PLZ - SPA 3:4pp

PLZ - SPA 3:4pp - Indiáni z napínavého duelu vytěžili bod

Plzeň - Západočeský tým se v zápase dostal do dvoubrankového vedení. Přesto sparťané ve třetí třetině otočili skóre ve svůj prospěch. Bod pro domácí zajistil 62 sekund před koncem třetí třetiny Ondřej Kratěna, v následném prodloužení rozhodl osm vteřin před jeho závěrem hostující útočník Hamilton. Plzeň tak získala jeden bod, do Prahy putují dva.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

3:4p
0:0, 2:0, 1:3 - 0:1

Branky a nahrávky: 35. Johnson (Bližňák, Kadlec), 36. Bližňák (Hollweg), 59. Kratěna (Jeřábek) – 41. Polášek (Piskáček), 51. Polášek, 53. Kudrna, 65. Hamilton (Klimek, Švrček). Rozhodčí: Horák, Pešina – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 1:7. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 6096. Střely na branku: 25:41. Zblokované střely: 10:10. Hity: 19:20. Vhazování: 37:29. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Moravčík, Kudroč, Pulpán, Kubka, Sklenička – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Lev, Hollweg

HC Sparta Praha

Taylor (Pöpperle) – Polášek, Piskáček, Švrček, Čajkovský, Mikuš, Hrbas, Kalina – Buchtele "A", Přibyl, Forman – Kudrna, Klimek, Hamilton – Kumstát "A", Pech, Netík "C" – Dragoun, Černoch, Komárek – Hozák

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 65 41 4 37 90,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mário Bližňák 1 1 2 3 0
Ryan Hollweg 0 1 1 0 0
Erik Hrňa 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -2 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 -1 0
Nicholas Johnson 1 0 1 0 0
Petr Kadlec 0 1 1 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Ondřej Kratěna 1 0 1 1 0
Dominik Kubalík 0 0 0 -1 0
Branislav Kubka 0 0 0 0 0
Kristián Kudroč 0 0 0 -1 2
Jakub Lev 0 0 0 -1 0
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
Michal Poletín 0 0 0 -1 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 0 0
Tomáš Svoboda 0 0 0 -1 0

komentář

Úvodní část odšpuntoval domácí Kubalík, který se trhl po levé straně, tváří v tvář Tailorovi ovšem přestřelil. Za Spartu odpověděl z pravého kruhu Hamilton. Ten svou schovanou střelou pořádně vyprášil Machovského beton. Z jízdy to za nedlouho poté zkoušel i Netík, do určeného cíle se však jeho střela nevešla. Lépe, možná až moc, zamířil z mezikruží Kumstát, jehož pokus z první z mezikruží skončil na tyči. Když si v samotném závěru indiáni neporadili s početní výhodou, odcházely oba celky do kabin za nerozhodného a bezbrankového stavu.

Prostřední část zahájil Johnson číhající u pravé tyče, kde přijal příhru zpoza branky, ovšem Taylor i nadvakrát dokázal odolat. Kanadský gólman se činil i po chvilce, kdy si Svoboda přehodil kotouč z osy hřiště na pravý kruh a nepříjemně pálil na vzdálenější tyč mezi beton a vyrážečku. Na modré následně našteloval svůj kanón Kudroč, Taylor však svůj tým podržel i před možnými dorážkami. Činit se ovšem musel i Machovský, proti němuž se do puku v plné jízdě na levé straně opřel Klimek. Horké chvíle pro domácího brankáře přišly vzápětí, kdy po tečované střele, která skončila na betonu, se k dorážce dostal Černoch i Dragoun, ale muž s maskou nad nájezdníky vyzrál. Ve svém největším tlaku ovšem Pražané zapomněli na zadní vrátka a toho využil Kadlec. Poslal do úniku Bližňáka, jenž v situaci dva na jednoho servíroval gólovou přihrávku pro Nicholase Johnsona a druhý nejlepší střelec Západočechů z první rozvlnil síť - 1:0! A další pohroma přišla pro Spartu vzápětí. Ve vlastní přesilové hře opět nedůsledností v obraně sama zapříčinila únik Mária Bližňáka, který uspěl pohotovou ranou na lapačku - 2:0! Aby toho nebylo málo, další trefu v oslabení mohl přidat Svoboda, který se zjevil před Taylorem a vzápětí se na brankovišti nepodařilo po pěkné kličkované vyzrát na nastavený beton gólmana Sparty ani Indrákovi. Stav se však již do pauzy neměnil, přestože po nabídce Lva od modré ještě velmi dobře tečoval mezi kruhy Johnson.

Adam Polášek však po necelé půl minutě třetí části zcela zmrazil plzeňskou arénu včetně Machovského, když uspěl ranou ze své vlastní modré - 2:1! Vyrovnání měl na holi Kudrna, který dorážel na brankovišti, domácí muž s maskou touš udržel pod pravým betonem. Na druhé straně se ranou z první z levého kruhu prezentoval Svoboda, Taylor zasáhl stejnou části své výstroje jako jeho kolega. Z podobného místa to v plné jízdě zkoušel za nedlouho poté i Kubalík, hostující brankář předvedl bleskurychlou lapačku, masku pak proti Kratěnovi z mezikruží. Jaká je tato třetina smolná pro indiány však dokumentovala další situace, kdy Adam Polášek hledal před brankou spoluhráče z nouze od mantinelu a obránce Kubka si černý nesmysl nešťastně srazil do vlastní sítě - 2:2! Obrat pak Sparta dokonala v oslabení. Situaci dvou na jednoho vzal na sebe Andrej Kudrna a nekompromisní ranou z pravé strany div neroztrhl síť - 2:3! Hosté se ještě v daném oslabení dopustili dalšího faulu, ovšem jedinou šanci Západočechů, kdy Svoboda číhal u levé tyče, zmařil bleskurychlým přesunem Taylor. Pražané, oživení skvělým obratem, již indiány do velké příležitosti nepustili, modrobílým však pomohla závěrečná power-play. Po nepřehledné situaci se dorážkou z brankoviště prosadil Ondřej Kratěna – 3:3!

Prodloužení započal skvělým průnikem přes celé hřiště až před Taylora Jeřábek, dorážkou se prosadil Kubalík, sudí však předčasně pískl faul na domácího obránce. Indiánům se ale přesilová hra čtyři na tři příliš nevyvedla a Sparta přispěchala s trestem. Do útočného pásma vlétl Curtis Hamilton a parádní trefou přes obránce pod břevno rozhodl dnešní skvělý duel - 3:4!

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (asistent trenéra HC Škoda Plzeň): Musíme si přiznat, že jsme viděli trochu jiný zápas, než s Hradcem Králové. Věděli jsme, že Sparta bude hrát dobře ve středním pásmu. První třetina se nám nepovedla, Sparta byl aktivnější, to si musíme přiznat. Věděli jsme, že to musíme změnit. Ve druhé jsme začali hrát, dali jsme góly, jeden se nám krásně podařil i v oslabení. Ve třetí jsme věděli, že to není hotové a že Sparta bude nepříjemná. To se potvrdilo, dostali jsme smolné góly, což se občas stane, protože je to sport. Chtěl bych ale vyzdvihnout, že jsme bojovali až do konce a minutu před koncem dali na 3:3. Bohužel v prodloužení jsme nesehráli dobře přesilovku. Poté jsme chtěli počkat do nájezdů, ale osm vteřin před koncem Hamilton rozhodl. Spartě blahopřeji, pro nás to byl ale dobrý bod.

Zdeněk Moták (asistent trenéra HC Sparta Praha): Myslím, že to bylo vyrovnané utkání, o čemž svědčilo skóre po 60 minutách. V prvních dvou třetinách jsme měli dostatek šancí, ale bohužel jsme je nedostatkem důrazu neproměňovali. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že bychom do desáté minuty chtěli dát branku. Dokonce jsme to otočili v náš prospěch, bohužel minutu před koncem jsme dostali gól, který bychom neměli dovolit. Nicméně jsme strašně rádi za ten druhý bod, to je z naší strany velice pozitivní.