Mladší dorost jede dál na vítězné vlně!

Plzeň - Indiáni přivítali v rámci osmého kola v HM Aréně tým PZ Kladno. Domácí sice prohrávali, ale poté duel otočili a jasně vyhráli!

HC Plzeň 1929 - PZ Kladno

6:1
0:1, 4:0, 2:1

Branky a nahrávky: 32. Houdek (Lokajíček, Přikryl), 34. Kolda (Reisnecker), 36. Hajšman (Lang), 40. Kolda (Matiášek), 56. Lang (Přikryl), 59. Kolda (Matiášek) – 7. Jelínek (Neiss, Beneš). Rozhodčí: Valenta – Černý, Šimán. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 50:18. Průběh utkání: 0:1, 6:1.

HC Plzeň 1929

Pilc (Kolář) – Houdek, Kaňák, Váchal, Lokajíček, Šilhán, Kovářík – Hajžman "C", Přikryl, Reisnecker, Matiášek "A", Benetka, Hajšman, Krýner, Hasman, Kolda "A", Lang, Princl

PZ Kladno

Novotný (Altrichter) – Vokurka, Volráb, Beneš "A", Matula, Šmatlák, Pelant – Neiss "C", Šimáček, Stůj, Runza, Ploch, Pokorný, Turek, Jelínek, Pejchal, Rendla "A"

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pilc 60 18 1 17 94,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Benetka 0 0 0 0 2
Kamil Hajšman 1 0 1 0 0
Matěj Hajžman 0 0 0 1 0
Josef Hasman 0 0 0 0 2
Michal Houdek 1 0 1 3 2
Nicholas Kaňák 0 0 0 1 0
Matěj Kolda 3 0 3 2 0
Filip Kovářík 0 0 0 1 0
Jaroslav Krýner 0 0 0 0 0
Martin Lang 1 1 2 3 0
Martin Lokajíček 0 1 1 3 0
Jan Matiášek 0 2 2 2 0
Marek Princl 0 0 0 1 0
Filip Přikryl 0 2 2 2 0
Filip Reisnecker 0 1 1 1 0
Adam Šilhán 0 0 0 -1 0
Jakub Váchal 0 0 0 1 0

komentář

Do utkání mezi Plzní a PZ Kladnem nevstoupili indiáni úplně ideálně, neboť brzy po začátku šli do čtyř. V oslabení však předvedli svou kvalitu a hosty do ničeho nepustili. Domácí potom působili aktivnějším dojmem, leč sami inkasovali. V sedmé minutě se k puku dostal kapitán hostí Neiss, vyslal do úniku Šimona Jelínka, jenž se strany ujížděl sám na branku Lukáše Pilce. Domácí gólman dlouho čekal na střelu hostující útočníka, ten vypálil přesně ke vzdálenější tyči a poslal hosty do vedení.

Indiáni mohli vzápětí srovnat, když před brankou hostí způsobili celkem slušnou paniku. Dorazit puk do brány chtěla čtveřice plzeňských hráčů, ale hosté svými holemi, svými bruslemi a svými těly kotouč za brankovou čáru nepustili. A bylo to opět PZ, které mohlo zvýšit stav zápasu. Střelec první branky Jelínek se dostal k dorážce před prázdnou klecí, ale bravurně ho vychytal Pilc vyrážečkou. Domácí hokejisté poté tlačili, ale do konce první části se jim srovnat nepodařilo.

Druhou periodu si pro sebe rezervovali indiáni, kteří ji naprosto ovládli! Dlouho se nemohli prosadit, do dvou shodných akcí se probojoval Filip Přikryl, avšak ani jednou nebyl úspěšný. Vyrovnat se Plzni povedlo až v přesilové hře. Michal Houdek se na modré čáře dobře rozhlédl a poté poslal puk přesně k tyči. Novotný měl zakrytý výhled a nemohl s jeho nahozením nic dělat. Za pár chvil později už domácí vedli. Matěj Kolda se procpal před brankovišti a důrazně došťouchal kotouč za brankovou čáru.

Uběhly pouhé dvě minuty a domácí se opět radovali. Kamil Hajšman skvěle projel útočným pásmem až před branku, ale Novotný jeho pokus vyrazil. Vyražený puk tedy však už do sítě dostal. Asistenci si přispal Martin Lang, jenž dvakrát trefil břevno. Plzeň si schovala ještě jednu trefu do šatny. Matěj Kolda jako by neviděn projel okolo statických bránících hráčů Kladna a poté poslal touš přesně k tyči. Domácí tedy skvěle otočili skóre a po čtyřiceti minutách vedli 4:1.

Poslední třetina se spíše už jen dohrával. Kladnu už na obrat nezbyly síly a domácí přidali ještě dvě branky. O pátou trefu se postaral Martin Lang, jenž se blýskl krásnou individuální akcí. A šestý gól zaznamenal Matěj Kolda, který předvedl skvělý blafák do forhendu a do statistik si tak může připsat hattrick. Indiáni tedy nakonec berou tři body za výhru 6:1.

Ohlasy trenérů

Jan Snopek (HC Plzeň 1929): S výsledkem 6.1 je spokojenost, ale pořád se nedokážeme vyvarovat herním výpadkům, které jsme tam měli. Zbytečně jsme, i když Kladno hrálo výborně, hosty naší nekázní pouštěli znovu do zápasu. Pozitivní věc je, že jsme byli trpěliví a v druhé půlce zápasu dominovali.

Pavel Patera (PZ Kladno): Od nás byla první půlka utkání výborná, možná až nad očekávání, protože Plzeň byla velký favorit. Bohužel jsme dostali gól na 1:1 a měli jsme osm minut výpadek, to zápas samozřejmě rozhodlo, dostali jsme čtyři góly, pak už jsme do toho zpátky nedostali.