Junioři nadělili Olomouci desítku!

Plzeň - Plzeňští indiáni na domácím ledě přívitali olomoucké kohouty. A dopřáli jim velkou lekci, když svého soupeře dokázali porazit vysoko 10:3! Po zásluze si tak připsali tři body za výhru a na 25. kolo DHL Extraligy juniorů budou vzpomínat v dobrém.

HC Plzeň 1929 - HC Olomouc

10:3
2:0, 6:2, 2:1

Branky a nahrávky: 3. Polata (Stráský, Hajšman), 7. Kodýtek (Krliš, Suchý), 25. Krliš (Suchý, Kodýtek), 31. Walter (Kvasnička, Krliš), 34. Kodýtek (Suchý, Krliš), 35. Hajšman (Stráský), 38. Suchý (Krliš, Kvasnička), 40. Petráš (Kokoška, Švarc), 43. Vavřička (Stráský), 44. Suchý (Krliš, Kodýtek) – 27. Horák (Kuba, Urbisch), 32. Fejko (Nesvadba, Galvas), 42. Marek (Müller). Rozhodčí: Valenta – Prášek, Rubáš. Vyloučení: 4:13. Využití: 4:1. Diváci: 70. Střely na branku: 48:20. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 8:2, 8:3, 10:3.

HC Plzeň 1929

Kuchař (Štekr) – Kvasnička, Polívka, Kaňák, Walter "A", Rajal, Starý – Petráš, Švarc, Vlček, Vavřička, Polata, Krliš "C", Hajšman, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Suchý "A", Stráský

HC Olomouc

Urbisch (od 34. Šoustal) – Nesvadba "C", Spurný, Klvaňa "A", Galvas, Kališ, Škoda – Heža, Kropáč, Fejko, Beták, Zabloudil, Horák, Macuh, Marek "A", Konečný, Müller, Kuba

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Ondřej Kuchař 60 20 3 17 85,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Hajšman 1 1 2 3 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 2 0
Petr Kodýtek 2 2 4 3 2
Filip Kokoška 0 1 1 0 0
Václav Krliš 1 5 6 3 0
David Kvasnička 0 2 2 4 0
Šimon Petráš 1 0 1 0 2
Matěj Polata 1 0 1 2 0
Ondřej Polívka 0 0 0 -2 0
Pavel Rajal 0 0 0 -2 0
Dominik Starý 0 0 0 2 0
Jiří Stráský 0 3 3 3 0
Filip Suchý 2 3 5 3 2
Milan Švarc 0 1 1 0 0
Jakub Vavřička 1 0 1 0 0
Lukáš Vlček 0 0 0 -2 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 -2 0
Jan Walter 1 0 1 4 2

komentář

Domácí celek vstoupil do zápasu v roli favorita a také velice aktivně. Od konce první minuty trávil většinu času v útočném pásmu a v polovině té třetí se po zásluze ujal vedení, když se po střele Stráského dostal k dorážce z otočky Matěj Polata. Jeho střela skončila v síti a indiáni vedli 1:0! Jejich tlak ale nekončil a v sedmé minutě přišla druhá gólová trefa. Nádhernou kombinaci zakončil po pasech od Suchého s Krliše střelou do prázdné branky Petr Kodýtek! Západočeši si posléze vybojovali přesilovou hru a v ní několikrát prověřili Urbische, ten si ovšem s pokusy Waltera i Suchého úspěšně poradil.

Následně v 11. minutě z levého křídla zkoušel své štěstí obránce Rajal, ani on ale na hostujícího brankáře nevyzrál. V 15. minutě se kohouti mohli dočkat své první velké šance, nicméně naděje na přečíslení se jim nenaplnila, jelikož pas na Horáka nebyl úspěšný. Dobrou šanci si posléze vytvořil domácí útočník Petr Kodýtek, jenže jeho bekhendové zakončení skončilo vysoko nad bránou Olomouckých. Na konci minuty osmnácté se dobrou prací prezentoval slovinský útočník Rok Macuh, jenomže na konci celé akce stál připravený brankář Ondřej Kuchař. První třetinu tak Plzeň vyhrála 2:0.

Druhá perioda byla jako z říše snů pro mladé Plzeňany. Ve 25. minutě dokázal přesilovou hru využít Václav Krliš, díky čemuž indiáni vedli o tři góly. Posléze o sobě ale také výrazně dali vědět hosté. Nejprve dostal nabito do dobré šance Rok Macuh, ale Kuchař skvěle vymrštil svůj beton. Pak už byl ale krátký na dorážku Jiřího Horáka, který dorazil do branky puk, jenž se po pokusu Miroslava Kuby odrazil od tyčky právě na jeho hokejku. Posléze měl za sebou dobré střídání Šimon Petráš, který celé své snažení zakončil pasem na Kodýtka, jehož ale vychytal Urbisch.

V průběhu 31. minuty bleskově využil přesilovku po faulu Konečného Jan Walter, jehož střelu od modré čáry jeden z bránících ztečoval do branky svého týmu. Krátce nato ale udeřil tým z Moravy, když se po pasu od Nesvadby ze samostatného úniku dokázal prosadit Kryštof Fejko. Hostující tým srážel velký počet vyloučení, díky čemuž indiáni hráli mnoho přesilovek. Ve 34. minutě se jim navíc podařilo další využít, když Petr Kodýtek pátým gólem vyhnal Jakuba Urbische z branky.

Jeho náhradník Michal Šoustal ale inkasoval prakticky hned po svém nástupu, střelou z pravé strany ho dokázal propálit Martin Hajšman. Sedmý gól domácích vsítil na počátku 38. minuty Filip Suchý, který procedil puk do brány podél pravé tyče Šoustalovy brány. A by toho nebylo málo, v poslední minutě Šimon Petráš přidal střelou do šibenice osmou branku Plzně! Po druhé třetině to tedy bylo 8:2 pro Západočechy.

V úvodu třetí periody se jako první prosadili Olomoučtí. Po neúspěšné dorážce Müllera dokázal za záda Kuchaře dopravit puk Dominik Marek. Vzápětí ale opět skóroval domácí tým. Devátou branku vsítil Jakub Vavřička, který překonal Šoustala střelou zápěstím. V na počátku 44. minuty se indiáni dočkali desáté trefy, když se po pasu od Krliše prosadil Filip Suchý. Od té doby se utkání dohrávalo v rychlém tempu, moc už toho ale k vidění nebylo. Dobrou šanci si v početní nevýhodě během 53. minuty vypracoval Kryštof Fejko, který dnes podruhé pádil sám na Kuchaře, nicméně tentokráte uspět nedokázal. Domácí tedy dokázali Olomouc porazit vysoko 10:3 a po zásluze si připsali tři body do tabulky!

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Plzeň 1929): Utkání se hodnotí dobře, jelikož jsme vyhráli velkým rozdílem. Myslím, že jsme byli jednoznačně lepší než soupeř, který navíc moc fauloval a my tak hráli velký počet přesilovek. Myslím, že to bylo jednoznačné utkání.

Petr Fiala (HC Olomouc): My jsme byli trapní a soupeř hrál velice dobře.