Mladší dorost skolil Rytíře!

Plzeň - Velkou bitvu mají za sebou mladé pušky. Zápas zlomily dvěma rychlými góly v závěru prostřední části a duel dotáhly do zdárného konce.

HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno

4:1
1:0, 2:1, 1:0

Branky a nahrávky: 1. Hajžman, 36. Mužík (Kovářík), 38. Hajšman (Lang, Houdek), 52. Hajžman (Kolda, Lokajíček) – 27. O. Bláha (Filip). Rozhodčí: Malá – Malý, Šimán. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 40:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

HC Plzeň 1929

K. Kolář (Pilc) – Houdek, Kaňák, Váchal, Lokajíček, Šilhán, Kovářík – Hajžman, Staněk, Matiášek, Benetka, Hajšman, Krýner, Hasman, Kolda, Mužík, Lang, F. Kolář, Princl.

Rytíři Kladno

Roll (Kiml) – Smažík, Zich, Kvapil, Šmolík, Rudovský – Hasil, Srbek, Karásek, Petrus, Kulma, Obadal, Filip, Bernat, Zíka, M. Bláha, Nagy, B. Bláha, Tržil.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 24 1 23 95,83 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Benetka 0 0 0 0 0
Kamil Hajšman 1 0 1 1 0
Matěj Hajžman 2 0 2 1 2
Josef Hasman 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 1 1 -1 4
Nicholas Kaňák 0 0 0 1 0
Filip Kolář 0 0 0 0 0
Matěj Kolda 0 1 1 1 0
Filip Kovářík 0 1 1 2 0
Jaroslav Krýner 0 0 0 0 0
Martin Lang 0 1 1 0 0
Martin Lokajíček 0 1 1 2 0
Jan Matiášek 0 0 0 1 0
Radek Mužík 1 0 1 1 0
Marek Princl 0 0 0 0 0
Ondřej Staněk 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 -1 2
Jakub Váchal 0 0 0 1 0

komentář

Ještě než se diváci usadili na svých místech, mohli se začít radovat. Domácí zachytili hostující rozehrávku, Matěj Hajžman si následně nabruslil přes dva protihráče do střelecké pozice mezi kruhy a propálil Rolla mezi betony - 1:0! Další trefu měl na holi Kolda, který dostal mezi kruhy příhru zpoza branky, hostující gólman se ale tentokráte vytáhl. Podobně si vedl v prakticky totožné situaci i Váchal, který si najel od modré z pozice beka. Oběma celkům s následně nepříliš vyvedly přesilové hry, ale již v pěti na obou stranách pláchl obraně Středočechů Kolda, bekhendový blafák zhatil beton Rolla. Když se před první sirénou ještě neujaly dvě rány Kladna od modré v podání Kvapila a Smažila a na druhé straně z mezikruží neuspěl Hajžman po nahrávce Mužíka od zadního mantinelu, svítilo na kostce nad ledem stejné skóre jako od první minuty střetnutí.

Prostřední část odšpuntoval z mezikruží Hajšman, Roll však byl připravený. Poté se kolem obránce prohnal do zakončení Lang, byl však až příliš blízko. Pak se ale domácí zapomněli v obraně, všem na ledě pláchl Ondřej Bláha a začínalo se tak od nuly - 1:1! Vrátit svým barvám náskok mohl po pěkné příhře v situaci dvou na jednoho Hajžman, proti byl opět bleskurychlý gólman Kladna. Ten se vytáhl i v polovině zápasu, kdy dokonce proti němu byli dva Plzeňáci, ale Langovu asistenci ranou z první Hajšman nevyužil. Ujalo se až další přečíslení, které vzal na sebe Radek Mužík a nepříliš povedenou střelou Rolla tak trochu překvapil - 2:1! Za další necelé dvě minuty bylo na západě Čech ještě veseleji. Pár kroků za modrou napřáhl Lang a krásnou tečí se prosadil Kamil Hajšman – 3:1! V závěru ještě tvrdě pálil z pravého kruhu Mužík, Roll tentokrát zasáhl bezchybně.

Zkraje poslední dvacetiminutovky napřáhl na pravém kruhu Mužík, Roll sklapl betony včas. Na druhé straně dostal v mezikruží příliš prostoru Bernet, Kolář se zaskvěl lapačkou. Stejnou částí své výstroje kryl na druhé straně Roll pokus Koldy v situaci dva na jednoho. Akce ale pokračovala a nakonec se mezi střelce dokázal zapsat Matěj Hajžman – 4:1! Pověstného bůra měl na hokejce po skvělé střele přes obránce Mužík, proti se však postavila vyrážečka muže s maskou Kladna. V závěru utkání ještě domácí ani po velkém tlaku nevyužili přesilovou hru, mrzet je to však příliš nemuselo, i tak z dnešního duelu berou cenné vítězství.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): „Byl to těžký zápas s houževnatým soupeřem, který výborně napadá, celkově hraje dobře dopředu. Mají pár idividualit, které dokáží určovat tempo hry. My ale díky tvrdé práci po celých šedesát minut, i když jsme samozřejmě zase měli nějaké výpadky, zápas odehráli docela slušně. Mrzí mě určité věci, kdy špatně reagujeme na soupeře a kluci s tím měli problémy. Ale svědčí to o soupeři, který byl dneska výborný.”

Jan Krégl (Rytíři Kladno): „Úplně krátce, my jsme dneska tahali za kratší konec. Kluci z Plzně měli daleko lepší pohyb a my jsme bohužel měli co dělat, abychom byli důstojným soupeřem. Neskutečně nás podržel gólman, přesto domácí zaslouženě vyhráli. My dneska neměli svůj den, výkon nebyl pozitivní.”