Junioři v pohledném utkání těsně podlehli Spartě

Plzeň - V plzeňské malé hale bylo v páteční podvečer velice rušno, po hráčích staršího dorostu se na ledové ploše představili i západočeští junioři. Jejich soupeřem byl vedoucí tým tabulky HC Sparta Praha. Zápas to byl velmi pohledný a vyrovnaný, úspěšnějším celkem byli nakonec hosté.

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha

2:3
1:1, 1:2, 0:0

Branky a nahrávky: 18. Švarc (Beneš, Andrlík), 31. Rajal (Beneš) – 20. Havel (Procházka, Pulkrab), 26. M. Jandus (Procházka), 38. Klindera (Hozák). Rozhodčí: Sýkora – Malý, Rubáš. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 274. Střely na branku: 45:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Plzeň 1929

Kuchař (Štekr) – Polívka, Kaňák, Walter "A", Andrlík, Pokorný, Rajal – Petráš, Beneš "A", Švarc, Vlček, Vavřička, Krystl, Krliš "C", Hajšman, Kokoška, Vracovský, Suchý, Stráský

HC Sparta Praha

Pírs (Chour) – M. Jandus, Knobloch "C", Bednárik, Vlad, Kadeřávek, Duben – Litera, T. Jandus, Michnáč, Lojka "A", Havel, Klindera, Györi, Kulda, Pulkrab "A", Hozák, Sladkovský, Procházka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Ondřej Kuchař 58 24 3 21 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 1 1 -1 0
Martin Beneš 0 2 2 -1 0
Martin Hajšman 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Filip Kokoška 0 0 0 -1 0
Václav Krliš 0 0 0 -1 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Šimon Petráš 0 0 0 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 -1 0
Pavel Rajal 1 0 1 -1 2
Jiří Stráský 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 0 0 -1 0
Milan Švarc 1 0 1 0 0
Jakub Vavřička 0 0 0 0 0
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 -1 6
Jan Walter 0 0 0 -1 0

komentář

Úvodní část utkání mezi Plzní a Spartou nabídla pohledný hokej, kde nebylo nouze o útočné výpady. Oba celky hrály v první třetině naprosto rovnocenně, možná měli o něco více ze hry domácí indiáni, kteří však měli k dispozici tři přesilové hry. První vážnější zákrok si musel v osmé minutě připsat hostující brankář David Pírs, když zastavil dobrou ránu Krliše. Podobnou šanci měl i jeho spoluhráč Vavřička, nicméně ani on neuspěl.

První gól zápasu viděli diváci v plzeňské malé hale v osmnácté minutě. Domácí hráli přesilovou hru a neustále ostřelovali hostující svatyni. Poté to chytře zkusil od modré Beneš, Pírs jeho ránu jen vyrazil betonem před sebe a pohotový Milan Švarc ho s přehledem poslal do odkryté sítě. Hosté to však nezabalili a osm sekund před koncem třetiny srovnali. Jan Havel se dostal u mantinelu k puku, vybruslil a poté se parádní ranou trefil přesně pod víko Kuchařovy klece.

I prostřední část utkání nabídla velmi pohledný hokej, hráči předváděli skvělou hru. Domácí šli do čtyř a Sparta toho dokázala záhy využít. Hostující hráči bojovali před brankovištěm Plzně, kde se nejlépe zorientoval Martin Jandus, jenž přesnou dorážkou poslal hosty do vedení. Na trestné lavici seděl Pavel Rajal, který o pět minut později opět srovnal stav zápasu. Druhou asistenci si připsal Martin Beneš.

Hostující celek se mohl okamžitě znovu dostat do vedení. Kuldova dorážka už překonala Ondřeje Kuchaře v domácí svatyni, puk se však došoural pouze do pravé tyče. Indiáni poté měli k dispozici další přesilovou hru, s tou však zle naložili a hokejisté z hlavního města se znovu dostali do vedení. Sparťané se opět v několika lidech natlačili před branku a střelcem rozdílové branky na 2:3 z pohledu Plzně se stal útočník s číslem patnáct Václav Klindera. Hosté tak šli do kabiny s vedením o jednu branku.

Ve třetí části byl k vidění velký tlak plzeňských indiánů, který však brankou neskončil, neboť hostující celek se výtečně bránil. Největší šance na srovnání skóre měl rozhodně domácí forvard Filip Kokoška, který nejprve nepřekonal ležícího Pírse a poté nedokázal trefit ani naprosto prázdnou klec Sparty. Lví podíl na cenných třech bodech má výborný gólman hostí David Pírs, jenž předvedl několik skvostných zásahů

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Plzeň 1929): Zápas byl dobrý, utkaly se dva dobré týmy, které mají aktuálně dobrou formu. Hráčům nic moc vytknout nemůžu, prostě to chtělo ve třetí třetině využít jednu stoprocentní šanci, proměnit šanci do prázdné brány. Remíza by tomu zápasu slušela více.

Darek Stránský (HC Sparta Praha): Byl to pěkný a svižný hokej. Myslím si, že při hře pět na pět jsme byli trochu aktivnější, hlavně v prvních dvou třetinách nás ale srážela vyloučení. Soupeř se v přesilovkách dostával do tlaku, ale my jsme v plném počtu byli živější. Ve třetí části byl soupeř v tlaku, on byl aktivnější, nicméně my jsme ten zápas nakonec ubránili a vyhráli.