Pohodová výhra staršího dorostu proti Slavii!

Plzeň - Indiáni odehráli po reprezentační pauze první utkání, v HM Aréně přivítali tým HC Slavia Praha. Západočeši rozhodli duel již po osmi minutách, kdy vstřelili čtyři branky! Nakonec si po výsledku 6:2 dokráčeli pro sladké tři body.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

6:2
4:0, 1:0, 1:2

Branky a nahrávky: 5. Hanzlík (Eret), 6. Kovařík (J. Roubal), 8. Chalupa (Kodýtek, Sysel), 8. Staněk (Kvasnička, Eret), 38. Pour (Sysel), 48. Kodýtek (Chalupa) – 50. Fiala (Netolický), 58. Šergl (Patočka, Šmíd). Rozhodčí: Bouzek – Brejcha, Rubáš. Vyloučení: 5:4, navíc J. Roubal 10 min OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 37:23. Průběh utkání: 6:0, 6:2.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Červenka) – Kvasnička, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura "A", Sedláček – Váňa, Rubner, Pour, Chalupa, Kodýtek "C", Eret, Straka, D. Roubal "A", Kovařík, Penc, Hanzlík, J. Roubal

HC Slavia Praha

Patera (Kodad) – Krásný, Melovič, Vobořil, Duda, Šmíd, Šantrůček – Matějka "C", Bajer, Fiala, Vildumetz, Kern, Šteiner "A", Netolický, Marek, Šergl, Patočka "A", Šilhan

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 23 2 21 91,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 2 0
Michael Čechura 0 0 0 3 2
Petr Eret 0 2 2 3 4
Štěpán Hanzlík 1 0 1 3 0
Matěj Chalupa 1 1 2 2 0
Petr Kodýtek 1 1 2 2 0
Vojtěch Kovařík 1 0 1 1 0
David Kvasnička 0 1 1 1 0
Adam Penc 0 0 0 0 0
Jakub Pour 1 0 1 3 0
Josef Roubal 0 1 1 1 12
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 0 0 2 0
Dominik Sedláček 0 0 0 0 0
Filip Staněk 1 0 1 1 0
Martin Straka 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 2 2 4 2
Adam Váchal 0 0 0 1 0
Ondřej Váňa 0 0 0 1 0

komentář

Indiáni do utkání vlétli, první třetinu jasně dominovali a perfektně proměňovali své šance. Již v osmé minutě se dostal mezi kruhy k puku Štěpán Hanzlík, vypálil a jeden z hostujících beků si kotouč nešťastně srazil touš do sítě. O půl minuty později se domácí opět nahrnuli před hostující klec, kotouč se odrazil k volnému Vojtěchu Kovaříkovi, jenž bez problémů propálil bezmocného gólmana Slavie Jiřího Pateru.

V osmé minutě přidaly západočeské mladé pušky další dva zásahy. Nejprve se krásným bekhendovým blafákem prosadil Matěj Chalupa, který poslal puk přesně pod víko. Patera měl ztíženou pozici, protože byl bez hole. Uběhlo dvacet šest sekund a bylo to už 4:0. Filip Staněk vystřelil od modré čáry, brankář Slavia toho asi moc neviděl a kotouč skončil až v jeho svatyni. Poté se hra uklidnila. Marek Rubner ještě trefil tyč slávistické klece a Jakub Pour se dostal do úniku, mířil však mimo. Po dvaceti minutách tedy mohla být Plzeň spokojená.

Druhé třetina byla úplným opakem té první. Oba týmy se snažily, ale vyprodukovaly obrovské množství nevynucených chyb a často zbytečně ztrácely kotouče. Jednu velkou šanci Slavie měl Matouš Patočka, která se v oslabení dostal k pěkné střele, ale Filip Krasanovský kotouč chytil a nepustil za svá záda.

Indiáni poté hráli přesilovou hru, ve které se jim absolutně nic nepovedlo. Vteřinu po skončení oslabení se však domácí prosadili. Jakub Pour obdržel přihrávku od Sysla, vystřelil z první a pěknou ranou prostřelil Pateru. V Plzni odbila pátá a to byla také poslední zajímavá akce prostřední části.

Do poslední části vstoupili lépe hosté, to když Patočka trefil tyč, poté se skvělým zákrokem předvedl Krasanovský. Následně už udeřili domácí. Petr Kodýtek v pohodě dorazil do prázdné branky střelu Chalupy. Bylo to 6:0 a hosté poté přidali dvě čestné trefy. Nejprve se do odkryté klece netrefil domácí Kovařík a z protiútoku se ranou mezi betony prosadil Eric Fiala. Sešívaní využili i přesilovou hru, když na konečných 6:2 z několikáté dorážky upravoval Jan Šergl.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): Nám vyšla ta první třetina, kterou jsme vyhráli 4:0. Od druhé třetiny jsme ovšem polevili a bylo to takové neurovnané, každý si začal dělat, co chce. Byl to vlastně první zápas od reprezentační přestávky, my jsme ovšem pracovali na kondici, rychlém protiútoku i na obraně. Hodně věcí z toho se nám v zápase povedlo, což bylo dobré, ale je jen škoda, že jsme místo 60 minut hráli 20. To musíme už zítra ve Varech, s nimiž prakticky hrajeme o čtvrté místo, zlepšit. Potřebujeme tam vyhrát, takže doufám, že si to kluci uvědomí a zlepší to.

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Plzeň je velmi kvalitní mužstvo, dneska na nás nastoupili a prakticky v desáté minutě byl rozhodnutý zápas. Potom už se špatně hraje, i když se hra vyrovnala. Nevím, možná jsme se zlepšili, nebo Plzeň měla nahráno a polevila. Ten zápas jsme prohráli v deseti minutách, tam prostě nebylo nic. Nebyl tam kontakt s hráči, ztráceli jsme puky, nehlídali jsme soupeře, jednoduše se dostali do náskoku. S Plzní se to už pak nedalo uhrát.