Parádní duel rozhodl mladší dorost v oslabení!

Plzeň - Mladé pušky čekal první zápas nadstavby, kam postoupily jako lídr skupiny Západ. Postavily se tak poprvé v sezóně Spartě a k vidění byl parádní duel ve velkém nasazení a s velkým množstvím šancí, gólů i tvrdých střetů.

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha

4:3
2:1, 1:2, 1:0

Branky a nahrávky: 5. Princl (Lokajíček), 19. Lang (Přikryl), 28. Matiášek, 54. Matiášek – 1. Arnošt (Vitouch, Pika), 27. Dani (Čížek), 30. Havlín. Rozhodčí: Hucl – Černý, Šimán. Vyloučení: 7:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 32:41. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

HC Plzeň 1929

Kolář (Pilc) – Houdek, Kaňák, Váchal, Lokajíček, Šilhán, Matějček – Hajžman, Přikryl, Reisnecker, Matiášek, Benetka, Šiška, Hajšman, Krýner, Hasman, Kolda, Mužík, Lang, Kolář, Princl.

HC Sparta Praha

Jones (Škorpík) – Bureš, Haš, Tůma, Havlín, Imlauf, Mysliveček – Čermák, Pika, Vorobjev, Rubeš, Flídr, Vitouch, Dani, Arnošt, Čížek, Prymula, Čech

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 41 3 38 92,68 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Benetka 0 0 0 1 0
Kamil Hajšman 0 0 0 1 0
Matěj Hajžman 0 0 0 -1 0
Josef Hasman 0 0 0 -1 2
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 0 0
Filip Kolář 0 0 0 -1 2
Matěj Kolda 0 0 0 2 4
Jaroslav Krýner 0 0 0 0 0
Martin Lang 1 0 1 1 0
Martin Lokajíček 0 1 1 3 2
Matěj Matějček 0 0 0 -1 0
Jan Matiášek 2 0 2 3 0
Radek Mužík 0 0 0 -1 2
Marek Princl 1 0 1 2 2
Filip Přikryl 0 1 1 1 0
Filip Reisnecker 0 0 0 -1 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 0
Daniel Šiška 0 0 0 0 0
Jakub Váchal 0 0 0 1 0

komentář

Oba celky se letos potkaly vůbec poprvé, přitom v minulé sezóně spolu odehrály duelů hned devět. Sedm z nich indiáni vyhráli, ovšem dnes začali špatně. Po jednadvaceti vteřinách hry putovali do čtyř a za dalších třináct Sparta trestala. Dominik Arnošt stál na konci obléhání svého celku - 0:1! Modrobílí se však ničeho nezalekli a brzy bylo srovnáno. Jones neudržel ránu Lokajíčka, na brankovišti se puku ujal Marek Princl, kličkou se zbavil nastaveného betonu a srovnal se svým soupeřem krok - 2:1! Indiáni působili postupem času aktivněji, hostující gólman musel dokonce řešit zapeklitou situaci dva na jednoho při vlastní početní výhodě. Poradil si však i za nedlouho poté proti střele Langa z mezikruží. Činit se ovšem musel i Kolář. Nahození od modré v podání Bureše skončilo na jeho betonu, v náručí pak domácí muž s maskou udržel tvrdou ránu z plné jízdy z pravého kruhu. V závěru třetiny se skóre ale nakonec přeci jenom měnilo. Přikryl prokličkoval od levého mantinelu až k tyči, kde místo střely volil ještě přihrávku přes brankoviště ke druhé. Zde měl již snadnou práci Martin Lang a udal tak přestávkový výsledek - 2:1!

Prostřední část odšpuntoval Vorobjev, který vzal na sebe situaci tři na jednoho, ovšem jeho střela skončila po zblokování v ochranné síti. Za nedlouho poté se ke střele mezi kruhy prodral Čížek, ovšem neuspěl. Hra pokračovala a stejný hráč vrátil puk na brankoviště, kde jej pod břevno poslal Miroslav Dani – 2:2! Ovšem vedení vydrželo Spartě pouze dvaatřicet vteřin. Poté se po hrubici v obraně jal trhnout do nájezdu Jan Matiášek a uspěl kličkou do forhendu - 3:2! Za další dvě minuty bylo ale opět vyrovnáno. Domácí nechali v dobré pozici neobsazeného Ondřeje Havlína a ten opět dorovnal střelecký výčet - 3:3! Dokonat obrat mohl vzápětí Čížek, ovšem z pravé strany pouze rozezvučel břevno. Spartě následně nepomohla ani půlminutová dvojnásobná početní výhoda a naopak sama mohla kapitulovat. Lang se prodral v přečíslení dva na jednoho až před Jonese, ovšem následně přestřelil. Když pak indiánům nebyla uznána čtvrtá branka po údajné postavení útočícího hráče v brankovišti, měla o osudu utkání rozhodnout poslední dvacetiminutovka.

Poslední dvacetiminutovku odstartovala početní výhoda domácích, ve které z mezikruží pálil Hajšman, nalezl však pouze lapačku Jonese. Podobně si vedl gólman Sparty i proti ráně přes obránce v podání Langa. Na druhé straně se před Kolářem zjevil osamocený Arnošt, ovšem na lepší zakončení byl příliš blízko. Následně putovali brzy po sobě dva indiáni do oslabení a přišlo rozhodnutí utkání. Ovšem ne pro hosty, jak by se dalo čekat. Pražanům totiž opět pláchl Jan Matiášek a nadvakrát překonal bezmocného Jonese - 4:3! Sparta tak musela vrhnout všechny síly do útoku, zhruba minutu odehrála i v šesti, ovšem domácí se bránili na výbornou, nepustili hosty od mantinelu a k většímu ohrožení Koláře a nakonec tak všechny body zůstaly na západě Čech.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): "Sparta byla kvalitní soupeř do útoku, který nás prověřil. My jsme prakticky po celý zápas nehráli, co jsme si představovali. Ale naštěstí jsme to v poslední třetině ubojovali. Pořád jsme byli o krůček napřed, ovšem z naší strany to nebyl ideální výkon."

Jiří Kročák (HC Sparta Praha): "Já si myslím, že dnešní utkání bylo z obou stran vyrovnané. Bohužel rozhodlo štěstí v koncovce. Plzeň tomu ovšem šla více naproti a dokázala to převážit na svou stranu. My měli dost přesilových her a v takovém utkání bychom jich měli také více využít. Určitě ale soupeři gratulujeme a těšíme se na další zápasy."