Starší dorostenci přetlačili Hradec po nájezdech!

Plzeň - Indiáni přivítali krátce po poledni v malé hale tým Mountfield Hradec Králové. Modrobílí chtěli odčinit vysokou porážku z posledního utkání proti Kometě, hosté zase chtěli zapomenout na prohru v Chomutově. Vyrovnaný duel nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, který zvládli lépe domácí!

HC Plzeň 1929 - Mountfield HK

3:2sn
0:0, 2:0, 0:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 28. Hasman (Straka), 33. Matiášek (D. Roubal), rozh. náj. Josef Roubal – 48. Matějček (Lelek, Štohanzl), 53. Gaspar (Matějček, Fanderlík). Rozhodčí: Bouzek – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 25:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (R. Červenka) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura, Sedláček – Váňa, Matiášek, Hasman, Rubner "A", M. Červenka, Eret, Straka, D. Roubal "C", Kovařík, Penc, Hanzlík "A", J. Roubal

Mountfield HK

Vomáčka (D. Dvořák) – Lelek, Brádler, Gaspar, Moník, Martinec, Fanderlik – Hašek, D. Matouš, Mašín, Matějček "A", Pažourek, M. Matouš, Havelec, Jirásek, J. Dvořák, Štohanzl, Pokorný, Maršík, Hidveghy "C"

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 65 34 2 32 94,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 -1 0
Michael Čechura 0 0 0 1 2
Martin Červenka 0 1 1 1 2
Petr Eret 0 0 0 -1 4
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Josef Hasman 1 0 1 1 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 2
Vojtěch Kovařík 0 0 0 0 0
Jan Matiášek 1 0 1 -1 0
Adam Penc 0 0 0 0 0
Josef Roubal 1 0 1 -1 0
David Roubal 0 1 1 0 0
Marek Rubner 0 0 0 0 0
Dominik Sedláček 0 0 0 -1 0
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 1 1 1 0
Jakub Sysel 0 1 1 0 0
Jan Štěpánek 0 0 0 1 0
Ondřej Váňa 0 0 0 0 0

komentář

První třetina utkání mezi Plzní a Hradcem Králové nebyla úplně pohledná, oba celky během ní vyprodukovaly celou řadu nepřesností, často se hrálo jen ve středním pásmu a hráči se nemohli probojovat přes modrou čáru. První vážnější příležitost si připsali hostující hokejisté, to když se Jakub Hašek se štěstím probil do samostatného úniku. Na domácí gólmana Filipa Krasanovského si však svou bekhendovou kličkou nepřišel, strážce plzeňské svatyně puk vyrazil před své brankoviště, tam ho však žádný hráč Mountfieldu nedokázal dorazit do sítě.

V jedenácté minutě se poprvé připomněli i domácí borci. Sedláček vypálil od modré čáry, před brankou byl dobře připravený Jan Matiášek, který v sestavě společně s Hasmanem zaskočil za absentující útočníky Chalupu a Poura, nicméně svou dorážkou nedokázal přehodit beton gólmana Tomáše Vomáčky. Tentýž hráč se dostal o pár minut později do samostatného úniku, rána mezi Vomáčkovy betony, ani následná dorážka, mu však nevyšly podle představ. Indiáni si připsali ještě jednu slibnou akci při vlastním oslabení, když se po chybě Hradce dostal ke střele Kovařík, leč ani on nebyl úspěšný. V první třetině jsme tak gól neviděli.

V prostřední části se konečně začalo něco dít, dokonce byly k vidění i dvě branky v síti Tomáše Vomáčky. První šanci druhé periody však měli hráče Hradce Králové, kteří byli zpočátku aktivnějším týmem. Po zvláštním odrazu se puk dostal mezi kruhy, kde číhal připravený útočník Mountfieldu s číslem šest Dominik Matouš, nicméně napálil jen Krasanovského vyrážečku. Poté se hosté museli spíše bránit.

V následujících minutách se dokázali dvakrát prosadit plzeňští hokejisté. Jak už bylo zmíněno, Západočeši nemohli počítat se dvěma elitními útočníky, proto byli do týmu povoláni forvardi z mužstva mladšího dorostu. První z nich, Josef Hasman, otevřel ve dvacáté osmé minutě skóre, když zužitkoval přesného pasu Straky a zamířil přesně mezi betony. A jeho parťák Jan Matiášek přidal o pět minut později druhou branku domácích, když se při přesilové hře nejlépe zorientoval před brankou Vomáčky a dorazil touš o břevno do sítě.

Ve třetí části se hostující celek hnal za vyrovnáním, což se mu nakonec i povedlo. Nejprve se po nedůrazu plzeňské obrany dokázal prosadit Štěpán Matějček a snížil tak svou ranou na 2:1. Indiáni poté byli vyloučeni a museli hrát v oslabení pět na tři. Tuto početní výhodu bleskově využil přesnou ranou do odkryté klece Michale Gaspar a bylo vyrovnáno. Na ledě už se toho potom moc nedělo, zápas došel až do prodloužení, ve kterém měli hosté tlak, nicméně rozhodující branku vstřelit nedokázali. V nájezdech se trefovali už pouze domácí, konkrétně Josef Roubal s Markem Rubnerem, kteří tak zajistili druhý bod pro indiány.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): Po poslední porážce jsem měl trochu obavy, jak to bude vypadat. Zápas byl vyrovnaný, my jsme odskočili na dva góly, ale potom díky našim hrubkám a hloupostem jsme soupeře nechali vyrovnat. Rozhodly nájezdy, při kterých jsme měli i štěstí, Marek Rubner to moc pěkně zakončil.

Jiří Slabý (Mountfield HK): Myslím, že jsme v utkání byli lepší, vytvořili jsme si mnoho šancí, ale nevyužili jsme je, byli jsme střelecky jaloví, vůbec nic se nám nedařilo. Pak jsme naštěstí vyrovnali, sahali jsme dokonce i po třech bodech. V prodloužení jsme měli také dobré šance, nakonec rozhodli nájezdy, ve kterých bylo domácí šikovnější.