Starší dorostenci rozcupovali Boleslav sedmi brankami!

Mladí indiáni sice hned od třetí minuty prohrávali, ale následně to byli pouze již oni, kdo přidávali další branky. Starší dorost si na ledě Bruslařů nakonec proto s chutí zastřílel a přivezl domů všechny body.

BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929

1:7
1:2, 0:2, 0:3

Branky a nahrávky: 3. Straka – 14. Rubner (Chalupa), 20. Rubner (Pour, J.Roubal), 23. Eret (Červenka, Penc), 27. Chalupa (Eret, Kovařík), 54. Pour (J.Roubal, Kovařík), 54. J.Roubal (Kovařík, Pour), 56. Chalupa (Rubner, D.Roubal). Rozhodčí: Würtherle – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 41. Střely na branku: 22:37. Průběh utkání: 1:0, 1:7.

BK Mladá Boleslav

Marek (Haas) – Dlabola, Petržílka, Jirásek, Obrtlík, Linhart, Kalus (C), Chládek, Nepokoj – Flynn, Křížek, P. Straka, Havelka, Kalaš, Foerster, Outrata, Jindra, Dvořák

HC Plzeň 1929

Krasanovský (R. Červenka) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura, Sedláček – Váňa, Rubner, Pour, Chalupa, M. Červenka, Eret, M. Straka, D. Roubal (C), Kovařík, Penc, Hanzlík, J. Roubal

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 22 1 21 95,45 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 0 2
Martin Červenka 0 1 1 1 2
Petr Eret 1 1 2 2 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 -1 2
Matěj Chalupa 2 1 3 2 2
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 2
Vojtěch Kovařík 0 3 3 3 0
Adam Penc 0 1 1 1 0
Jakub Pour 1 2 3 2 0
Josef Roubal 1 2 3 2 0
David Roubal 0 1 1 0 0
Marek Rubner 2 1 3 1 0
Dominik Sedláček 0 0 0 2 2
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 0 0 0 2
Jakub Sysel 0 0 0 2 0
Jan Štěpánek 0 0 0 3 0
Adam Váchal 0 0 0 3 0
Ondřej Váňa 0 0 0 0 0

komentář

V zápase mezi Mladou Boleslaví a Plzní padaly branky hned od samého začátku. Ve vlastním oslabení ujel všem ostatním boleslavský kanonýr Patrik Straka, jenž svůj nájezd zdárně zakončil – Krasanovského překonal blafákem ke vzdálenější tyči. Bruslaři mohli své vedení dokonce navýšit. Oscar Flynn nahrál zpoza branky puk přímo na hůl Patrika Straky, jenže druhý jmenovaný se trestuhodně netrefil do odkryté branky.

Na druhé straně se v pravém kruhu napřáhl Matěj Chalupa, jenže do jeho střely vložil hůl jeden z boleslavských obránců. Totéž platilo i o střeleckém pokus Patrika Straky. V polovině čtrnácté minuty však přišlo vyrovnání. I Plzeňští se totiž prosadili v oslabení, když ujeli dva na jednoho a mezi tři tyče úspěšně zakončil Marek Rubner. Středočeši ale rozhodně nechtěli nic vzdát a hrát s Plzní vyrovnaně. Z levého kruhu prověřil plzeňského brankáře Petr Foerster, ale Krasanovský bez problémů zasáhl. Indiáni navíc dokázali domácím vstřelit gól "do šatny". Zničehonic se do pásma dostal znovu Marek Rubner, jenž se prosadil střelou z levého kruhu, která mířila pod víko.

Hned na začátku prostředního dějství chtěl něco s nepříznivým výsledkem pro Bruslařský klub udělat Oscar Flynn, který si najel hladce až před hostujícího gólmana, jenže ve finále nedokázal zvednout kotouč nad jeho betony. V hokeji se často říká "nedáš, dostaneš" a to platilo i v tomto utkání. Do pásma se bez problémů dostal Petr Eret, jenž si najel k levé tyči, odkud zavěsil kotouč nechytatelně pod víko. Hosté byli i nadále při chuti. Martin Straka naservíroval puk Ondřeji Váňovi, kterého však vychytal David Marek v boleslavské bráně.

Indiáni své vedení znovu navýšili. Při hře čtyři na čtyři se prosadil střelou z mezikruží k pravé tyči Matěj Chalupa. O několik minut později jeli Západočeši dva na jednoho a Eret vybídl ke skórování Pence. David Marek se však stačil bleskově přesunout a zabránit dalšímu gólu hostí. Na druhé straně si vypracoval slibnou příležitost Oscar Flynn, jenž si vymíchal brankáře a chtěl jej překonat blafákem. Nakonec ale nedokázal zvednout kotouč nad jeho beton.

Na začátku poslední třetiny střílel z pravého kruhu Vojtěch Outrata, Filip Krasanovský však bez problémů zasáhl, totéž i proti Dlabolově střele od modré. Plzeňští si otevřeli střelnici v závěru utkání. V mezikruží se napřáhl Jakub Pour, jenž zvedl kotouč a trefil se do pravého horního rohu.

Jenže tentýž útok o sobě dal vědět ještě ve stejné minutě. Z velké skrumáže před boleslavskou brankou dorazil puk mezi tři tyče Josef Roubal. Poslední branku přidala Plzeň o dvě minuty déle. Z levého kruhu střílel Marek Rubner a jeho střelu tečoval Matěj Chalupa, přičemž se kotouč odrazil nešťatně pro domácího brankáře až za jeho záda. Závěr utkání už nabídl jen potyčky mezi hráči a další porci vyloučených. Starší dorostenci Bruslařského klubu i přes veškeré úsilí na protivníka z metropole Plzeňského kraje nemohli stačit, jelikož nastoupili v sestavě, která nebyla konkurenceschopná. Hosté si naopak ze zasněženého města automobilů odvezli podle předzápasových předpokladů všechny tři body po koncentrovaném výkonu.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Především je potřeba říct, že Plzeň hrála výborně a přehrála nás ve všech herních aspektech. Na druhou stranu, ve složení, v jakém jsme do utkání nastoupili, je těžké být konkurenceschopným týmem. Přes noc nám onemocněl jeden hráč, při rozbruslení se nám zranil jeden bek, při prvním střídání další, v prvním střídání druhé třetiny praskla brusle třetímu obránci. Když k tomu přidám další tři hráče, kteří hrají za juniorku a navíc za nás nastoupili čtyři hráči, kteří v základní části vůbec nedostali prostor, tak je to opravdu velmi okleštěná sestava. V takové nejsme schopní konkurovat vůbec nikomu. Hráčům se ale nedá vytknout, že by nebojovali a nechtěli. Mužstvo však v takovém složení na víc, než předvedlo, nemá.

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): Jednalo se o těžký zápas, protože jsme hráli na malém hřišti, na které nejsme zvyklí. Zvládli jsme to ale velmi dobře. Dobrým pohybem a bojovností jsme si dokráčeli k tříbodovému zisku.