SDO: PLZ - CHM 6:3

Starší dorost si poradil s Chomutovem!

Plzeň - Starší dorostenci na svém ledě v rámci 15. kola přivítali chomutovské Piráty. Zápas nabídl zajímavou podívanou a především vítěznou pro mladé indiány, kteří svého soupeře dokázali obrat o všechny body po vítězství 6:3.

HC Plzeň 1929 - Piráti Chomutov

6:3
3:2, 2:0, 1:1

Branky a nahrávky: 7. Váňa, 14. Kvasnička (Eret), 17. Chalupa (Kačena), 28. Rubner (J. Roubal, Kvasnička), 30. Chalupa (Kvasnička, Kodýtek), 50. Chalupa (Kodýtek, Kvasnička) – 9. Lauko (Buchtela), 20. Palička (J. Svoboda, Šilar), 58. J. Svoboda (Palička, Hřebíček). Rozhodčí: Sýkora – Jelínek, Rubáš. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:2. Diváci: 70. Střely na branku: 28:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (R. Červenka) – Kvasnička, Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Čechura, Sedláček – Váňa, Rubner, Pour, Chalupa, Kodýtek "C", M. Červenka, Eret, D. Roubal "A", Kovařík, Penc, Hanzlík "A", J. Roubal

Piráti Chomutov

Pavlát (od 30. Khůn) – Buchtela, Bukač, Dvořák, Krejčí, Novák, Studený – Köver "A", J. Svoboda, Kulich "C", Lauko, Chlán, Palička "A", M. Svoboda, Navrátil, Bohanos, Stínil, Hřebíček, Dejmek, Koblížek, Šilar

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 40 3 37 92,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 0 2
Martin Červenka 0 0 0 0 0
Petr Eret 0 1 1 1 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 1 0
Matěj Chalupa 3 0 3 0 2
Vlastimil Kačena 0 1 1 2 0
Petr Kodýtek 0 2 2 0 2
Vojtěch Kovařík 0 0 0 1 0
David Kvasnička 1 3 4 1 0
Adam Penc 0 0 0 0 2
Jakub Pour 0 0 0 1 0
Josef Roubal 0 1 1 1 0
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 1 0 1 0 0
Dominik Sedláček 0 0 0 1 0
Jan Štěpánek 0 0 0 -1 4
Adam Váchal 0 0 0 0 2
Ondřej Váňa 1 0 1 1 0

komentář

Utkání mělo poměrně atraktivní úvod, oba celky se totiž snažily o útočnou hru. Jako první se ujala akce v sedmé minutě. Ondřej Váňa přebruslil bránícího hráče a následnou kličkou do bekhendu otevřel skóre utkání. O chvíli později hráli Piráti přesilovou hru. Nejprve se v dobré šanci zjevil Kulich, který dorážel Dejmkův pokus odražený od zadního mantinelu, ale branku nedokázal trefit. Pak už se ale Chomutov prosadil, jelikož Jakub Lauko z mezikruží prostřelil Krasanovského mezi betony. Ve 13. minutě mohl hosty do vedení poslat Filip Palička, ale ani jednu ze svých dvou šancí nedokázal proměnit.

Na konci další minuty se domácí vrátili do vedení. Petr Eret nejprve v šanci přestřelil, posléze ovšem přihrál na volného obránce Davida Kvasničku, který překonal brankáře Pavláta. O chvíli později oba týmy spálily své šance – nejprve Váňa nahrával na Josefa Roubala, který se ale k puku nedostal. Na druhé straně zahrozil Matyáš Svoboda, který přečíslení dva na jednoho zakončil mimo. V 17. minutě se prosadili domácí při hře čtyři na čtyři. Matěj Chalupa vniknul do útočného pásma po pravém křídle a střelou zápěstím dal na 3:1! Hosté se snažili o snížení, v přečíslení dva na nikoho si ale Lauko s Kulichem nedokázali poradit s brankářem Filipem Krasanovským. Piráti se přesto dočkali, po nevyužité přesilové hře procpal puk do branky Filip Palička. První perioda tedy skončila za stavu 3:2 pro indiány.

Druhou třetinu začali lépe Plzeňští. Na počátku 24. minuty se do velmi dobré šanci dostal Jakub Pour, ale z bezprostřední blízkosti si na Dominika Pavláta nepřišel. Následně se nám roztrhl pytel s vyloučeními a během pár minut jsme jich viděli opravdu mnoho. Při hře čtyři na čtyři si dobrou šanci vytvořil Jakub Lauko, který ovšem v samostatném úniku nedokázal překonat Krasanovského. Pak hráli domácí přesilovku čtyři na tři a Marek Rubner jí dokázal využít.

V čase 29:17 se poté dostal do úniku nejproduktivnější hráč Plzně Matěj Chalupa a ač byl faulován, dokázal se prosadit a vyhnat Pavláta z branky. Od této doby jej nahradil Jakub Khůn. Ve 33. minutě mohli Piráti z Chomutova snížit, po střeleckém pokusu obránce Bukače se zjevil v dorážce jeho parťák Adam Novák, ale touš poslal jen do domácího gólmana. Šestou branku Plzně mohl přidat po levém křídle pronikající Eret, jenomže jeho pokus i s notnou dávkou štěstí udržel Khůn před brankovou čárou. Zbytek třetiny už nic zajímavého nepřinesl a Západočeši tak vedli o tři góly.

Ve třetí třetině se ještě Piráti pokoušeli o obrat. V polovině 43. minuty se dobře uvolnil útočník Jan Svoboda, ale skvělý zákrok vytáhl gólman Krasanovský. Ještě hezčí moment si ale schoval o dvě minuty později, kdy se před brankou zjevil znovu Svoboda, tentokráte ovšem Matyáš. Ten chtěl domácího brankáře vykoupat, ale nakonec trefil jen jeho lapačku. Utkání toho posléze moc pohledného nenabízelo. V 50. minutě přidal důležitou branku z pohledu indiánů Matěj Chalupa, který tak zkompletoval svůj hattrick.

Další gól do sítě Chomutova se pokusil vstřelit Marek Rubner, jenže ten po pasu od Petra Kodýtka mířil vedle Khůnovy klece. Hosté se ještě dočkali alespoň snížení, když se v čase 57:17 dostal k puku Jan Svoboda a se štěstím ho dopravil do brány. V závěru se ještě plzeňští hráči dostali do přečíslení dva na nikoho, ale Kodýtek s Chalupou ho proměnit nedokázali. Indiánům to ovšem vadit nemuselo, jelikož získali tři body za vítězství 6:3.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): Chomutov patří v této skupině k favoritům, proto jsme rádi, že jsme je porazili. Ta naše hra byla dobrá i v Chomutově, ale tam jsme furt dotahovali a když už jsme to dotáhli, tak jsme znovu inkasovali. Dnes tam těch chyb nebylo tolik a když už jsme nějakou udělali, tak to gólman chytil. Jsem rád, že konečně máme čtyři útoky a můžeme hráče, kteří nehrajou dobře nebo neplní pokyny trenérů posadit. Konečně nám to od začátku soutěže vydařilo, snad to na těch výsledkách bude i nadále vidět.

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): Domácí byli všude dřív, chtěli více a my jsme působili unaveným dojmem. Svojí nedisciplinovaností jsme pustili domácí do přesilovek, které využili. Nám nezbývá než jim pogratulovat.