Junioři urvali v Boleslavi dva body!

Plzeňští junioři dokázali v Mladé Boleslavi nakonec přiklonit vyrovnaný duel na svoji stranu, když se v prodloužení po trefě Stránského mohli radovat z třetího vítězství v řadě.

BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929

2:3p
1:0, 0:2, 1:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 11. Motloch, 50. Průšek (Němec, Pořízek) – 25. Suchý (Kodýtek), 31. Kodýtek (Suchý, Kvasnička), 64. Stránský (Vracovský). Rozhodčí: Smitka - Marek, Rybáček. Vyloučení: 4:3, navíc Tůma (MBL) deset minut za nesportovní chvoání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

BK Mladá Boleslav

Groh (Krofta) – Mašek, Uřidil. Mlčoch, Tůma, Žalud, Marček, Červinský – Průšek, Prokop, Pätoprstý, Rypar, Borovec, Pořízek, Planý, Dančišin, Němec, Motloch

HC Plzeň 1929

Štekr (Kuchař) – Kvasnička, Polívka, Kaňák, Walter, Starý – Petráš, Švarc, Vlček, Vavřička, Polata, Krystl, Krliš, Hajšman, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Suchý, Stránský

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 64 33 2 31 93,94 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Hajšman 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 1 1 2 0 2
Václav Krliš 0 1 1 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 1 1 2 2
Šimon Petráš 0 0 0 0 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 2
Dominik Starý 0 0 0 0 0
Jiří Stráský 1 0 1 1 0
Filip Suchý 1 1 2 0 0
Milan Švarc 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 0 0 0 0 0
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Tomáš Vracovský 0 1 1 1 0
Jan Walter 0 0 0 1 0

komentář

Domácí se prakticky ihned dostali pod plzeňský tlak. Mohla za to dvě vyloučení, díky kterým hrála Plzeň dvě přesilové hry, ve kterých domácímu týmu dala minimum šancí. Zato Plzeňští sbírali jednu příležitost za druhou, ale v brance naráželi na skvěle chytajícího Groha, který hasil, co mohl. Přesilovou hru si ale zanedlouho zahráli i domácí, jenže jejich početní výhoda rozhodně neměla takové kvality jako ta plzeňská, jelikož nedokázali soupeře dostat pod tlak a vinou zakázaných uvolnění se připravovali o pásmo. O to větším překvapením byl pak gól Boleslavských, který přišel na konci 11. minuty. Lukáš Motloch našel v předbrankovém prostoru kotouč a možná i trochu se štěstím překonal Jonáše Štekra.

Po inkasované brance Boleslav ihned pookřála a hra Plzně se proti té boleslavské zdála býti spíše bezzubou. Pätoprstý ve velké šanci promáchl a Mašek ve spolupráci s Pořízkem rovněž neproměnili. Plzeň se z prvotního šoku oklepala rychle a Vracovský se Stránským Grohovi hodně zavařili. Plzeň byla i nadále pozorná a rychle obracela hru proti Grohovi. Tak či onak, první třetina skončila výsledkem 1:0 pro domácí tým.

Hosté na začátku druhé části zvýšili pohyb, a to jim neslo ovoce v podobě brzkého vyrovnání. Groh neměl kotouč pod kontrolou a pouze jej vyrazil pryč, ale Filip Suchý jej záhy našel, na nic nečekal a z bezprostřední blízkosti propálil Groha. Boleslavští se sice snažili o navrácení svého vedení, ale tempo hry více diktovali právě hosté. Suchý velice důrazně dorážel v brankovišti, ale Groh dokázal puk udržet před brankovou čárou. Boleslav posléze hrála přesilovou hru, ale ani podruhé si nepočínala lépe, a tak po návratu plzeňského Polívky zavládla na ledě opět nadvláda Plzně, kterou hosté korunovali svým druhým gólem. Petr Kodýtek dostal pěknou přihrávku od Suchého a z mezikruží to Grohovi propálil rovnou mezi nohy.

Hra ve druhé třetině připomínala jeden velký kolotoč, hrálo se nahoru dolů a jedna šance střídala druhou – prosadit se mohl každý ze soupeřů. Oba týmy ale podrželi jejich brankáři. Na konci druhé části hry si ještě Plzeň zahrála přesilovou hru, ale ta i přes množství šancí zůstala nevyužitá a do kabin se tak odcházelo za stavu 1:2 z pohledu domácího celku.

Boleslavští velmi dobře věděli, že k bodům jim pomůže jedině vyrovnání. Jenže Plzeň se snažila své vítězství udržet. Groh si musel hbitě počínat proti pokusům Hajšmana a Suchého, pokaždé ale stihl zasáhnout včas. Pak se ale na puku více držel domácí tým a nepříjemně to Plzni komplikoval. Vše vyústilo v situaci v padesáté minutě, kdy si Plzeňští nedokázali poradit s kotoučem a vyhodit jej mimo dosah dorážejících domácích hráčů. Pořízek s Němcem vybojovali puk a druhý jmenovaný poslal pas na Milana Průška, který se střelou do pravého horního růžku nemýlil. Boleslav byla poté na koni a tlačila se do dalšího zakončení, příležitost měla i v další herní výhodě. Jenže v té více hrozili spíše hosté. Suchý se s Krlišem dokázali dostat za boleslavskou obranu a v pěkné akci dva na jednoho to na Groha zkusili. Boleslav se ale o další šanci připravila po faulu Tůmy, který si s hokejkou počínal velmi horlivě. Boleslav své oslabení ubránila a zápas tak dospěl do prodloužení.

V něm se nejprve do velké příležitosti dostal hostující Kaňák, který využil chybné rozehrávky brankáře Groha a svůj pokus vyslal k tyči. V tu chvíli mohlo být rozhodnuto, ale Groh se hbitě stihl vrátit. Bonusový bod pro Plzeň vystřelil Jiří Stránský, když domácí nedokázali vyčistit prostor před domácím gólmanem. Plzeň si tak do západočeské metropole odváží dva body, jeden zůstává v Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Po té sérii zápasů, které jsme prohráli, jsme chtěli udělat maximum pro to, abychom to zlomili. I když vše nebylo úplně ideální, tak si cením toho, že kluci ve druhé třetině za nepříznivého stavu našli síly a dokázali jsme utkání srovnat. Bohužel v tom prodloužení jsme inkasovali. Za přístup a za nasazení chci klukům poděkovat a věřím, že do dalších zápasů k tomu budeme přistupovat tak jako nyní. Je to cesta, kterou se můžeme vrátit zpátky na nějakou sérii, ve které budeme bodovat. Soutěž je v současné době velmi vyrovnaná, můžete vyhrát s prvním a prohrát s posledním. Nedíváme se na to, jestli je ten soupeř nahoře nebo dole. Chceme v každém zápase bodovat a bod ze zápasu s Plzní svou cenu má, jelikož je to kvalitní mužstvo. I ten bod tak pro nás může být malým vítězstvím.

Jiří Hanzlík (HC Plzeň 1929): Když to vezmu po herní stránce, tak jsme byli spokojeni s první polovinou zápasu, ale v momentě, kdy jsme otočili výsledek z 0:1 na 2:1, se naše hra zhoršila. Hráči si začali dělat věci, které netrénujeme. Ve třetí třetině jsme se zase trochu srovnali, ale Boleslav měla úsilí a zaslouženě vyrovnala. Myslím si, že ten bod z prodloužení jsme si asi zasloužili a je pro nás hodně dobrý.