Junioři přivezli z ledu prvního Chomutova cenné vítězství!

Parádní výkon v pátek předvedla juniorka Plzně, která uspěla proti vedoucímu Chomutovu. Skvělý výkon navíc předvedl brankář Kuchař, jenž udržel čisté konto.

Piráti Chomutov - HC Plzeň 1929

0:4
0:0, 0:1, 0:3

Branky a nahrávky: 25. Krliš (Suchý, Walter), 45. Vavřička (Vracovský), 45. Švarc (Beneš, Walter), 50. Petráš. Rozhodčí: Hribik – Šulo, Coubal. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 33:38. Průběh utkání: 0:0, 0:4.

Piráti Chomutov

Danylec (Lukeš) – Páleník "C", Hajič, Hierman, Hlaváček, Lidák, Benda, Novák – Wágner, Krivošík, Dyrynk, Részegh, P. Macháček "A", Adámek, Tupý, Kellerstein, Rindoš, Doležal, Strunz "A".

HC Plzeň 1929

Kuchař (Štekr) – Kaňák, Walter "A", Andrlík, Pokorný – Petráš, Beneš "A", Švarc, Vlček, Vavřička, Krystl, Rajal, Krliš "C", Hajšman, Přikryl, Kokoška, Vracovský, Suchý, Stráský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Ondřej Kuchař 60 33 0 33 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 0 0 1 2
Martin Beneš 0 1 1 1 0
Martin Hajšman 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Filip Kokoška 0 0 0 0 2
Václav Krliš 1 0 1 0 0
Tomáš Krystl 0 1 1 1 0
Šimon Petráš 1 0 1 2 0
Jakub Pokorný 0 0 0 1 0
Roman Přikryl 0 0 0 2 2
Pavel Rajal 0 0 0 1 0
Jiří Stráský 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 1 1 0 2
Milan Švarc 1 0 1 2 0
Jakub Vavřička 1 0 1 1 2
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Tomáš Vracovský 0 1 1 1 0
Jan Walter 0 2 2 1 0

komentář

Do utkání vstoupil aktivněji Piráti, kteří v úvodních minutách několik ohrozili brankáře Kuchaře v plzeňské kleci. Asi největší byla ke konci páté minuty, kdy Chomutovští nastřelil tyčku. Další dobrou šanci měl v osmé minutě Adam Kellerstein, který ovšem při střele zápěstím našel pouze připravenou lapačku plzeňského gólmana.

Na začátku druhé poloviny úvodního dějství stířlel nebezpečně Wágner a po něm i Hierman, po jehož střele zůstal hostující brankář otřesen ležet, neboť kotouč ho trefil přímo do masky. Ve zbytku třetiny se hra vyrovnala, a šance byli k vidění na obou stranách, ale žádný gól nepadl.

Vstup do druhé části opanovali Plzeňští. Po padesáti vteřinách trefil hokejku Danylce osamocený Krliš. Václava Krliše promarněná situace mrzet dlouho nemusela, neboť po zhruba čtyřech minutách již chomutovského brankáře propálil střelou z mezikruží.

I následující minuty patřili hostům ze západu Čech. Nejblíže ke druhé brance byl Suchý, ale přihrávku zpoza branky za Danylce nedostal. Po čtyřiceti minutách tak platil stav 0:1 pro Plzeň.

Plzeňští pokračovali v náporu i po druhé přestávce. Úvodní tlak proměnili v gól polovině pětačtyřicáté minuty, kdy se trefil Jakub Vavřička. Za pětadvacet vteřin se skóre posunulo na tříbrankový rozdíl, neboť do černého mířil Milan Švarc.

Piráti byli po rychlých brankách otřeseni, čehož využil v padesáté minutě Šimon Petráš, který definitivně rozhodl o tříbodovém importu pro Plzeň. Chomutovští tak prohráli po šesti zápasech v řadě, naopak Plzeňští vítěznou sérii natáhli již na čtyři zápasy.

Ohlasy trenérů

Rober Kaše (Piráti Chomutov): Dnešní zápas se nám nepovedl. Úvodních deset minut jsme měli více ze hry, ale bohužel se nám nepodařilo dát gól a Plzeň pomaličku začala přebírat iniciativu. Ve druhé třetině jsme si mysleli, že to asi půjde samo, bohužel nešlo. Dostali jsme gól a prostě jsme již nedokázali na něj odpovědět. Spíš aby se naše hra zvedla, tak byla hodně chaotická. Plzeň si svým výkonem tři body zasloužila.

David Bruk (HC Plzeň 1929): Myslím si, že to bylo velice pohledné utkání, které bylo velice rychlé, důrazné. Obě mužstva dobře bruslila. My jsme měli prvních deset minut problémy, kdy byl Chomutov lepší. Ve druhé polovině první třetiny jsme srovnali hru. Myslím si, že se utkání rozhodlo v tom, že jsme využili jednu přesilovku a šli jsme do vedení 1:0. Trošku jsme se uklidnili a poté musel Chomutov otevřít hru. Nám se povedlo dát na 2:0 a v ten moment si myslím, že již bylo po zápase.