Mladší dorost udržel čisté konto a vyzrál na Slavii!

Plzeň - Indiánské mladé pušky se po kratší pauze opět představily v domácí Home Monitoring Aréně, jejich soupeřem byl celek HC Slavia Praha. Na branku se čekalo až do třicáté minuty, kdy se domácí trefili hned dvakrát. Modrobílí si utkání s přehledem pohlídali a získali cenné tři body!

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

3:0
0:0, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 30. Přikryl (Mužík), 30. Matiášek (Hajžman), 56. Hajšman (Lokajíček). Rozhodčí: Sýkora – Pešek, Šimán. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 22:22. Průběh utkání: 3:0.

HC Plzeň 1929

Kolář (Pilc) – Houdek, Kaňák, Váchal, Lokajíček, Šilhán, Kovářík, Hosnédl – Hajžman "C", Přikryl, Matiášek "A", Benetka, Šiška, Hajšman, Krýner, Hasman, Kolda "A", Mužík, Lang, Princl

HC Slavia Praha

Dusil (Pánek) – Mareček, Štibingr "A", Zderadička, Macek, Kučera, Srdínko, Holý "C" – Brož, Vojinovič, Všetečka, Kižlin, Hradil, Petrák "A", Rulc, Havrda, Vaniš, Janča, Klapka, Křenek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 22 0 22 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Benetka 0 0 0 0 0
Kamil Hajšman 1 0 1 1 0
Matěj Hajžman 0 1 1 1 0
Josef Hasman 0 0 0 1 4
Michal Houdek 0 0 0 2 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 1 0
Matěj Kolda 0 1 1 1 0
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Jaroslav Krýner 0 0 0 0 0
Martin Lang 0 0 0 1 2
Martin Lokajíček 0 1 1 2 4
Jan Matiášek 1 0 1 1 0
Radek Mužík 0 1 1 1 2
Filip Přikryl 1 0 1 1 0
Adam Šilhán 0 0 0 1 0
Daniel Šiška 0 0 0 1 0
Jakub Váchal 0 0 0 0 0

komentář

Nedělní utkání mezi indiány a Slavií začalo velice opatrně. V úvodních deseti minutách se toho na ledě moc nestalo, rozhodčí neměli důvod hru přerušovat a diváci V Home Monitoring Aréně na obrovské šance čekali marně. První složitější zákrok si v sedmé minutě připsal po svižné ráně Macka domácí brankář Kristián Kolář. Hosté poté hráli přesilovou hru a v ní se mohli dostat do vedení. Sešívaní se po závaru dostali před prázdnou klec Plzně, ale ani jeden z hokejisté Slavie nedokázal dorazit puk do sítě.

Do konce třetiny už žádná velká příležitost k vidění nebyla. Oba celky vyprodukovaly několik střel, ale ani jedna neměla zdaleka gólové parametry. Oba gólmani, tedy domácí Kolář a hostující Dusil, si se všemi pokusy hráčů z pole bez větších potíží poradili. Indiáni i Slavia měli k dispozici i přesilové hry, nicméně ani jedno mužstvo v nich moc nezářilo a oslabený tým se vždy v pohodě ubránil.

Prostřední perioda utkání začala trestem pro hostující střídačku za zdržování hry. Hráči a vedení z hlavního města se při nástupu na ledovou plochu malinko opozdili a museli za to pykat. Domácí však s nabídnutou šancí nenaložili dobře. Ve třicáté minutě se však začaly dít věci! Forvard indiánů Filip Přikryl se na pravém křídle zmocnil puku, probojoval se před branku a i přes faul dokázal zakončit. Kotouč se převalil přes Dusila až za brankovou čáru a Plzeňané tak otevřeli účet duelu.

Uběhlo pouhých dvacet čtyři sekund a bylo to už 2:0 pro modrobílé. Jan Matiášek našlápl na pravé straně, stejně jako Přikryl byl faulován, i tak však vystřelil. Jeho nechytatelná rána zápěstím se odrazila od břevna a zapadla jen těsně za brankovou čáru. Sudí si však byl jistý a gól hned uznal. Za necelou minutu přežila Slavia další obrovskou šanci. Mužík se prokličkoval před branku, poslal kotouč mezi Dusilovy betony a hostující bek ho na poslední chvíli odpálil do bezpečí! Za hosty mohl snížit Klapka, ale nepřišel si na Kolářův beton. Jan Matiášek byl poté faulován v úniku a z nařízeného trestného střílení trefil jen tyčku.

Ve třetí části padla jen branka a to dosti kuriózní. Kamil Hajšman poslal na branku dalekonosné nahození, které šlo navíc těsně vedle a po ledě. Hostující brankář si však omylem puk srazil hokejkou mezi betony do branky, což byl pro jeho tým velice nešťastný moment. Domácí brankář Kristián Kolář udržel v zápase čisté konto. Kaňkou na utkání je zranění slávistického kapitána Ondřeje Holého. Mladému bekovi přejeme brzké uzdravení!

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Dnes jsme začali velice pasivně, až s přílišným respektem k soupeři a měli jsme jen tři střely na bránu v první třetině. O přestávce jsme si řekli, jak budeme hrát. Zlepšili jsme aktivitu, dostali jsme soupeře pod tlak a myslím si, že jsme ten zápas kontrolovali. Měli jsme tam nějaké šance, ale hosty jsme k ničemu nepustili. Zlom nastal v tom, že jsme začali hrát aktivnější a důraznější hokej. Konec jsme si už pohlídali.

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): Prohráli jsme 0:3, domácí vyhráli zaslouženě. Kromě první třetiny, kdy jsme byli možná malinko lepší, byli domácí dominantní. Mrzí mi zranění našeho hráče a to, že zákrok zůstal nepotrestaný. Ne to, že jsme prohráli, protože jsme dvě třetiny byli horším týmem, ale mrzí mi přístup rozhodčího, kdy takový zákrok nechá být.