ZLN – PLZ 6:4

ZLN – PLZ 6:4 – Přestřelku na ledě Zlína indiáni těsně nezvládli

Plzeň – Parádní zápas se smutným koncem sehráli indiáni na ledě Zlína. Přestože se prosadili hned čtyřikrát a ve svých řadách našli dva dvougólové střelce – Indráka a Bližňáka – všechny body pro sebe nakonec uzmuli domácí.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

6:4
0:1, 3:1, 3:2

Branky a nahrávky: 25. Štumpf (Veselý), 30. Čachotský (Urbanec, Holík), 31. Štumpf (Matějíček), 44. Říčka (Holík, Čachotský), 45. Vlach, 52. Štumpf – 5. Bližňák (Johnson), 34. Indrák (Svoboda), 49. Indrák (T.Svoboda), 49. Bližňák. Rozhodčí: Baluška, Müller – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 4306. Střely na branku: 32:32. Zblokované střely: 9:9. Hity: 17:10. Vhazování: 26:35. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:4, 6:4.

PSG Berani Zlín

Haloda (Kořének) – Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Horák, Urbanec – Čachotský, Holík, Říčka – Štumpf, Vlach, Veselý – Ondráček, Šťastný, Čech – Maruna, Cibák, Sýkora.

HC Škoda Plzeň

Machovský (45. Polívka) – Kvasnička, Jeřábek, Sklenička, Kadlec, Kudroč, Pulpán – Kubalík, Lev, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Přikryl, Hollweg.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 45 30 6 24 80,00 0
Patrik Polívka 16 2 0 2 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mário Bližňák 2 0 2 -1 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 0
Erik Hrňa 0 1 1 0 0
Miroslav Indrák 2 0 2 -2 2
Jakub Jeřábek 0 0 0 -2 0
Nicholas Johnson 0 1 1 -2 2
Petr Kadlec 0 0 0 -1 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 -1 2
Dominik Kubalík 0 0 0 -2 0
Kristián Kudroč 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 -2 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 0
Michal Poletín 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
David Sklenička 0 0 0 1 0
Tomáš Svoboda 0 2 2 1 2

komentář

Oba celky si hned v úvodu vyměnily pozdravy, ale jak pokus Kubalíka, tak na druhé straně Vlacha, nebyly pro gólmany extra nebezpečné. Pak se ale již skóre měnilo. Johnson na sebe v pásmu natáhl tři hráče, předložil Máriu Bližňákovi, který z mezikruží přes couvajícího obránce vymetl pravý horní růžek branky - 0:1! Stejný hráč pálil nebezpečně i o dvě minuty později, tentokráte byl vítězem souboje Haloda. V polovině prvního dějství na modré napřáhl Kadlec, jeho dělovka zůstala na zadním mantinelu. Lépe si vedl za nedlouho poté Svoboda, Halda předvedl bleskurychlý zákrok. Zahrozili také Zlínští, ovšem Šťastný proti Machovskému šťastný nebyl. Když pak těsně před sirénou Kadlec z mezikruží jen o kousíček minul horní tyč, odcházela mužstva do kabin za nejtěsnějšího možného rozdílu.

Tak jak začali v první části hosté, v té prostřední odpověděli domácí. Daniel Štumpf vyjel od levého rohu až před branku, kde se vyhnul nastavené hokejce brankáře a zasunul touš mezi betony - 1:1! Brzy mohl svým barvám vrátit vedení Svoboda, jenže Haloda předvedl bleskurychlý přesun. V polovině utkání ovšem dokonal obrat v zápase Tomáš Čachotský, který předvedl patřičný důraz na brankovišti a uspěl snad třetí dorážkou - 2:1! Podobně mohl skórovat i Veselý, tentokráte Machovský předvedl parádní zákrok. Jenže po chvilce gólman indiánů neudržel střelu Matějíčka, touš si před ním sebral opět Daniel Štumpf a po rychlé kličce navýšil mezi oběma týmy rozdíl ve skóre - 3:1! Indiáni následně přežili oslabení a právě potrestaný Miroslav Indrák vrátil svůj tým do zápasu. Najel si na příhru Svobody a dělovkou z první zamířil přesně do růžku - 3:2! Asistent se mohl rychle proměnit ve střelce, ale dnes ani napotřetí Haldou neodkázal překonat, tentokrát dokonce dvěma dorážkami. Podobně si za nedlouho poté vylámal zuby i kapitán Kratěna. Když pohořel před druhou sirénou i Bližňák, byl opět rozdíl na světelné kostce jednogólový, ovšem ve prospěch druhého mužstva.

I poslední dějství přineslo rychlou branku. Rober Říčka si najel do pásma a z pravého kruhu trefil přes obránce přesně ke vzdálenější tyči - 4:2! Za necelou minutu navíc Machovský neudržel Kotvanovu pumelici a s dorážkou přispěchal Roman Vlach – 5:2! To bylo na plzeňskou jedničku příliš a přepustila tak své místo Patriku Polívkovi. Hosty vrátilo do hry vyloučení na straně Zlína, které potrestali po minutě a sedmi vteřinách hry. Haloda jen vyrazil střelu Svobody a s dorážkou byl první na místě Miroslav Indrák – 5:3! Za dalších sedmnáct vteřin navíc Mário Bližňák svižnou střelou do růžku proměnil nařízené trestné střílení a Západočeši byli rázem zpět v zápase - 5:4! Jenže nájezd byl nařízen i ve prospěch beranů a Matěje Machovského, který se do branky vrátil, překonal Daniel Štumpf po kličce do bekhendu a zkompletoval tak svůj hattrick - 6:4! Definitivně rozhodnout mohl Vlach po přistrčení od Veselého, Polívka však svým přesunem šanci zhatil. V závěru ještě domácí nevyužili dvě přesilové hry, ovšem mrzet je to nemuselo, po strhující podívané i tak berou všechny body.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (PSG Zlín): "Před zápasem jsme si v šatně řekli, že pomůžeme mladému gólmanovi, ale přišlo mně to tak, že hráči chtějí za něho chytat. Dívali se jeden na druhého, nevěnovali se v první třetině hře a výkon podle toho vypadal. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb, byli jsme důrazní a pomohly nám tři góly v rychlém sledu. Soupeře jsme zaskočili, vytvořili jsme si slibný náskok. Utkání jsme dovedli do vítězného konce, za což jsme rádi."

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "Dnešní zápas se nám nepovedl. Vedli jsme 1:0, ale bohužel jsme ztratili těsné vedení, neboť po našem nedůrazu jsme darovali soupeři tři góly. Poté jsme zápas za stavu 2:5 ještě zdramatizovali. Vyměnili jsme gólmany a snížili na rozdíl kontaktního gólu, ale dostali jsme další branku z trestného střílení. To se pak těžko dohání, Zlín si náskok už pohlídal. Vyhrál, má tři body a blahopřeji mu k výhře."