Junioři nezachytili vstup do utkání a s Kladnem prohráli

Plzeň - Indiáni přivítali v rámci sedmého kola DHL Extraligy na domácím ledě kladenské Rytíře. Hosté vedli již po dvanácti minutách hry 3:0 a nakonec si došli pro všechny tři body.

HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno

1:6
0:3, 0:1, 1:2

Branky a nahrávky: 53. Krliš (Suchý, Kaňák) – 6. Křepelka (Janeček, Hajný), 10. Keszi (Matula), 12. Havlůj (TS), 25. Hrabík (Kaprál), 46. Bláha (Čermák, Pivovarči), 53. Keszi (Hrabík, Matula) . Rozhodčí: Hornáček – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 91. Střely na branku: 41:35. Průběh utkání: 0:6, 1:6.

HC Plzeň 1929

Zeman (Štekr) – Kvasnička, Polívka, Andrlík, Kaňák, Walter "A", Krystl – Petráš, Beneš "C", Švarc, Vlček, Vavřička, Kučera, Krliš "A", Hajšman, Kokoška, Vracovský, Suchý, Stráský

Rytíři Kladno

Jiroušek (Blažek) – Havelka, Potěchin, Chládek, Matula "C", Balcar, Zelingr – Pivovarči, Křepelka "A", Patyk, Bláha, Čermák, Janeček, Hajný, Havlůj, Keszi, Kaprál, Miura, Hrabík

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 35 6 29 82,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 0 0 -1 0
Martin Beneš 0 0 0 -2 4
Martin Hajšman 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 -2 0
Filip Kokoška 0 0 0 -2 0
Václav Krliš 1 0 1 -3 0
Tomáš Krystl 0 0 0 -2 0
Tomáš Kučera 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 -2 0
Šimon Petráš 0 0 0 -1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 -2 2
Jiří Stráský 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 1 1 -3 0
Milan Švarc 0 0 0 -1 0
Jakub Vavřička 0 0 0 0 0
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 2
Jan Walter 0 0 0 -1 0

komentář

Úvodní třetina utkání mezi Plzní a Kladnem patřila jednoznačně Rytířům, kteří indiány prakticky nepustili do žádné šance a sami třikrát udeřili. První branky zápasu zaznamenal Petr Křepelka. Hostujícího útočníka nejprve skvěle vychytal Adam Zeman, forvard Kladna však obdržel další přihrávku zpoza branky a to už se nemýlil. O chvíli později museli domácí skousnout další ránu. Matula projel celým hřištěm a nahrál před branku, kde číhal Vincent Keszi, který uklidil puk do sítě.

Vzápětí hrály plzeňské mladé pušky přesilovou hru, která se jim však hrubě nepovedla. V oslabení ujel Havlůj, výtečně si pokryl kotouč a Suchý ho musel zastavit jedině podražením – trestné střílení. Petr Havlůj si se šancí poradil skvěle a poslal touš přesně k tyči. Hostující gólman Michal Jiroušek v prvních dvaceti minutách neměl příliš práce a i díky dobře fungující obraně mohlo jít Kladno do kabin s vedením 3:0.

Do druhé třetiny vstoupili domácí náporem, který vyústil v další přesilovou hru a velkou příležitostí pro Tomáše Andrlíka. Plzeňský bek však svou ranou trefil pouze tyč kladenské branky. A tak se radovali opět hosté. Kryštof Hrabík byl zcela neatakovaný před domácím brankovištěm a obdržel kotouč. Mohl se Zemana zeptat, jak má zakončit. Tolik volného času měl hostující střelec, nakonec se rozhodl pro bekhendovou kličku a ta mu vyšla náramně.

Poté hráli v početní výhodě i Rytíři a zprvu se jim vůbec nedařila. Poté však trefil břevno Petr Patyk a před Zemanem bylo opět horko. I domácí měli své šance. Švarc jel ze strany sám na Jirouška, ale hosté ho včas dojeli a domácí útočník tak vyslal jen slabou střelu. Pak mohl vstřelit kontaktní gól obránce David Kvasnička, jenž se zjevil sám před brankou Kladna. Bekhendový pokus mezi betony mu však nevyšel a po dvou třetinách tak vedli Rytíři o čtyři branky.

Za rozhodnutého stavu se dohrávala ještě třetí třetiny, i tak v ní padly ještě další tři branky. Nejprve se dvakrát prosadili znovu hosté. Štěpán Bláha projel půlkou hřiště a poté i s přispěním šťastného odrazu překonal Zemana popáté. Šestý gól padl rovněž z úniku, ranou mezi betony se prosadil opět Vincent Keszi. Čestný úspěch Plzně zaznamenal v přesilovce přesnou ranou Václav Krliš. Skóre dnešního utkání se tedy zastavilo na stavu 1:6.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Plzeň 1929): Hodnocení zápasu je jednoduché - nepřipravenost na začátku zápasu. Soupeř šel do rychlého vedení a i přesto, že jsme se snažili, vytvářeli si šance, tak je výsledek spravedlivý za to, jak hráči nebyli nachystaní na zápas.

Petr Tatíček (Rytíři Kladno): Výsledek zápasu je pro nás velmi dobrý. Vyšla nám koncovka, dostali jsme se do vedení. Pak nás Plzeň tlačila, měli jsme tam dost oslabení, ale kluci to ubojovali. U juniorů jsou ty zápasy dost vyrovnané, často rozhoduje i štěstí, dnes jsme tomu šli naproti.