Junioři si poradili s Bílými Tygry!

Plzeň - Indiáni přivítali v malé hale Bílé tygry z Liberce. Domácí hokejisté zvládli zápas lépe a nakonec v dramatické koncovce uhájili tři body!

HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec

5:3
0:1, 3:0, 2:2

Branky a nahrávky: 30. Pour (Kovařík), 32. Sysel (Rubner, Chalupa), 38. J. Roubal (Kovařík, Pour), 51. M. Červenka (Rubner), 60. Roubal (Chalupa) – 15. Chrtek, 48. Nezbeda (Turský), 56. Wiencek. Rozhodčí: Sýkora – Malý, Brejcha. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (R. Červenka) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Sysel, Čechura, Sedláček – Váňa, Rubner "A", Pour, Chalupa, M. Červenka, Eret, Straka, D. Roubal "C", Kovařík, Penc, Hanzlík "A", J. Roubal

Bílí Tygři Liberec

Žajdlík (Kuhn) – Krejsa, Eichler, Turský, Brabec, Korecký "C", Habermann, Bálik – Branský, Šír, Juščák, Průžek, Čermák, Wiencek, Jeník, Nezbeda "A", Jursa "A", Burda, Chrtek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 28 3 25 89,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 0 4
Martin Červenka 0 1 1 0 0
Petr Eret 0 0 0 0 6
Štěpán Hanzlík 0 0 0 -1 0
Matěj Chalupa 0 2 2 0 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 0
Vojtěch Kovařík 0 1 1 2 0
Adam Penc 0 0 0 0 2
Jakub Pour 1 1 2 2 2
Josef Roubal 1 1 2 2 0
David Roubal 1 0 1 0 0
Marek Rubner 1 1 2 0 0
Dominik Sedláček 0 0 0 0 0
Filip Staněk 0 0 0 1 0
Martin Straka 0 0 0 -1 0
Jakub Sysel 1 1 2 0 0
Jan Štěpánek 0 0 0 1 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Ondřej Váňa 0 0 0 -1 0

komentář

První třetina utkání mezi Plzní a Libercem se odehrála rychle, hráči předváděli svižný hokej a na zápas se koukalo velice dobře. Oba týmy aktivně napadaly, ale i dobře bránily, takže do velkých šancí se hokejisté dostávali těžce. První velkou příležitost si připsal hostující Jan Průžek, ke kterému se odrazil kotouč, nicméně liberecký forvard ho poslal těsně mimo tři tyče. Poté měli o něco více ze hry Bílí Tygři, kteří se dostali do vedení v patnácté minutě.

Indiáni velice nepřesně rozehráli a ztratili kotouč za svou brankou. Černý nesmysl se poté dostal až před brankoviště Západočechů, kde už číhal připravený Ondřej Chrtek. Šikovný útočník se šancí naložil skvěle, počkal si na pohyb brankáře Krasanovského a poté poslal kotouč odrazem o břevno neomylně za brankovou čáru. Záhy měli velkou šanci i domácí. Po ráně Chalupy vznikla před libereckým brankářem Žajdlíkem slušná panika, touš se odrazil k Syslovi, který zakončoval do prázdné brány, leč trefil jen svého parťáka před hostující svatyní a gól z toho nebyl. Do konce první části už se na ledě nic nestalo.

Druhou třetinu si pro sebe zarezervovali domácí hokejisté a jasně ji ovládli. Vteřinu před třicátou minutou se do obrovské šance probojoval Jakub Pour a využil ji bravurně. V klidu překonal Žajdlíka a srovnal tak stav zápasu na 1:1. Indiáni poté měli k dispozici přesilovou hru, při které uzamkli Liberec v jeho obranném pásmu. Rubner poté nabil na modrou, tam číhal Jakub Sysel, jenž se mohl začít radovat díky přesné střele z voleje.

Tygři si během druhé periody nevpracovali téměř žádnou velkou příležitost, všechny střel v poklidu zneškodnil domácí gólman Filip Krasanovský. Běžela třicátá osmá minuta a modrobílí se dostali už do vedení o dvě trefy. Na konci skvělé akci Západočechů stál Josef Roubal, který se prosadil přesnou ranou a zakončil tak rychlou kombinaci Plzně. V poslední minutě hostující obrana neskutečně namazala na hůl Petru Eretovi, ten však ve velké šanci zamířil těsně mimo.

Ve třetí části ještě padly na obou stranách dvě branky. Nejprve využili přesilové hry liberecký Tomáš Nezbeda, na něhož navázal domácí Martin Červenka. Utkání ještě velmi zdramatizoval Petr Wiencek, jehož ránu si srazilo do vlastní brány domácí beci. Utkání zpečetil ranou do prázdné branky vteřinu před koncem kapitán Plzně David Roubal.

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): Začali jsme trochu vlažně. Soupeř nás potrestal gólem a my si poté v šatně ujasnili, co mám hrát. Zlepšili jsme se, záběr sice zase moc nevyšel, ale nakonec jsme to zvládli a vyhráli.

Jiří Kudrna (Bílí Tygři Liberec): Vyrovnané utkání, velmi kvalitní. Nás mrzí, že jsme dostali dva góly v oslabení, takže to dnešní zápas rozhodlo. Jinak to bylo vyrovnané utkání, je škoda, že nám přesilovky nešly, ale kluci zaslouží pochválit, že nesložili zbraně a bojovali. Myslím že na bod jsme sahali, měli jsme na něj.