned šest branek. Tu první obstaral kapitán Leoš Čermák, který se zjevil sám před bránou a zakončil lehkým šťouchem - 2:1. Jenže Kometa těsné vedení neudržela, ba naopak o něj během necelé minuty přišla. Z předbrankového prostoru se prosadil Jakub Lev a také Miroslav Indrák - 2:3.

Góly padaly dál. Ranou od modré se prosadil výtečně hrající Jozef Kováčik - 3:3. Plzeň ale hrála také dobře, v přesilovce se dostal mezi kruhy Nicholas Johnson a sedm minut před koncem to s týmem Libora Zábranského nevypadalo dobře. Avšak bojovný výkon Komety sklidil zasloužené ovoce. Necelé dvě minuty před koncem protlačil puk do sítě Jan Káňa - 4:4.

V prodloužení jsme viděli hru 3/3, ale také možnost Kováčika, jehož bomba zazvonila o tyč. Dramatický duel dospěl až do nájezdů. V nich se trefil mezi Čiliakovy betony Nicholas Johnson a dva body putují do Plzně. Utkání mělo náboj a nic mu nechybělo, remíza po základní hrací době se dá hodnotit jako spravedlivá.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (HC Kometa Brno): Zápas se musel divákům líbit. K vidění bylo hodně šancí a gólů, zkrátka to byl pohledný hokej, kterému na obou stranách nechybělo nasazení. Kluci dřeli, a i když se dopouštěli zbytečných faulů, ukázali charakter a vyrovnali. Bod je zasloužený, bohužel nájezdy jsou o štěstí. Co nás mrzí, jsou čtyři góly z předbrankového prostoru, na tom musíme zapracovat. V naší situaci si každého bodu nesmírně vážíme a s Plzní ho bereme.

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): Viděli jsme pěkný útočný hokej z obou stran. Celkově to bylo vyrovnané utkání, které se stále překlápělo, byli jsme ve vedení, vedl také soupeř. Remíza je určitě spravedlivá, nájezdy jsou loterie. Dva body po těžkém zápase v Brně určitě bereme.