Starší dorost si v bojovném utkání poradil s Litvínovem!

Plzeň - Vyhrocené utkání proti Litvínovu rozhodli indiáni během první části, kdy odskočili na rozdíl dvou branek. Dvougólovou ztrátu Severočeši sice občas na chvilku smazali, ale domácí si své vítězství vzít nenechali.

HC Plzeň 1929 - HC Litvínov

5:3
2:0, 2:2, 1:1

Branky a nahrávky: 16. Rubner (Čada, Váchal), 17. Pour (Rubner), 28. Rubner (Kodýtek, Pour), 33. Pour (Kodýtek), 53. Chalupa – 26. Drašar (Leitner, Myšák), 35. Kučera, 53. Drašar (Vopat). Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:6. Bez Využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 159. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Červenka) – Sedláček, Staněk, Čada, Váchal, Kačena, Čechura – Pour, Kodýtek, Rubner, Kovařík, J. Roubal, Chalupa, Straka, D. Roubal, Váňa, Erhart, Markov, Penc

HC Litvínov

Š. Havlík (Kožnar) – Urbánek, Kučera, D. Havlík, Machač, Hipius, Cikánek – Bečvář, Helt, Vébr, Drašar, Myšák, Leitner, Pavlíček, Vaněk, Vopat, Inemam, Klika, Kordule

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 27 3 24 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 1 1 1 0
Michael Čechura 0 0 0 -2 2
Petr Erhart 0 0 0 -1 0
Matěj Chalupa 1 0 1 0 2
Vlastimil Kačena 0 0 0 -2 2
Petr Kodýtek 0 2 2 3 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 0 0
David Markov 0 0 0 1 0
Adam Penc 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 2 1 3 4 0
Josef Roubal 0 0 0 0 0
David Roubal 0 0 0 -2 0
Marek Rubner 2 1 3 4 6
Dominik Sedláček 0 0 0 2 2
Filip Staněk 0 0 0 3 0
Martin Straka 0 0 0 0 4
Adam Váchal 0 1 1 2 0
Ondřej Váňa 0 0 0 -2 0

komentář

Úvodní minuty zápasu patřily indiánům, kteří ihned zatlačili Litvínov do jeho třetiny. Gólovou šanci si přesto jako první vypracovali Severočeši, kdy Pavlíček z bezprostřední blízkosti trestuhodně minul plzeňskou klec. Domácí se poprvé ozvali při dvojnásobném oslabení, při němž se hosté jen stěží dostávali k ohrožení domácí branky. Plzeňský Chalupa sebral soupeři kotouč a následně se hnal sám na gólmana Havlíka, jehož branku ale nedokázal svoji střelou zasáhnout.

Plzeň pokračovala po ubráněném oslabení v tlaku a nakonec se ještě v první části dočkala dvou zásahů v rychlém sledu. První gól indiánů obstaral po nádherně načasované přihrávce Čady Marek Rubner, který se vřítil v rychlosti do pásma a střelou do horního růžku překonal Havlíka. Další pěkný moment si nechali domácí o minutku později, kdy zdařilou kombinaci zakončil do poloprázdné branky Jakub Pour.

Po první pauze se Litvínovští polili živou vodou a domácím pořádně zatápěli. Jejich snažení vyústilo ve snížení, které zařídil po Leitnerově průniku střelou za bezmocného gólmana David Drašar. Odpověď Západočechů byla ale blesková. Marek Rubner si počkal v prostoru mezikruží na pas od Petra Kodýtka, jenž poté z voleje přetavil ve třetí branku svého týmu. Ještě větší radost na domácí straně zavládla o chvilku později, kdy ze skrumáže vyplaval puk k Jakubu Pourovi, který ho uklidil do prakticky prázdné klece.

Litvínovští se přesto zmohli na rychlé snížení. Ve vlastním oslabení ujel všem Martin Kučera, který v pádu přes faul domácího hráče dokázal dostat puk za brankáře Krasanovského. Zápas se postupem času začal z obou stran pořádně vyostřovat, na trestné lavici byl proto neustále pořádný ruch. Plzeňská obrana ve třetí periodě dlouho dobu nepouštěla Severočechy do šancí. Změna nastala až po jednom závaru, kdy puk náhle lízl Krasanovského tyčku.

Na drama přesto následně hosté zadělali, když David Drašar využil dostatek prostoru a v poklidu poslal puk za domácího gólmana. Indiáni si ale bleskurychle po vhazování vzali zpátky dvougólového vedení. Rychlou samostatnou akci zakončil střelou do černého Matěj Chalupa. Bojovný závěr duelu nakonec kromě dalších trestných minut nic vážnějšího nepřinesl, přestože Litvínov hrál na konci dlouho v šesti bez brankáře proti čtyrem domácím hráčům.

Indiáni si připsali na své konto cenné vybojované vítězství. Hostující Litvínov naopak stále i po třech odehraných zápasech čeká na své první body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): My známe Litvínov z letního turnaje, takže jsme věděli, že dobře brání. Měli jsme proto sice herní převahu a hráli celkem dobře, ale bohužel jsme zase udělali v obraně nějaké hrubky, které soupeř dokázal potrestat. Z naší strany to proto nebylo úplně ideální, ale zvítězili jsme.

Radek Mrázek (HC Litvínov): Z naší strany to chvílemi byla víc bojovnost než hokej z naší strany. Plzeň vyhrála zaslouženě. My jsme se dostali pouze na chvilku do zápasu, kdy jsme snížili na 3:4. Pak jsme ale brzy dostali smolný gól. Z celkového hlediska byla ale Plzeň hokejovější a její kluci si lépe drželi místa a plnili dobře taktiku, čehož mi zatím nejsme příliš schopni. Z naší strany je to chvílemi velký chaos.