Starší dorost schytal od Brna debakl

Plzeň - Indiáni přivítali v malé hale celek HC Kometa Brno. Domácím se hrubě nepovedla prostřední třetina, kdy inkasovali čtyři branky. Plzni se povedla pouze první třetina, což na bodový zisk rozhodně nestačilo.

HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno

2:9
1:1, 0:4, 1:4

Branky a nahrávky: 4. Chalupa (Sedláček), 59. Eret (Rubner, Sedláček) – 1. Novák (Král), 24. Ferda (Hasoň, Čejka), 27. Ferda (Král), 31. Knap (Čejka), 37. Knap (Čejka), 43. Čejka (Trnka), 44. Svoboda (TS), 45. Krejčí (Matula, Kunc), 60. Čejka (Hasoň, Ferda). Rozhodčí: Sýkora – Jelínek, Malý. Vyloučení: 4:3, navíc Chalupa (PLZ) - Král (KOM) oba 5 min + DKU. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 150. Střely na branku: 37:43. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:8, 2:8, 2:9.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (od 37. R. Červenka) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura, Sedláček – Váňa, Rubner "A", Pour, Chalupa, M. Červenka, Eret, Straka, D. Roubal "C", Kovařík, Penc, Hanzlík "A", J. Roubal

HC Kometa Brno

Holík (Šindelka) – Trnka "A", Zukal, Král, Jeřábek, Petrla, Jurnečka – Čejka, Hasoň, Ferda "C", Mlynář "A", Škrvně, Knap, Frydrych, Krejčí, Matula, Novák, Svoboda, Kunc

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Radek Červenka 24 10 4 6 60,00 0
Filip Krasanovský 37 33 5 28 84,85 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 -1 0
Michael Čechura 0 0 0 -1 2
Martin Červenka 0 0 0 0 0
Petr Eret 1 0 1 -1 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 -3 0
Matěj Chalupa 1 0 1 1 25
Vlastimil Kačena 0 0 0 -1 2
Vojtěch Kovařík 0 0 0 -3 0
Adam Penc 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 0
Josef Roubal 0 0 0 -1 4
David Roubal 0 0 0 -2 0
Marek Rubner 0 1 1 0 0
Dominik Sedláček 0 2 2 0 0
Filip Staněk 0 0 0 -1 0
Martin Straka 0 0 0 -2 0
Jakub Sysel 0 0 0 -2 0
Jan Štěpánek 0 0 0 -1 0
Adam Váchal 0 0 0 -1 0
Ondřej Váňa 0 0 0 -1 0

komentář

Zápas mezi Plzní a Kometou začal velice zostra. Hostující celek se dostal do vedení již po čtyřiceti šesti vteřinách od úvodního vhazování. Král našel Matěje Nováka, který se rychle dostal za domácí obranu a osamocený se řítil na brankáře Filipa Krasanovského. Toho překonal neomylnou ranou k tyči a poslal tak Brno do vedení. Hosté měli poté ideální možnost zvýšit svůj náskok, když měli k dispozici početní výhodu. Obránci Komety však propadli na modré čáře, puk jim uzmul Matěj Chalupa a i on si se samostatným únikem poradil na jedničku s hvězdičkou. Svým forhendovým blafákem srovnal stav utkání na 1:1

Další šanci měl domácí Hanzlík, který byl úplně sám před brankářem Brna Martinem Holíkem, leč jeho rána skončila těsně mimo tři tyče. Tutéž šanci měl na druhé straně i hostující útočník Mlynář, ale ani on nebyl při zakončení úspěšný. Následující příležitosti už počítali jen domácí. Neujala se nepříjemně tečovaná rána Staňka, ani rychlé uvolnění Rubnera, proti oběma pokusům se Holík vytasil zákrokem betonem. A když na gólmana Komety nevyzrál ani Martin Červenka, jenž nepřehodil Holíkovu nohu, šly oba celky do kabin za nerozhodného stavu.

Prostřední perioda skončila pro domácí borce doslova katastrofálně, indiáni v ní totiž inkasovali celkem čtyři góly. Nejprve se ve skrumáži před brankou skvěle zorientoval kapitán Brna Radim Ferda, jenž svou trefou dokázal využít přesilovou hru. Za necelé tři minuty se tentýž hráč, tedy Radim Ferda, dokázal prosadit podruhé, když využil nedůslednosti v plzeňské rozehrávce. Za domácí mohl záhy snížit Petr Eret, nicméně proti tomu byla Holíkova lapačka.

A tak se trefovali opět jen hostující hokejisté. Dominik Knap si našel odražený puk, zorientoval se před Krasanovským a vstřelil tak už čtvrtý zásah Brna. Aby toho nebylo málo, hlavní sudí poté rozpažil po ráně Sysla. Domácí se sice dožadovali uznání branky, ale rozhodčí byl jasně proti. Tak zaúřadoval znovu Dominik Knap, jenž využil ponechané výhody a vyhnal tak brankáře Krasanovského z branky. Toho nahradil Radek Červenka.

Brno vstřelilo na začátku třetí části za minutu a osm sekund další tři branky. Nejprve se z dorážky prosadil Jakub Čejka, jenž do branky doklepl Královu střelu. Po něm využil trestné střílení jeho spoluhráč Matěj Svoboda a hned po něm se při přečíslení prosadil i Petr Krejčí. Za domácí korigoval v padesáté deváté minutě Petr Eret, ale poslední slovo měla opět Kometa, na 9:2 zvyšoval osm vteřin před koncem duelu Jakub Čejka.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): V první třetině jsme měli šance, které jsme neproměnili, Brno jen vyhazovalo a bránilo. Pak se zápas otočil, my dělali hrubky a oni z každé chyby udeřili. Potom jsme nebojovali, jak jsme potřebovali, Brno mělo nasazení, dohrávalo nás. Někteří hráči už potom uvadali, tam to bylo špatné. Před zápasem jsme si řekli, jak budeme rozehrávat, ale hlavně střední útočníci nám to neplnili. A nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo. Navíc jsme ztratili tři hráče – Chalupa se vyfauloval, Pour zranil.

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Pomohl nám rychlý gól, i když potom jsme hned inkasovali. První třetinu jsme spíš přestáli, Plzeň měla šance. Potom jsme dali čtyři branky, po delší době se nám povedlo odskočit na takové skóre. Soupeři už se hrálo hůř, naší hráči bojovali, což se nám velice vyplatilo a vítězství jsme si zasloužili.