Mladší dorost v duelu nejlepších uspěl s čistým štítem!

Plzeň - Mladé pušky vrátily Liberci porážku z prvního vzájemného měření sil a navýšily tak svůj náskok na čele tabulky na již jednadvacet bodů!

HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec

2:0
2:0, 0:0, 0:0

Branky a nahrávky: 4. Lang (Hajšman, Lokajíček), 12. Houdek (Hajžman). Rozhodčí: Hucl – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 30:29. Průběh utkání: 0:0, 2:0.

HC Plzeň 1929

K. Kolář (Pilc) – Houdek, Kaňák, Váchal, Lokajíček, Šilhán, Matějček, Kovařík – Hajžman (C), Staněk, Matiášek (A), Hajšman, Hasman, Kolda (A), Mužík, Lang, F. Kolář, Princl.

Bílí Tygři Liberec

Novák (Hosnedl) – Aubrecht, Adamec, Šuráň, Charvát, Hampl, Had, Ira, Bálik – Rychlovský, Šír (C), Maťátko, Liška, Vomáčka, Bitman (A), Hájek, Kotyza, Šafařovský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 29 0 29 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Kamil Hajšman 0 1 1 1 0
Matěj Hajžman 0 1 1 1 2
Josef Hasman 0 0 0 1 0
Michal Houdek 1 0 1 1 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 0 0
Matěj Kolda 0 0 0 0 0
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Martin Lang 1 0 1 1 4
Martin Lokajíček 0 1 1 2 2
Matěj Matějček 0 0 0 0 0
Jan Matiášek 0 0 0 0 0
Radek Mužík 0 0 0 1 2
Marek Princl 0 0 0 1 2
Ondřej Staněk 0 0 0 1 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 0
Jakub Váchal 0 0 0 0 2

komentář

Aktivněji začali sice hosté, ovšem paradoxně jako první udeřili poměrně brzy indiáni. Hajšman prostrčil do jízdy mezi kruhy na Martina Langa a ten rozvlnil síť - 1:0! Po chvilce tvrdě vypálil od modré Houdek, Novák zasáhl betonem. Za hosty odpověděl Bálik, ze stejné pozice našel jen lapačku Koláře. V polovině třetiny se mezi kruhy zjevil Kolda, mířil však příliš nad. Za nedlouho poté napřáhl na modré Michal Houdek a propálil vše, co m ustálo v cestě - 2:0! Následně se z pravé strany až před Nováka prokličkoval Mužík, hostující gólman si místo u své bližší tyče pohlídal. Když pak před první sirénou neuspěl Had od modré a Hajšman přes obránce, odcházeli do kabin spokojenější domácí.

Prostřední dějství odšpuntoval Hajšman, který z první zakončoval rychlý ťukes svých barev, Novák ovšem stihl bleskurychlý přesun. Za Tygry odpověděl Kotyza, jeho tvrdá rána z pravého kruhu byla ale zpacifikována Kolářem. Po chvilce se dostal k dorážce na brankovišti Vomáčka, ani ten však neuspěl. Za nedlouho poté se mezi kruhy zjevil Mužík, zamířil však příliš nad. V polovině utkání hosté naložili velmi prachbídně s početní výhodou a potrestat je mohl následně Lokajíček, který svou pumelicí od modré jen těsně minul. Pak se až před Nováka protáhl Lang, ovšem přestřelil. Největší šanci třetiny pak z mezikruží poslal Hájek do tyče a Bálik zamířil z pravého kruhu nad. I o druhé přestávce tak na světelné kostce svítil stav 2:0.

V úvodu poslední dvacetiminutovky si oba týmy vyzkoušely hru ve čtyřech, ale více šancí větší prostor mezi mantinely nepřinesl. Osmělil se až Liberec, kdy Šuraňova rána skončila na betonu Koláře. Domácí gólman se musel činit i po chvilce, když nadvakrát čelit dorážce Maťátka. Domácí odpověděli Langem z mezikruží, ten našel vyrážečku Nováka. Hosté si v polovině třetiny vzali oddechový čas, ale následně z vrcholu kruhu Maňátko na Koláře nevyzrál, stejně tak z podobného místa o chvilku později Kotyza. Závěr utkání již Západočeši zvládli na výbornou, Liberci nedovolili jakkoliv ohrozit vlastní klec a naopak sami ještě mohli udeřit. Z mezikruží však tváří v tvář Novákovi neuspěli Hajžman a Šilhán. Mrzet je to ale příliš nemuselo, i tak totiž Plzeň navýšila svůj náskok na čele tabulky na jednadvacet bodů.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): „My jsme sem přijeli po dvou porážkách a snažili jsme se změnit hlavně náš herní projev. Což se nám povedlo, kluci makali, bohužel jsme ale prohráli s lepší soupeřem.“

Jan Snopek (HC Plzeň 1929): „Odehráli jsme velmi těžké utkání, bylo hodně bruslivé, plné osobních soubojů. Nám se po delší době podařilo dostat se do hry, kterou chceme hrát celý zápas, nevypadávali jsme ze systému. Jsme spokojení, ale trošku nás zlobí koncovka, chtěli bychom proměňovat šance a zápasy mít jednodušší.”