Mladší dorost bojoval, ale se Slavií prohrál po nájezdech

Plzeň - Indiáni přivítali v podvečerních hodinách v malé hale tým HC Slavia Praha. Domácí nevyšli první třetiny, po kterých prohrávali 0:2. Ve třetí části se Plzeňským povedlo stav srovnat a utkání nakonec došlo až do nájezdů. V nich byli úspěšnější hosté a odvezli si do Prahy bod navíc.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

2:3sn
0:2, 0:0, 2:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 48. Hajšman (Hasman, Hajžman), 55. Houdek (Přikryl) – 14. Vaniš (Petrák, Janča), 15. Štibingr (A. Klapka), rozh. náj. Grim. Rozhodčí: Sýkora – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 35:41. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

HC Plzeň 1929

K. Kolář (Pilc) – Houdek, Kaňák, Váchal, Lokajíček, Šilhán, Kovářík – Hajžman "C", Přikryl, Staněk, Benetka, Hajšman, Krýner, Hasman, Kolda "A", Mužík, Lang, F. Kolář, Princl

HC Slavia Praha

Dusil (Pánek) – Mareček, Štibingr "A", T. Klapka, Zderadička, Macek, Kučera, Srdínko, Holý "C" – Brož, Vojinovič, Všetečka, Grim, Hradil, Petrák "A", Havrda, Vaniš, Janča, A. Klapka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 65 41 2 39 95,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Benetka 0 0 0 -1 2
Kamil Hajšman 1 0 1 1 0
Matěj Hajžman 0 0 0 1 0
Josef Hasman 0 1 1 1 4
Michal Houdek 1 0 1 1 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 -1 0
Filip Kolář 0 0 0 0 0
Matěj Kolda 0 0 0 -1 2
Filip Kovářík 0 0 0 1 0
Jaroslav Krýner 0 0 0 1 0
Martin Lang 0 0 0 -1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 1 0
Radek Mužík 0 0 0 -1 0
Marek Princl 0 0 0 0 0
Filip Přikryl 0 1 1 0 0
Ondřej Staněk 0 0 0 -1 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 0
Jakub Váchal 0 0 0 -1 0

komentář

Úvodní část zápasu mezi Plzní a Slavií byla spíše opatrná, poté přebrali iniciativu hostující hokejisté a domácí hráče jasně přehrávali. První šanci utkání měl sice domácí Martin Lang, jenž tečoval nahození od modré čáry, ale hostující gólman Dusil si poradil betonem. Poté už byli nebezpeční jenom slávističtí hráči. Ve čtrnácté minutě se Pražané dostali do rychlého brejku, přečíslení dva na jednoho vyřešil Petrák pasem na Jiřího Vaniše, který si poradil precizně a poslal touš přesně k tyči.

O minutu později bylo s domácími hráči ještě hůře. Indiáni měli puk v klidu na svých holích, ale nerozehráli dobře, ke kotouči se dostali hosté a Jan Štibingr zamířil přesně. Domácí gólman Kristián Kolář opět lovil puk ze své sítě, indiáni prohrávali už 0:2. A Pražané hrozili i nadále. V osmnácté minutě bylo k vidění další přečíslení, Adam Klapka však trefil jen Koláře, jenž se stihl včas přemístit. Třináct sekund před koncem úvodní části domácí gólman vytáhl zákrok snů, když betonem vyrazil ránu Grima. Po první části musela být v plzeňské kabině opravdu hustá atmosféra.

V prostřední periodě dnešního utkání jsme neviděli ani jednu branku, žádnou obrovskou příležitost si ani jeden celek nedokázal vytvořit. Slavia v klidu kontrolovala své vedení o dva góly, naopak indiáni se marně snažili probít přes hostující defenzivu.

Větší šanci, která by stála za zmínku, měli domácí při přesilové hře, když z voleje tvrdě a nepříjemně vypálil obránce Nicholas Kaňák. Jeho prudký projektil mířil přesně po horní tyčku, nicméně brankář Slavie Adam Dusil máchl lapačkou do vzduchu a černý nesmysl perfektně zachytil. Hostující celek si vytvořil zajímavé šance rovněž v početní výhodě, ale řada jejich pokusů mířila mimo tři tyče. Po čtyřiceti minutách tak stále na tabuli svítil stav 0:2.

Ve třetí části se sice indiánům dlouho nedařilo prolomit obranu Slavie, nakonec se jim však povedlo vyrovnat! Nejprve se přesně do horního rohu branky prosadil Kamil Hajšman a bylo sníženo. Poté se však přihlásili opět o slovo hosté, kteří začali hrát znovu aktivněji. Jenže indiáni se vyrovnání přece jenom dočkali. Běžela padesátá pátá minuta, na modré čáře napřáhl Michal Houdek a jeho ukrytý pokus skončil až za zády brankáře Dusila – 2:2. Poté už se na ledě nic nestalo, ani v prodloužení se nerozhodlo, hra tak tedy dospěla až do samostatných nájezdů. V těch nakonec rozhodl Jan Grim a vystřelil tak Slavii bod navíc.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň1929): Soupeř byl lepší, Dvě třetiny jsme zaostávali v pohybu a důrazu. Bod je pro nás zlatý. Máme před play-off zvednutý prst, protože hra, kterou teď předvádíme, není poctivá. Kluci mají pocit, že to všechno půjde samo, tak to není. Musíme na tom zapracovat, soupeř byl lepší, v posledních zápasech se nám to stalo několikrát. V základní části jsme dominovali, ale v play-off se na to nehraje, tam už musí být jiný nasazení.

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): Vstup do utkání jsme měli špatný, prvních deset minut nebylo dobrých. Poté se nám podařilo dvakrát ujet a dostali jsme se do vedení 2:0. Měli jsme i další velké šance, ale to se nám nepovedlo. Závěr jsme nezvládli, dostali jsme dva góly po našich chybách, kdy jsme špatně střídali.