Starší dorost vyválčil v Brně dva body!

Plzeň - Západočeské mladé pušky zavítaly do DFRG Arény, která je domovským stánkem týmu HC Kometa Brno. Indiáni ve svém prvním vystoupení v nadstavbové části přišli o hubené vedení 1:0 tři minuty před koncem utkání, nakonec však dokázali uspět v prodloužení!

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929

1:2p
0:1, 0:0, 1:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 57. Novák (TS) – 4. Rubner (Čada, Kačena), 64. D. Roubal (Eret, Čechura). Rozhodčí: Slavka - Kříž, Čuňočka. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 71. Střely na branku: 40:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

HC Kometa Brno

Holík (Šindelka) - Trnka, Jurnečka, Kučera, Král, Jeřábek, Zukal, Novák, Havlát, Hasoň, Čejka, Matula, Mlynář, Klenec, Frydrych, Krejčí, Ferda "C"

HC Plzeň 1929

Krasanovský (R. Červenka), Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura, Sedláček - Váňa, Kolda, Rubner, Pour, Chalupa, M. Červenka, Eret, D. Roubal (c), Kovařík, Penc, Hanzlík, J. Roubal

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 64 40 1 39 97,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 1 1 1 0
Michael Čechura 0 1 1 1 2
Martin Červenka 0 0 0 0 0
Petr Eret 0 1 1 1 2
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Vlastimil Kačena 0 1 1 1 2
Matěj Kolda 0 0 0 0 2
Vojtěch Kovařík 0 0 0 0 0
Adam Penc 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 1 2
Josef Roubal 0 0 0 0 0
David Roubal 1 0 1 0 2
Marek Rubner 1 0 1 1 2
Dominik Sedláček 0 0 0 0 0
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Jan Štěpánek 0 0 0 1 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Ondřej Váňa 0 0 0 0 0

komentář

Zápas Komety s Plzní byl už od začátku hodně rychlý. Hned v prvních minutách se Brněnští dostávali do pásma hostů, bohužel bez úspěchu. Hosté ale bez větší námahy dokázali vstřelit branku jako první. Do pravého horního rohu se trefil Marek Rubner. Stav byl 0:1. Nápor domácích nepolevoval, jenže k vyrovnání nedošlo. Do velké šance se dostal po krásné akci domácích Robert Havlát, bohužel puk v bráně neskončil. Po faulu loktem byl vyloučen plzeňský Vlastimil Kačena. Hosté se tlaku domácích úspěšně ubránili. Za nedlouho, po vyloučení domácího Lukáše Frydrycha, si hru ve čtyřech vyzkoušela i Kometa. Skvělé zákroky v oslabení ukázal brankář Holík.

Vyloučením hostujícího hráče za hákování, se na malý okamžik vyrovnal počet borců na ledě. Následovala další, pěkně sehraná přesilovka Komety, ta však nebyla využitá. Kometa dál hrála útočnou hru, překonat plzeňského brankáře se jí ale nepovedlo. Po dalším vyloučení domácích za hákování, se na ledě nedělo nic, co by ohrozilo branku domácích. A po stejném prohřešku Plzně se počet hráčů na ledě opět vyrovnal. Na konci první třetiny byl tedy stav výhodnější pro stranu hostujícího týmu, i přesto, že Kometa kontrolovala puk častěji.

Ve druhé třetině rozehrála Kometa útočnou hru. Hned v úvodu byl za podražení vyloučen plzeňský Eret a domácí Filip Král se po sehrané akci snažil vyrovnat. Brankář Plzně byl ovšem ve střehu a bránu s přehledem pohlídal. Ani střelou Krejčího se brankář hostů Krasanovský nenechal nachytat. Kometa se ve druhé třetině tlačila do útočného pásma Plzně ještě více a taktéž přitvrdila hru. Do brejku se dostal brněnský hráč Matula, toho však spolehlivě pohlídali plzeňští obránci.

Dvě šance hostů za sebou zmařil výtečný Holík a stav se tím pádem neměnil. Hosté se kvůli špatným rozehrávkám často dostávali do ofsajdů. Velkou příležitost k vyrovnání měl Jakub Matula, který využil nepřesnou rozehrávku hostů, plzeňští obránci mu ale nedovolili akci dotáhnout do konce. I přesto, že Kometa držela na svých hokejkách puk většinu času, hostující brankář vždy dokázal úspěšně zasáhnout. Ve druhé třetině se stav nezměnil.

Třetí třetinu začali aktivněji komeťáci. Po krásné rozehrávce domácích obránců zakončoval Petr Krejčí střelou. Plzeňský brankář však puk pohotově pokryl. Vzápětí střílel Jan Hasoň, puk ale zasáhl jen beton indiánského gólmana. Po přesné přihrávce spoluhráče se Aleš Trnka dostal přes hostujícího obránce, ale bránu netrefil. Radim Ferda zasáhl hráče vysokou holí, a tak se Kometa dostala do čtyř hráčů. Plzni se však nepodařilo překonat skvělého Holíka. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Brněnská Kometa hrála tvrdý hokej. Po dobré akci ohrozil branku hostů Filip Král, brankář si ale své čisté konto podržel.

Kometa se v přesilové hře dostala do krásných šancí. Zukal a Novák si v přesilové hře vyměnili kotouč, střela skončila na betonu brankáře. Kometa předváděla bojovný a obětavý výkon. A tento přístup je jim vyplatil. Hostující obránce zachyboval a svoji chybu chtěl tvrdým zákrokem napravit, ale bylo z toho trestné střílení. To perfektním vystřelením nad beton brankaře proměnil Matěj Novák. Kometa si po chybě plzeňských zahrála ještě přesilovou hru, ale nevyužila ji. A tak se šlo do prodloužení.

Prodloužení začalo bez větších šancí. Kometa se snažila ovládnout puk, branku ale nevstřelila. O ukončení prodloužení se postaral hostující David Roubal. který zajistil dva body Plzni.

Ohlasy trenérů

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Dnešní zápas byl o jedné brance. Hned v úvodu hry jsme dostali trochu laciný gól. Zápas byl vyrovnaný, bohužel se nám nepodařilo využít přesilové hry. Ve třetí třetině jsme vyrovnali. V prodloužení jsme byli více ze hry a gól jsme si zasloužili. Mrzí mě, že už to je čtvrté prodloužení v řadě a opět jsme ho nevyhráli.

Martin Červenka (útočník HC Plzeň 1929): S Kometou jsme se v této sezoně ještě nepotkali a tak jsme nevěděli, co od ní máme čekat. Snažili jsme se hrát aktivní hokej a myslím, že jsme měli více nevyužitých gólových příležitostí. Domnívám se, že dnešní zápas jsme vyhráli zaslouženě. Chtěl bych pochválit celý tým, vyzdvihl bych výkon Davida Roubala, který rozhodl prodloužení.