Proti Jihlavě junioři dvakrát prohrávali, přesto berou tři body!

Plzeň - Indiáni na domácím ledě přivítali jihlavskou Duklu, které po předchozí porážce 0:2 měli co oplácet. A nakonec odvetu zvládli dobře, když svého soupeře porazili 4:2 a získali tak další tři body do tabulky.

HC Plzeň 1929 - HC Dukla Jihlava

4:2
1:1, 2:1, 1:0

Branky a nahrávky: 20. Petráš (Kaňák, Švarc), 33. Kaňák (Vavřička), 40. Vracovský (Suchý, Kaňák), 42. Petráš – 12. Vala (Dufek, Pospíchal), 21. Vala (Pospíchal, Bambula). Rozhodčí: Sýkora – Tvrdík, Rubáš. Vyloučení: 6:8, navíc Oščádal 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 33:20. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

HC Plzeň 1929

Kuchař (Štekr) – Walter "A", Rajal, Kaňák, Starý, Polívka – Krystl, Suchý "A", Kokoška, Krliš "C", Petráš, Vavřička, Švarc, L. Vlček, D. Roubal, Vracovský, Rubner, Polata, Chalupa

HC Dukla Jihlava

Brož (Šťastný) – Pospíchal, Půža "A", J. Vlček, Kadlec, Hohl "C" – Vala, Dufek, Ondráček, Balaštík, Heinrich "A", Mejzlík "A", Bambula, Oščádal, Anděl

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Ondřej Kuchař 60 20 2 18 90,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Chalupa 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 1 2 3 4 2
Filip Kokoška 0 0 0 1 0
Václav Krliš 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Šimon Petráš 2 0 2 2 0
Matěj Polata 0 0 0 1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 -1 2
Pavel Rajal 0 0 0 -1 0
David Roubal 0 0 0 -1 0
Marek Rubner 0 0 0 0 0
Dominik Starý 0 0 0 3 0
Filip Suchý 0 1 1 1 2
Milan Švarc 0 1 1 2 0
Jakub Vavřička 0 1 1 1 0
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 4
Tomáš Vracovský 1 0 1 0 0
Jan Walter 0 0 0 -1 2

komentář

Domácí celek do zápasu nevstoupil zrovna nejlépe, když hned ve druhé minutě začal hru v oslabení. Trest Ondřeje Polívky ale nikdo nedokázal potrestat, Jihlavští si žádnou akci totiž nedokázali moc vytvořit. V sedmé minutě putoval na trestnou lavici Bambula a první početní výhoda se tak naskytla indiánům, který se sice chvíli dokázali držet v útočném pásmu, ale nepodařilo se jim dostat do šance. Poté byl tvrdě faulován Krystl a Západočeši tak znovu měli početní výhodu, která ale dopadla naprosto stejně.

Ve 12. minutě aktivně napadal Bambula a díky tomu se dostal do samostatného úniku, první vážnější šanci utkání ale nedokázal ani zakončit. Dlouho na to ale myslet nemusel, o několik sekund později totiž Lukáš Vala úspěšně dorazil Pospíchalovu střelu a poslal tak Duklu do vedení 1:0! Další šanci měl v průběhu 15. minuty opět Jiří Bambula, který se krásně probojoval za plzeňské obránce, ale svou příležitost nedokázal přetavit v gól. Na začátku poslední minuty měl během přesilové hry dost volného prostoru Lukáš Anděl, ale trefil jen brankáře Kuchaře. Domácí tým nakonec 23 sekund před koncem druhé třetiny dokázal vyrovnat, když pěknou přízemní ránu vyslal po pasu od Kaňáka Šimon Petráš. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1.

Do druhé periody vstoupila Dukla výborně. Po 30 sekundách jí totiž svou druhou brankou v utkání dostal Lukáš Vala, který zakončil přečíslení dva na jednoho parádně umístěnou střelou. Domácí se poté snažili o vyrovnání a v početní výhodě tomu byl blízko Švarc, který se ale tváří v tvář Brožovi neprosadil. Plzeňští poté v přesilovce dali gól, který byl ovšem pro hru vysoko holí označen jako neregulérní. V závěru poloviny třetiny se domácí dostali do přečíslení dva na jednoho, které ovšem Filip Suchý zakončil střelou těsně vedle brány! Poté byl v plzeňské HM Areně k vidění festival šancí.

Ve 33. minutě si Kokoška dobře narazil s Polatou, nicméně hostující gólman vyrazil puk a pochytal i následné dorážky. Pak se indiánům podařilo vyrovnat, ukázkovou akci po vyhraném vhazování pěkně zakončil Lukáš Kaňák. Následně na druhou stranu po levé straně do velice dobré šance spěchal Aleš Heinrich, jenomže ke střele se vůbec ke své smůle nedokázal dostat. Domácím opět skvěle vyšel závěr periody, kdy se po konci přesilové hry trefil 45 sekund před sirénou po pěkném pasu od Suchého Tomáš Vracovský. Modrobílí tak poprvé v zápase vedli a za stavu 3:2 šli do kabiny.

Do třetí třetiny Plzeň vstoupila tím nejlepším možným způsobem. Šimon Petráš se v obranném pásmu zmocnil puku a spěchal sám na branku, kde mu při zakončení ujel kotouč. Naštěstí pro něj ale zamířil přímo mezi betony nešťastného brankáře Jana Brože. Krátce poté mohl tříbrankové vedení indiánům zařídit Matěj Polata, jenže hostující strážce svatyně výborně vymrštil svůj beton. Západočeský tým hrál poté přesilovou hru a opět tak útočil, jenže nedokázal si vypracovat žádnou větší šanci.

Utkání už se poté spíše dohrávalo, hosté se místy snažili o nějaké akce, ale měli opravdu málo hráčů a v důsledku toho i málo sil. Ve 49. minutě mohl přesto snížit na rozdíl jediného gólu Oščádal, nicméně Ondřej Kuchař jeho pokus z voleje chytil. Na druhé straně zase mohl skórovat po pasu od Suchého Tomáš Vracovský, jenže Jan Brož stál ve správném chvíli na správném místě a kotouč chytil do své lapačky. Domácí celek tedy svého soupeře porazil v poměru 4:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Plzeň 1929): Hokej příšerný, hrozný, katastrofa. Výsledek dobrý, ale výkon příšerný.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Zápas se pro nás ze začátku vyvíjel celkem dobře, ale vedení jsme bohužel neudrželi. Bylo to zapříčiněno tím, že jsme už včera va Varech dohrávali ve třinácti a dnes sice začali ve čtrnácti lidech, nicméně dohrávali na dvě lajny kvůli nějakým zraněním. Kluci toho měli plné zuby a samozřejmě musím uznat sportovní převahu soupeře, protože hráli hokej, který potřebovali – byli důrazní a rychlí. Soupeř byl velmi kvalitní a já jsem rád, že kluci to odmakali tak, jak mohli a vydali maximum. I přes prohru jim musím poděkovat.