Rozhovor Rubner

Čtyřgólový Marek Rubner: Byla to paráda!

Plzeň - Starší dorost včera vstoupil do play-off vítězstvím 6:3 nad Vítkovicemi, které čtyřmi góly režíroval Marek Rubner!

HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Ridera

6:3
0:0, 2:2, 4:1

Branky a nahrávky: 32. Pour (J. Roubal), 34. Rubner (Sysel, Kodýtek), 52. Rubner (Kodýtek, Sysel), 57. Rubner (Sysel, Kodýtek), 58. Rubner (Chalupa, Kodýtek), 60. J. Roubal (Kovařík) – 30. Baláž (Toman, Slíž), 36. Kosina (Kučera), 51. Baláž. Rozhodčí: Valenta – Jindra, Šperl. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 39:19. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 6:3.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (R. Červenka) – Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura, Sedláček – Váňa, Rubner "A", Pour, Chalupa, Kodýtek, M. Červenka, Eret, D. Roubal "C", Kovařík, Hanzlík "A", J. Roubal

HC Vítkovice Ridera

Daňa (Kardinál) – Kaláb, Veřmiřovský "A", Ficek, Slíž, Kubík, Kučera, Malík, Bartek – Gřesík, Tauwinkl, Maxner, Šala "C", Baláž "A", Richtár, Cháňa, Blaško, Franz, Kosina, Raška, Toman

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 19 3 16 84,21 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 -1 2
Michael Čechura 0 0 0 2 0
Martin Červenka 0 0 0 -2 0
Petr Eret 0 0 0 -2 4
Štěpán Hanzlík 0 0 0 -1 0
Matěj Chalupa 0 1 1 1 2
Petr Kodýtek 0 4 4 2 0
Vojtěch Kovařík 0 1 1 2 0
Jakub Pour 1 0 1 1 2
Josef Roubal 1 1 2 2 0
David Roubal 0 0 0 -3 0
Marek Rubner 4 0 4 2 0
Dominik Sedláček 0 0 0 0 0
Filip Staněk 0 0 0 -1 2
Jakub Sysel 0 3 3 0 0
Jan Štěpánek 0 0 0 -1 0
Adam Váchal 0 0 0 3 0
Ondřej Váňa 0 0 0 0 0

komentář

Oba týmy začaly utkání velice opatrně. Obrany se snažily býti co nejvíce pozorné. Jako první ale chybovala ta vítkovická, když Dominik Ficek podrazil Rubnera a nabídl indiánům první přesilovou hru. V ní sice domácí celek dlouho operoval v útočném pásmu, málokdy se ale odhodlával ke střele, a tak to brankou neskončilo. První vážnější šance přišli až po této početní výhodě. Matěj Chalupa se dostal do samostatného úniku, ale brankáře Daňu překonat neodkázal. Na druhé straně v přečíslení dva na jednoho přihrával Radim Toman Ondřeji Cháňovi, ale připraven byl i brankář Plzně Filip Krasanovský. V sedmé minutě po střele Maxnera vypadl domácímu gólmanovi puk, ale sudí přerušil hru příliš brzy, a tak bylo veškeré vzrušení zbytečné.

V čase 10:21 měli domácí hokejisté velice dobrou šanci. Marek Rubner obdržel přihrávku do mezikruží, jeho střelu zápěstím však zneškodnil Matyáš Daňa. Od té doby toho moc k vidění nebylo, hráči se zaměřovali spíše na obrannou činnost. Aktivnější ale byli Západočeši. Ti si od sedmnácté minuty také vyzkoušeli dvě minuty dlouhou hru v oslabení, když byl vyloučen Petr Eret. Vítkovice ale toto vyloučení potrestat nedokázaly, a tak první třetina skončila bez branek.

Druhá třetina nezačala pro Západočechy nejlépe. Krátce po sobě se totiž fauly provinili Chalupa a Čada, Vítkovice tedy hrály dlouhou přesilovku pět na tři. Využít ji ale nedokázaly, sehrály ji poměrně špatně. Krátce poté se do dobré šance dostal Ondřej Váňa, který se pokoušel dorazit puk do brány po akci Kodýtka, nicméně Matyáš Daňa tomu zabránil! Na první branku přítomní diváci čekali do času 29:17. Postaral se o ni hostující Jozef Baláž, který se po chybě plzeňských zadáků dostal do úniku a Krasanovského posléze překonal kličkou mezi betony!

Domácím se však krátce poté podařilo vyrovnat. Po zblokované střele Josefa Roubala se ke kotouči dostal Jakub Pour, na jehož perfektně umístěný pokus neměl Daňa nárok! A po necelých dvou minutách bylo na straně indiánů ještě veseleji, díky skvělé přesilovkové kombinaci totiž na 2:1 upravil Marek Rubner! Vedení však Západočeši dlouho neudrželi. Po dalším nedůrazu obrany Západočechů se do šance dostal Ondřej Kosina, který střelou zápěstím upravil stav zápasu na 2:2. Domácímu týmu poté mohl vrátit vedení Chalupa, tváří v tvář Daňovi se ale neprosadil. Do kabin se znovu šlo za vyrovnaného stavu, tentokráte ale po atraktivní podívané.

Třetí třetinu otevřela příležitost domácího útočníka Petra Kodýtka, který projel obranou jako nůž máslem, v samotném konci své akce však Daňu nepřekonal. Hostující gólman si vybral o chvíli později další světlý moment, když dokázal vyrazit střelu Marka Rubnera betonem. Až do poloviny třetí třetiny se toho moc nedělo, poté to ovšem začalo padat. Nejprve se v 51. minutě prosadil Jozef Baláž, který se natlačil před bránu a poslal svůj tým do vedení. O necelou minutu později však na 3:3 vyrovnal Marek Rubner.

Vedení na vítkovickou stranu mohl znovu strhnout Dominik Raška, jenže jeho bekhend vyrazil Filip Krasanovský. V 56. minutě byl na trestnou poslán Jaroslav Veřmiřovský. Plzeňané tuto početní výhodu dokázali využít, nekompromisní dělovkou prostřelil Daňu Marek Rubner, jenž tak dokonal čistý hattrick. A aby toho nebylo málo, o 80 sekund později se Marek Rubner prosadil počtvrté! Znovu to bylo parádně provedeným tvrdým projektilem. Hosté to v závěru utkání ještě zkusili v šesti, čehož využili indiáni, konkrétně Vojtěch Kovařík s Josefem Roubalem. Oba výborně napadali a druhý jmenovaný udělal gólovou tečku za zápasem – 6:3!

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): Začátek byl trochu nervózní. Vítkovice výborně bránily a my jsme měli problémy dostat se přes tu jejich urputnou obranu. Kluky jsme nabádali, aby se snažili střílet z první, a to se nám vyplatilo. Všechny góly, vyjma posledního, jsme dali ze střely bez přípravy. V dnešním hokeji je to hodně účinná zbraň. Sice jsme chybovali a Vítkovicím dva góly sami nabídli, ale pak jsme začali hrát lépe a přehrávali jsme je. Věřili jsme v naši sílu vepředu a celému týmu patří dík.

Roman Ryšánek (HC Vítkovice Steel): První zápas play-off, kluci na něj byli natěšení. Bylo to vyrovnané utkání. Lámalo se to za stavu 3:2, když jsme vedli a pak dostali na 3:3. Soupeř má dobře sehrané přesilovky, na což jsme se sice upozorňovali, ale bohužel dvakrát to tam trefili z voleje a utkání bylo rozhodnuté.