VIT - PLZ 5:2

Na ledě Vítkovic starší dorostenci narazili

Svěřencům trenéra Radka Kampfa se v Ostravě nezadařilo. Ačkoliv proti Vítkovicím dvakrát snížili na rozdíl jediné branky, nakonec svému soupeři podheli 2:5.

HC Vítkovice Ridera - HC Plzeň 1929

5:2
3:2, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 5. Toman (Baláž, Veřmiřovský), 5. Blaško, 13. Gřesík (Šala), 40. Gřesík (Maxner, Šala), 42. Baláž (Kučera) – 10. Hanzlík (Matiášek, Rubner), 14. Kovařík (Hanzlík). Rozhodčí: Dufka - Nazad, Doležel. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2.

HC Vítkovice Ridera

Daňa (Kardinál) - Kaláb, Veřmiřovský, Ficek, Šulák, Slíž, Kučera, Bieniek - Gřesík, Tauwinkl, Maxner, Šala, Baláž, Richtár, Blaško, Franz, Kosina, Raška, Toman

HC Plzeň 1929

Krasanovský (21. R. Červenka) - Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Čechura, Sedláček - Váňa, Matiášek, Rubner, M. Červenka, Eret, Straka, D. Roubal, Kovařík, Penc, Hanzlík, J. Roubal

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Radek Červenka 40 23 2 21 91,30 0
Filip Krasanovský 20 6 3 3 50,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 -1 0
Michael Čechura 0 0 0 1 0
Martin Červenka 0 0 0 -2 0
Petr Eret 0 0 0 -1 2
Štěpán Hanzlík 1 1 2 0 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 2
Vojtěch Kovařík 1 0 1 1 0
Jan Matiášek 0 1 1 -1 0
Adam Penc 0 0 0 0 0
Josef Roubal 0 0 0 -2 0
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 1 1 0 2
Dominik Sedláček 0 0 0 -2 0
Filip Staněk 0 0 0 1 0
Martin Straka 0 0 0 1 0
Jan Štěpánek 0 0 0 -3 6
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Ondřej Váňa 0 0 0 -2 0

komentář

Domácí celek dostal na konci třetí minuty k dispozici přesilovou hru. A právě díky ní dokázal otevřít skóre zápasu, když Jozef Baláž na modré čáře našel Radima Tomana, jenž prostřelil plzeňského brankáře. Od dalšího gólu dělilo Vítkovice pouhých 31 vteřin. Ján Blaško nevystřelil zrovna nejrazantněji, nicméně gólman Krasanovský jeho pokus zachytit nedokázal. Tým z Ostravy tak vedl již o dva góly. V čase 7:37 mířil na trestnou lavici Slíž a první přesilovou hru si vyzkoušeli i Plzeňané. V jejím samotném závěru prokázal dobrý důraz v předbrankovém prostoru Štepán Hanzlík, který se tedy postaral o snížení na 1:2.

Dobrou šanci vrátit Vítkovicím dvoubrankové vedení měl v 11. minutě Baláž, nicméně Filip Krasanovský si s jeho akcí poradil. Přesto je to dlouho mrzet nemuselo. Na konci třinácté minuty stačily domácím jen tři sekundy v přesilovce na třetí gól. David Gřesík nejenže překonal Krasanovského, ale zároveň ho i vyhnal z branky. Místo něj se tedy mezi tři tyče postavil Radek Červenka. Indiáni krátce po této brance dokázali snížit, hned z následné akce se totiž prosadil Vojtěch Kovařík. Hokejová podívaná v Ostravar Aréně byla nadále velice atraktivní. První dvacetiminutovka přinesla celkem pět gólů, z nichž o jeden více ale dali domácí.

Ve třetí minutě druhé třetiny se po chybě hostů dostal do šance Gřesík, ale jeho střela postrádala přesnost. Posléze hráli Západočeši v přesilové hře po vyloučení právě Gřesíka, ale srovnat se jim nepodařilo. Ve 29. minutě dostali možnost početní výhody znovu, držením protihráče se provinil Veřmiřovský. Indiáni předvedli dobrou akci, kterou zakončoval David Roubal, ale v rozhodující moment došlo k přerušení hry, jelikož gólman Matyáš Daňa ztratil svou výstroj.

Hosté z Plzně se nadále snažili vyrovnat, ale stále bez úspěchu. V průběhu 35. minuty se dokonce vyloučením Petra Ereta situace zkomplikovala, zaplaťpánhůh pro svěřence Radka Kampfa se ale domácí celek nedokázal prosadit. Pak si ale mužstvo kouče Romana Ryšánka vybralo ten nejlepší možný závěr druhé části hry. Neoblíbený gól do šatny totiž dokázal během signalizovaného trestu vstřelit David Gřesík, díky čemuž Vítkovice šly do šatny mnohem veselejší – za stavu 4:2.

Další důležitý moment si domácí nechali hned na začátek třetí třetiny. Jozef Baláž si krásně sjel k brankáři indiánů a dokázal ho překonat – 5:2. Hostům se nadále moc nedařilo, krátce po tomto gólu byl vyloučen Štěpánek, ale na to už Vítkovičtí gólově nezareagovali. Díky tříbrankovému vedení se mohli zaměřit na kvalitní defenzivní hru, což se jim dařilo. Plzeňané stále ne a ne najít recept na snížení.

Domácím přesto poměrně zatápěli, ale ve finální koncovce se nedokázali prosazovat. V 54. minutě po pasu od Kačeny předváděl dobrou akci David Roubal, ale na jejím konci přišla střela, kterou Daňa bez větších problémů vyrazil. O chvíli později mohl šestou branku Vítkovic přidat Maxner, nicméně jeho zakončení zamířilo přímo do míst, kde stál Radek Červenka. Hostující tým stále nepolevoval a snažil se co nejvíce tvořit šance. Dobrá přišla třeba z hole Marka Rubnera, který ale z blízkosti trefil jen Daňu. Vítkovice tak obraly indiány o tři body za vítězství 5:2.