Starší dorostenci přehráli poslední Motor!

Plzeň - Domácí indiáni přivítali v plzeňské malé hale poslední tým tabulky, kterým jsou hráči českobudějovického Motoru. Plzeňané měli být tedy jasným favoritem, ale vůbec to tak nevypadalo, hosté hráli velice srdnatě. Indiáni zvládli třetí třetinu a nakonec vyhráli 4:2!

HC Plzeň 1929 - Banes Motor České Budějovice

4:2
1:1, 1:1, 2:0

Branky a nahrávky: 14. Pour (Rubner), 38. Penc (Kovařík, J. Roubal), 46. Chalupa (Kodýtek, Čechura), 57. Rubner (Chalupa) – 4. Egert, 34. Egert (Káník). Rozhodčí: Sýkora – Suchánek, Rubáš. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 230. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Červenka) – Kvasnička, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Čechura, Sedláček – Váňa, Rubner, Pour, Chalupa, Kodýtek "C", Eret, Straka, D. Roubal "A", Kovařík, Penc, Hanzlík, J. Roubal

Banes Motor České Budějovice

Hauser (Němec) – Kubeš "C", Doktor, Dvořák, Hora, Rákosník, Dudáček – Toman, Káník "A", Rolínek, Matys, Kondelík, Tejko, Pánek "A", Sigmund, Egert, Kašper, Pospíšil

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 24 2 22 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 0 0
Michael Čechura 0 1 1 1 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 1 1 2 2 2
Petr Kodýtek 0 1 1 2 4
Vojtěch Kovařík 0 1 1 0 0
David Kvasnička 0 0 0 1 0
Adam Penc 1 0 1 1 2
Jakub Pour 1 0 1 0 0
Josef Roubal 0 1 1 0 0
David Roubal 0 0 0 1 0
Marek Rubner 1 1 2 3 2
Dominik Sedláček 0 0 0 3 0
Filip Staněk 0 0 0 -1 0
Martin Straka 0 0 0 0 2
Jan Štěpánek 0 0 0 1 0
Adam Váchal 0 0 0 1 0
Ondřej Váňa 0 0 0 0 0

komentář

První třetina duelu mezi Plzní a Českými Budějovicemi byla spíše ospalá. Do první zajímavé šance se dostali ve čtvrté minutě hostující hráči a hned z toho byla branky. Jiří Egert šťastně prošel domácí obranou, puk se k němu zvláštně odrazil a forvard Motoru do kotouče jen tak plácl. Černý nesmysl propadl brankáři Krasanovskému pod rukou a hostující celek se mohl začít radovat. I poté měli více ze hry Jihočeši, domácí borci se dlouho nemohli dostat do pořádného tempa a ani rozehrávka nebyla úplně to pravé.

Největší šanci na srovnání dostali domácí při hře čtyři na čtyři, když Davida Roubala v jasné šanci zahákoval Kondelík a hlavní sudí nezaváhal – trestné střílení pro Plzeň. Domácí útočník si však s nájezdem neporadil dobře. Rozhodl se pro střelu, jež hostující gólman Martin Hauser vystihl a puk odrazil vyrážečkou. Indiáni se však záhy přece jenom dočkali přesného zásahu. Marek Rubner naskočil z trestné lavice hned do útoku a přihrál na gól Jakuba Poura, který se prosadil ve skrumáži před brankou. Po prvních dvaceti minutách tak svítil na tabuli stav 1:1.

Druhá třetina začala zvláštním tlakem Plzně. Indiáni sice drželi puk na svých holích téměř pořád, ale do zakončení se prakticky nedostávali. Domácí se poté provinili několika zbytečnými fauly, čímž dostali hostující celek do výhodnější pozice. Brankář Filip Krasanovský si tak musel poradit s několika ošemetnými střelami. Dlouho držel ve druhé třetině čisté konto, o to ho však připravili hokejisté Českých Budějovic ve třicáté čtvrté minutě.

A prosadil se opět Jiří Egert, který opět ukázal, že žádná situace pro něj není bezradná a vstřelil další šťastný gól. Krasanovský puk vyrazil před sebe, hostující forvard se po něm vrhl a s neskutečnou bojovností ho protlačil do branky. Indiánům se tento stav pochopitelně nelíbil a vrhli se po hlavě do útočení. To přineslo sladké plody. Adam Penc využil obrovského zmatku před Hauserovým brankovištěm a záhadným způsobem propasíroval kotouč do sítě. Na světě byla opět remíza. Indiáni šli poté znovu do čtyř, v přesilovce nebezpečně pálil Lukáš Matys, ale Krasanovský zázračně zasáhl holí. Ve druhé periodě už tak branka nepadla.

Ve třetí části zlomili indiáni zápas jen na svou stranu. Nejprve se svižnou ranou prosadil Matěj Chalupa, jenž se prosadil střelou nad beton. Oba týmy poté měly slušné šance. Uklidňující čtvrtou branku vstřelil pár minut před koncem Marek Rubner. Indiáni tak v těžkém duelu přehráli Motor 4:2!

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): První třetina nebyla dobrá, i když jsme měli šanci, tak jsme chybovali a soupeř šel do vedení. Možná jsme to podcenili, ale hosté chtěli získat body, bojovali, měli jsme celý zápas problémy. Z toho podcenění nemůžeme být spokojeni. Musíme odehrát každý zápas naplno.

Martin Všetečka (HC Motor České Budějovice): Darovali jsme soupeři dva góly po našich chybách. Neproměníme šance, jaké máme, chybí nám jednoduchost, pořád něco vymýšlíme. Soupeř všechno proměnil. A jen díky brankáři Hauserovi to skončilo jen 4:2.