Starší dorost těsný náskok Vítkovic nedotáhl

Plzeň - Mladé pušky včera v krásném utkání skolily lídra, dnes však jako by branka Steelu byla zakletá. Naopak hosté využili, na co sáhli, a vezou tak ze západu Čech cenné vítězství.

HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Ridera

2:3
0:0, 0:1, 2:2

Branky a nahrávky: 48. J. Roubal (Kovařík), 55. Chalupa (Čada) – 26. Šala (Raška), 47. Maxner (Gřesík, Kosina), 54. Baláž (Tauwinkl). Rozhodčí: Svoboda – Pešek, Suchánek. Vyloučení: 1:5, navíc Gřesík (VIT) 10 min. os. trest. Využití: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 32:17. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (R. Červenka) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura, Sedláček – Váňa, Rubner (A), Pour, Chalupa, M. Červenka, Eret, Straka, D. Roubal (C), Kovařík, Penc, Hanzlík (A), J. Roubal.

HC Vítkovice Ridera

Daňa (Kardinál) – Bílý, Kaláb, Veřmiřovský (A), Ficek, Šulák, Kubík, Kučera, Malík – Gřesík, Tauwinkl, Maxner, Šala (C), Baláž (A), Richtár, Cháňa, Blaško, Franz, Kosina, Raška, Toman.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 59 17 3 14 82,35 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 1 1 2 0
Michael Čechura 0 0 0 -1 0
Martin Červenka 0 0 0 -2 0
Petr Eret 0 0 0 1 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 -1 0
Matěj Chalupa 1 0 1 0 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 0
Vojtěch Kovařík 0 1 1 0 0
Adam Penc 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 0
Josef Roubal 1 0 1 0 0
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 0 0 0 2
Dominik Sedláček 0 0 0 0 0
Filip Staněk 0 0 0 -1 0
Martin Straka 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 0 0 -2 0
Jan Štěpánek 0 0 0 0 0
Ondřej Váňa 0 0 0 0 0

komentář

Duel odšpuntoval již v první minutě Chalupa, který se v rohu zbavil svého strážce, na pravém kruhu druhého a měl tak rázem před Daňou spoustu šancí zamířit. Touš však nakonec pouze rozezvučel tyč. Po chvilce z podobného místa střílel opět stejný hráč, tentokráte donutil gólmana Vítkovic zasáhnout ramenem. Hosté odpověděli paradoxně v oslabení, kdy se trhli do přečíslení tři na jednoho, ovšem přihrávka vše zcela zhatila. V polovině třetiny se zjevil sám u levé tyče Raška, Krasanovský potřebný prostor vyplnil. Po chvilce se z první opřel do puku mezi kruhy po příhře od pravého mantinelu David Roubal a donutil Daňu k bleskurychlému zákroku betonem. Za nedlouho poté vykličkoval od mantinelu až před plzeňskou svatyni Baláž, ta mu však byla malá. Když pak těsně před první sirénou neuspěl opět David Roubal z mezikruží a Ficka od modré, svítil na kostce nad ledem stejný výsledek jako na začátku utkání.

Do prostřední části lépe vstoupili domácí, ovšem Rubner z mezikruží našel jen lapačku Dani. Po chvilce se neujala ani rána Ereta přes obránce a opět Rubner ze stejného místa jako na začátku třetiny tentokráte skákající touš napálil nad. Pak jemně na brankovišti protečoval střílenou přihrávku na branku Chalupa, Daňa se vytáhl betonem. A tak nakonec platilo otřepané „nedáš-dostaneš.“ Domácí zapomněli na zadní vrátka, kterými jim prolétl Matěj Šala, jenž po rychlé kličce do forhendu zakončil mezi Krasanovského betony - 0:1! Vyrovnání měl na holi znovu Chalupa, který se od pravého mantinelu protáhl až před Daňu, ten prostor u své tyče utěsnil. Za nedlouho poté se již málem dostal do úniku Maxner, ovšem až mezi spojnici středu kruhů vystartoval Krasanovský a v pádu hokejkou napřed mu touš vypíchl. Když pak Západočeši nevyžili dvě po sobě rychle jdoucí přesilové hry a těsně před druhou sirénou Roubal tečoval na brankovišti těsně mimo, odcházeli do kabin spokojenější hosté.

Poslední dvacetiminutovku svou ránou načal Kaláb, Krasanovský zasáhl vyrážečkou. Poté na několik minut domácí zatlačili svého soupeře, avšak chyběla střelba. Následně ovšem do trháku pláchl Baláž, skvěle provedl blafák do bekhendu, ale ještě lepší zákrok předvedl Krasanovský vyrážečkou. Pak se již skóre měnilo. Gřesíkův pokus domácí gólman neudržel a s dorážkou přispěchal Jakub Maxner – 0:2! Ale radost Steelu dlouho nevydržela. Mezi kruhy se opřel do příhry Kovaříka Josef Roubal a drama pokračovalo - 1:2! Indiáni následně promarnili přesilovou hru, čehož brzy využili hosté. Jozef Baláž se trhl do dalšího samostatného úniku a uspěl střelou na vyrážečku - 1:3! Jenže opět se povedlo Západočechům brzy korigovat. Matěj Chalupa šikovně tečoval mezi kruhy pobídku od Čady od modré a domácí byli opět na dostřel - 2:3! Závěr již patřil drtivém tlaku domácích v šesti hráčích v poli, ale Daňa svůj tým podržel při velkém množství střel a hosté tak vezou z Plzně cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): „Je to pro nás ztráta bodů. Soupeře jsme víceméně přehrávali, měli jsme hromadu šancí od první třetiny, jen to tam prostě nespadlo. Hosté nás porazili dvěma brejky, takže jsme byli slabí v koncovce, v takové té zarputilosti a v úsilí dát branku. Vítkovice dobře bránily kolem branky a bylo těžké se prosadit, ale když už se nám to povedlo, tak jsme několikrát přestřelili prázdnou klec a neproměnili ani řadu dalších vyložených šancí… Což je škoda. Je to ponaučení pro kluky, že i v tréninku musíme tuto práci zlepšit a vše zrychlit.“

Petr Bolek (HC Vítkovice Steel): „Po včerejší prohře jsme přijeli urvat nějaké body, což se nám podařilo. Kluci si plnili své povinnosti, docela dobře pokrývali střední pásmo a dali jsme poměrně šťastné góly z brejků. Takže si myslím, že vítězství jsme si zasloužili.“