Lídr v Plzni tvrdě narazil!

Plzeň - Teprve čtvrtou prohru v sezóně připravili mladíci ze západu Čechu pro rozjetého lídra z Třince. Velice kvalitní souboj rozhodla úvodní pasáž třetí třetiny.

HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec

4:2
0:0, 2:1, 2:1

Branky a nahrávky: 34. Rubner (Chalupa, Hanzlík), 40. Kovařík (J. Roubal, Eret), 43. Rubner (Chalupa, Sysel), 44. Eret (M. Červenka, J. Roubal) – 35. Hladoník (Hrachovský), 42. Kaukič (Hladoník, Kalus). Rozhodčí: Valenta – Brejcha, Malý. Vyloučení: 3:5, navíc Najsar (TRI) os. 10 min. trest. Využití: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 33:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2.2, 4:2.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (R. Červenka) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura, Sedláček – Váňa, Rubner (A), Pour, Chalupa, M. Červenka, Eret, Straka, D. Roubal (C), Kovařík, Penc, Hanzlík (A), J. Roubal.

HC Oceláři Třinec

Ovčaří (Kučera) – Hrachovský (C), Krzak, Radzienciak, Klocek, Brabec, Marguš, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič (A), Vochozka, Mach, Przybyla, Kvasnica, Hladoník (A), Kalus, Najsar, Molin.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 32 2 30 93,75 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 0 0
Michael Čechura 0 0 0 0 0
Martin Červenka 1 1 2 1 0
Petr Eret 0 1 1 1 0
Štěpán Hanzlík 0 1 1 0 0
Matěj Chalupa 0 2 2 1 2
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 2
Vojtěch Kovařík 1 0 1 1 0
Adam Penc 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Josef Roubal 0 2 2 2 0
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 2 0 2 0 0
Dominik Sedláček 0 0 0 0 0
Filip Staněk 0 0 0 1 0
Martin Straka 0 0 0 -1 0
Jakub Sysel 0 1 1 1 0
Jan Štěpánek 0 0 0 0 0
Ondřej Váňa 0 0 0 -1 0

komentář

První vážnější střelu utkání vyslal Vochozka, ovšem Krasanovský si poradil ramenem. Po chvilce si na domácím gólmanovi vylámal zuby i Przybyla, který se zjevil osamocený mezi kruhy. Nepochodil ani Kalus, jenž se po pěkné příhře v situaci dva na jednoho zjevil možná až ale příliš blízko domácí svatyni. Za modrobílé odpověděl Rubner. Protáhl se od levého mantinelu až před Ovčařího, ten dokázal černý nesmysl udržet u bližší tyče mezi rukou a tělem. Za nedlouho poté se musel opět činit Krasanovský, na kterého v úniku nevyzrál Haman. Přestože si muže s maskou kličkou vymíchal, ten dokázal ještě zasáhnout betonem. Když se pak před první sirénou ani jednomu z týmů příliš nevyvedla přesilová hra, odcházelo se do kabin za bezbrankové remízy.

Ihned po úvodním buly druhé části si našel vysoký oblouček do útočného pásma Chalupa, bekhendem si však na Ovčařího nepřišel. Po chvilce se z otočky pěknou střelou z mezikruží prezentoval Kovařík, ani on ale skórem nepohnul. Hosté odpověděli Brabcem od modré, jeho pokus skončil v lapačce Krasanovského. Před polovinou zápasu se Třinec trhl do přečíslení dva na nikoho, které po příhře z první zakončoval Stuchlík, Krasanovský ovšem vytáhl famózní zákrok lapačkou. Za nedlouho poté zase Josef Roubal rozezvučel z mezikruží tyč. Pak se ale již skóre měnilo. Přesilovkový ťukes zakončil povedenou dělovkou otřenou o tyč Marek Rubner – 1:0! Po chvilce to mohlo být již o branky dvě, jenže indiáni tentokráte orazítkovali břevno. A tak přišel trest. Krasanovský vyrazil Hrachanovského pokus jen k Janu Hladoníkovi, který rychle obkroužil branku a zakončil - 1:1! Když už se zdálo, že i druhá pauza bude remízová, napřáhl tři vteřiny před koncem prostřední části Josef Roubal a s dorážkou přispěchal Vojtěch Kovařík – 2:1!

Do poslední třetiny vstoupili lépe hosté, Hladoník sám před Krasanovským našel pouze jeho beton, dorážka Lukáše Kaukiče již ale srovnání přinesla - 2:2! Jenže za necelou minutu Ovčaří neudržel ránu Chalupy a na brankovišti dorážel Marek Rubner – 3:2! A za dalších jednašedesát vteřin vlétl do pásma Petr Eret, nic nevymýšlel a tvrdou ranou z levého kruhu zakončil na vzdálenější tyč - 4:2! Další gól měl na holi Pour, který si vybruslil mezi kruhy, ale následně přestřelil. Domácím se následně nevyvedla přesilová hra a vzápětí po jejím skončení mohl trestat Molin, který ovšem z otočky z mezikruží našel jen připraveného Krasanovského. Na druhé straně dvě dělovky vyslal Štěpánek, ovšem ani jedna se mezi tři tyče nevešla. V závěru zápasu ještě Třinec hrál přesilovou hru, ale ani v šesti již na domácí nic vymyslet nedokázal. Jedinou šancí byla nepřesná pumelice Imricha od modré.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): „Třinec přijel jako lídr a my jsme se na to snažili kluky připravit. Ale vůbec jsme nezačali dobře v první třetině. Tam jsme vypadali, jako bychom se báli hrát a naštěstí hosté nevyužili šance. Pak jsme se zlepšili a nakonec padli i góly, navíc jsme přidali tyčku a břevno.“

Miroslav Čečotka (HC Oceláři Třinec): „My jsme byli snad desetkrát sami před bránou a nedáme gól. Netrefíme ani prázdnou, nedáme dva na nikoho. Plzeň poté potrestala chyby, které jsme my udělali. My se musíme ponaučit a hodit to za hlavu, protože je to již druhý zápas za sebou a doufám, že opakovat se to již nebude.“