Junioři ztratili zápas v Chomutově ve třetí třetině

Plzeň - Plzeňští junioři poprvé poznali v této sezoně hořkost porážky. Mladé indiánské pušky sehráli vyrovnanou partii proti Pirátům první dvě třetiny, třetí část ovládl již domácí Chomutov, který si třemi vstřelenými góly zajistil vítězství.

Piráti Chomutov - HC Plzeň 1929

5:2
1:2, 1:0, 3:0

Branky a nahrávky: 1. P. Macháček (Részegh, Běhula), 37. Cestr (Kellerstein, P. Macháček), 42. P. Macháček (Részegh), 50. P. Macháček (Kellerstein), 58. P. Macháček (Hierman) – 13. Krliš (Kokoška, Suchý), 15. Jakubec (Hajšman). Rozhodčí: Pavlovič – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 3:4, navíc Doležal (CHO) 10 min. za zásah do oblasti hlavy a krku a Stráský (PLZ) 10 min. za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 34:23. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2.

Piráti Chomutov

Danylec (Zvědělík) – Běhula, Páleník, Hierman, Cestr "C", Hlaváček, Benda, Novák – A. Macháček, Krivošík, Dyrynk, Részegh, P. Macháček "A", Adámek, Tupý, Kellerstein "A", Rindoš, Doležal, Strunz

HC Plzeň 1929

Štekr (Zeman) – Kvasnička, Polívka, Čechura, Kaňák, Walter "A" – Beneš "C", Švarc, Vlček, Vavřička, Kučera, Krystl, Krliš "A", Hajšman, Jakubec, Kokoška, Vracovský, Suchý, Stráský

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 59 33 4 29 87,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 -3 0
Michael Čechura 0 0 0 -1 2
Martin Hajšman 0 1 1 1 0
Jan Jakubec 1 0 1 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Filip Kokoška 0 1 1 1 0
Václav Krliš 1 0 1 1 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Tomáš Kučera 0 0 0 1 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 0
Jiří Stráský 0 0 0 -1 12
Filip Suchý 0 1 1 1 0
Milan Švarc 0 0 0 -3 2
Jakub Vavřička 0 0 0 -2 2
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 -3 0
Jan Walter 0 0 0 -3 0

komentář

Piráti předvedli fantastický vstup do zápasu. Hned po deseti vteřinách překonal brankáře Štekra Petr Macháček, jenž svůj pokus umístil pod horní tyčku plzeňské branky. I následném průběhu periody byli více aktivnější domácí hokejisté, kteří několikrát ohrozili soupeřova gólmana.

Ve dvanácté minutě udělal chybu obránce Hierman, ale Plzeňští toho využít nedokázali. To ale neplatilo o zhruba minutu později, kdy Kokoška předložil puk Václavu Krlišovi, který rychlou střelou překonal Danylce. Plzni se podařilo vývoj skóre otočit. Na startu patnácté minuty překonal chomutovského brankáře Jan Jakubec. Vedení Plzni vydrželo až do konce úvodní části, i přesto, že Kellerstein se v závěru ocitl za beky, ale svou střelou neumístil přesně.

Do druhého dějství vstoupili Piráti opět aktivněji, ale brankově se tentokrát prosadit nedokázali. Důležitější akce byly k vidění od druhé poloviny třetiny. Nejprve domácí Doležal sroloval plzeňského Kaňáka a byl vyloučen na 2+10 minut za faul do oblasti hlavy a krku.

Pár minut po něm dostal menší trest plzeňský Vavřička. Tuto přesilovku Piráti počítat jako využitou nemohou, neboť vyrovnání přišlo dvě vteřiny po jejím skončení. Střelou od modré čáry se prosadil Václav Cestr. Závěrečné minuty patřily opět Plzni, která zahrozila zejména Kokoškou, který na začátku 39. minuty nadvakrát nevyzrál na domácího gólmana.

Začátek třetí části opanovali Piráti, kteří se po necelých dvou minutách dostali podruhé v zápase do vedení. Po sérii dorážek překonal gólmana Štekra Petr Macháček. Na konci padesáté minuty dokázal Petr Macháček pirátské vedení navýšit poté, co si vyjel z rohu a na hranici kruhu dokázal střelou na lapačku překonat brankáře Plzně.

Mladý forvard Pirátů zaznamenal i čtvrtou trefu v zápase. Stalo se tak zhruba dvě minuty před koncem utkání. Plzeňští hráli bez brankáře a Petr Macháček dokázal střelou z červené čáry trefit opuštěnou klec a pečetit výhru Chomutov 5:2.

Ohlasy trenérů

Robert Kaše (Chomutov): „Věděli jsme již ze zápasu v Plzni, že to nebude jednoduchý zápas a potvrdilo se to. Vstoupili jsme do zápasu suprově, hned v desáté vteřině jsme dali góla. Pak nás to možná trošku ukolébalo. Přestali jsme hrát, přestali jsme bruslit a přenechali jsme aktivitu Plzni, která toho dokázala využít a první třetinu vyhrála 2:1. V kabině jsme si řekli, že takhle nemůžeme hrát a že musíme přidat na bruslení a důrazu. Od druhé třetiny jsme začali hrát to, co jsme chtěli, i když to nebylo ideální a dokázali jsme utkání bojovností otočit. Za zápas patří klukům poděkování.“

David Bruk (Plzeň): „Chomutov dal rychlý první gól, ihned z první akce. To byla pro nás nešťastná situace, ale první třetinu jsme zvládli velice dobře. Povedlo se nám z inkasovaného gólu oklepat. Problémy jsme následně měli ve druhé periodě, kdy byl Chomutov lepší, dokonce nás i přestřílel. Domácí měli velký tlak. Třetí třetina už byla vyrovnaná, ale Piráti si vytvořili střelecké příležitosti, které dokázali proměnit. My jsme si vytvořili podobné množství, ale nedali jsme gól. Chomutov zaslouženě zvítězil, protože lépe využíval gólové šance.“