MDO: PLZ - CHM 5:3

Mladší dorostenci v napínavé bitvě zdolali chomutovské Piráty!

Plzeň - Mladší dorost na domácím ledě přivítal chomutovské Piráty. Ti se snažili odčinit vysokou prohru 0:7 z prvního kola a tak bojovali velmi srdnatě, přesto na indiány nestačili. Ti totiž vyhráli 5:3 a i ve druhém utkání se radovali z vítězství!

HC Plzeň 1929 - Piráti Chomutov

5:3
2:2, 0:1, 3:0

Branky a nahrávky: 8. Princl (Reisnecker), 14. Šilhán (Přikryl), 43. Mužík (Lokajíček), 56. Matiášek (Kaňák, Reisnecker), 60. Lang – 3. Ouřada, 18. Breczko (Jungvirt, Záruba), 25. Koblížek (Baier). Rozhodčí: Sýkora - Malý, Rubáš. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 132. Střely na branku: 26:42. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 5:3.

HC Plzeň 1929

Kolář (Pilc) – Houdek, Kaňák, Váchal, Lokajíček, Šilhán, Matějček, Kovařík – Hajžman, Přikryl, Reisnecker, Staněk, Matiášek, Benetka, Hajšman, Krýner, Hasman, Kolda, Mužík, Lang, Princl

Piráti Chomutov

Běhula (Skokan) – Ferbas, Záruba, Jungvirt, Seemann, Zeman, Jarý, Krchňák, Herles, Psar – Baier, Mežnar, Lauko, Černý, Jaroš, Veselý, Breczko, Benda, Koblížek, Ouřada, Brandner

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 42 3 39 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Benetka 0 0 0 1 0
Kamil Hajšman 0 0 0 -1 0
Matěj Hajžman 0 0 0 2 0
Josef Hasman 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 1 0
Nicholas Kaňák 0 1 1 0 0
Matěj Kolda 0 0 0 1 2
Jaroslav Krýner 0 0 0 1 2
Martin Lang 1 0 1 0 0
Martin Lokajíček 0 1 1 1 0
Jan Matiášek 1 0 1 1 0
Radek Mužík 1 0 1 1 2
Marek Princl 1 0 1 0 0
Filip Přikryl 0 1 1 0 0
Filip Reisnecker 0 2 2 0 0
Ondřej Staněk 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 1 0 1 1 2
Jakub Váchal 0 0 0 0 0

komentář

Hosté vstoupili do utkání lépe a měli první šanci. Jakub Jaroš ale zblízka nedokázal procpat kotouč za záda Koláře. Ve třetí minutě už se ale Piráti dostali do vedení. Kryštof Ouřada vystřelil zápěstím z mezikruží a domácí gólman nedokázal jeho pokus udržet. Domácí se nadále obtížně dostávali do hry, pomohla jim až první velká šance v šesté minutě, kterou ale Matiášek neproměnil. Krátce nato se indiáni dočkali vyrovnání, Marek Princl dokázal ztečovat střílený pas Reisneckera do branky – 1:1!

V čase 12:45 mohli Plzeňané vést, ovšem Matěj Hajžman se v samostatném úniku nedokázal prosadit. Jeho bekhend totiž branku minul. O 40 sekund později se ale domácí celek mohl radovat, jelikož střela Adam Šilhána od modré čáry byla natolik povedená, že jí Richard Běhula neměl šanci zachytit. O chvíli později ale mohlo být vyrovnáno, Jakub Lauko totiž dostal namazáno před branku, ale naštěstí pro Plzeň minul. Piráty to ale mrzet nemuselo, jelikož na začátku 18. minuty zařídil Milan Breczko během přesilové hry vyrovnání poměrně šťastnou trefou. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 2:2.

Do druhé třetiny oba celky vstoupily velmi aktivně. Na konci 22. minuty Hajžman krásně nahrál na Martina Langa, ten ale z dobré pozice soupeřova brankáře nepřekonal. Na počátku 25. minuty se Piráti dostali do vedení. Tomáš Koblížek byl pozorný na brankovišti a doklepl za Kolářova záda neúspěšnou střelu Baiera z rohu. Posléze hrál domácí celek přesilovou hru, 12 sekund hrál dokonce v pěti proti třem, vyrovnat se ale nepodařilo.

Druhá polovina periody číslo dvě už toho moc pohledného nenabídla, byla to spíše taková holomajzna. Ani jeden z týmů se ne a ne dostat do kloudné útočné akce, ze které by ohrozil soupeřova brankáře. Výjimkou byla situace z 37. minuty, kdy Jaroslav Krýner pláchnul hostující obraně, Richarda Běhulu v chomutovské kleci ale překonat nedokázal. Po druhé třetině tak vedli hostující Piráti v Plzni 3:2.

Třetí třetina nakonec přinesla pro domácí pěknou podívanou. Už od začátku třetiny byli aktivnější a šli za vyrovnáním. Toho se dočkali na počátku 43. minuty, kdy Radek Mužík doklepl v pádu puk do branky! Posléze se hra vyrovnala a ani jeden z týmů si nemohl vytvořit šanci. Domácí se dokázali ubránit v početní nevýhodě a do druhé poloviny třetí třetiny se tak přesunuli za vyrovnaného stavu.

Hostující celek držel nad vodou dobře chytající Richard Běhula. Vytáhl se například proti sólové akci Jana Matiáška v 54. minutě. Na co už ale nestačil, byla kombinace v přesilové hře. Domácí obránce Nicholas Kaňák pěknou přihrávkou našel před brankou volného Jana Matiáška, jenž svým gólem poslal Plzeň do vedení! Navíc to pro něj byl devátý bod teprve ve druhém utkání. Piráti měli možnost vyrovnat v přesilové hře, ale nedokázali jí využít. Místo gólu v ní sami inkasovali z hole Martina Langa, který tak gólem na 5:3 potvrdil výhru Plzeňských.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Mrzí mě, že jsme se těžce dostávali do zápasu. Nás trenéry to stojí moc sil. Kluci jsou buď nepřipravení nebo nekoncentrovaní na ten zápas. Chomutov měl dobrý začátek, postupně jsme ale přebírali otěže a zaslouženě vyhráli. Kluky bych chtěl pochválit za to, že to otočili. Byl to slušný zápas, který se hrál v dobrém tempu.

Jaroslav Hejcman (Piráti Chomutov): Chtěli jsme napravit to první kolo. Určitě to byl zlepšený výkon. Rozhodly ale laciné chyby a zbytečné fauly ve třetí třetině. Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas se šťastnějším koncem pro domácí. I když, je třeba uznat, že si asi zasloužili vyhrát.