Rozhovor Pour

Pro postup uděláme všechno, hlásí odhodlaně Jakub Pour

Plzeň - Starší dorostenci uspěli i ve druhém utkání osmifinále, když znovu nedali Ostravanům šanci. Na výhře se dvěma góly podílel i útočník Jakub Pour.

HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Ridera

7:2
3:0, 2:2, 2:0

Branky a nahrávky: 15. Rubner (Chalupa, Čada), 18. Rubner (Kodýtek, Chalupa), 19. Pour (Kovařík), 28. Chalupa (Kodýtek, Rubner), 40. Hanzlík (J. Roubal, Kovařík), 41. Rubner (Chalupa), 47. Pour – 27. Raška (Šala), 34. Gřesík (Šala, Kardinál). Rozhodčí: Hornáček – Vavruška, Horažďovský. Vyloučení: 5:5, navíc Slíž (VIT) 10 min OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: --. Střely na branku: 36:17. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 7:2.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (R. Červenka) – Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura, Sedláček – Váňa, Rubner "A", Pour, Chalupa, Kodýtek, Eret, D. Roubal "C", Kovařík, Hanzlík "A", J. Roubal

HC Vítkovice Ridera

Daňa (od 21. Kardinál) – Kaláb, Veřmiřovský "A", Ficek, Slíž, Kubík, Kučera, Malík, Bartek – Gřesík, Tauwinkl, Maxner, Šala "C", Baláž "A", Richtár, Cháňa, Blaško, Franz, Kosina, Raška, Toman

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 17 2 15 88,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 1 1 3 0
Michael Čechura 0 0 0 1 6
Petr Eret 0 0 0 0 0
Štěpán Hanzlík 1 0 1 1 0
Matěj Chalupa 1 3 4 4 0
Petr Kodýtek 0 2 2 5 2
Vojtěch Kovařík 0 2 2 1 0
Jakub Pour 2 0 2 2 0
Josef Roubal 0 1 1 1 0
David Roubal 0 0 0 0 2
Marek Rubner 3 1 4 4 0
Filip Staněk 0 0 0 2 0
Jakub Sysel 0 0 0 2 0
Jan Štěpánek 0 0 0 3 0
Adam Váchal 0 0 0 1 0
Ondřej Váňa 0 0 0 0 0

komentář

Ve čtvrté minutě dostali domácí hokejisté k dispozici přesilovou hru, na trestnou totiž zamířil Matěj Kučera. V závěru početní výhody si Plzeňané vytvořili zajímavou příležitost, když se po kombinaci Sysla s Rubnerem k zakončení dostal Petr Kodýtek, jenž ovšem zamířil pouze do lapačky Matyáše Dani. První vážnější příležitosti si ostravský tým vytvořil v průběhu deváté minuty. Nejprve Jozef Baláž ze strany trefil pouze vyrážečku domácího brankáře, posléze si Filip Krasanovský smlsnul na střeleckém pokusu Radima Tomana z mezikruží. Na druhé straně posléze zahrozil Petr Eret, jeho střela šla ovšem pouze do boční sítě.

Na první branku čekali diváci až na konec 15. minuty. Po velice šikovném průniku Matěje Chalupy se k dorážce dostal Marek Rubner, jenž přidal už svou pátou branku v osmifinálové sérii! Domácí indiáni se tedy dostali do vedení 1:0. Za dvě minuty a několik vteřin později to bylo pro Západočechy ještě lepší. Asi nikoho nepřekvapí, že se opět prosadil Marek Rubner, jemuž do střelecké pozice parádně přihrál Petr Kodýtek – 2:0! Plzeňané si otevřeli střelnici a nehodlali ji jen tak zavřít. Jakub Pour se po pasu od Vojtěcha Kovaříka dostal do dobré šance, kterou využil. Daňa kapituloval již potřetí a do kabin se šlo za stavu 3:0.

Do druhé třetiny se už do hostující klece postavil Tomáš Kardinál. Ve 26. minutě během přesilové hry Vítkovic dokázal zahrozit domácí Pour, nicméně Kardinál puk udržel. Na druhé straně posléze přečíslení zakončoval Matěj Šala, ovšem Filip Krasanovský byl pozorný. Vítkovice přesně s koncem trestu dokázaly skórovat, když se po několika odrazech před plzeňskou bránou prosadil Dominik Raška, který tak snížil na 1:3 z pohledu svého týmu. Jenže o 34 sekund později vedli indiáni opět o tři góly, střelu Kodýtka sice Kardinál vyrazil, k dorážce se ale dostal Matěj Chalupa, který tak upravil na 4:1! A o chvíli později mohlo být ještě lépe, do obrovských šancí se dostalo trio Kodýtek – Chalupa – Rubner, ale zakončit se jim nepodařilo.

V průběhu 34. minuty se hosté během přesilové hry dočkali dalšího snížení. David Gřesík se dostal do úniku díky skvělé rychlosti a s Krasanovským si poradil, zakončil totiž přímo mezi jeho betony. Bleskově však mohl odpovědět Petr Kodýtek, který tečoval puk pouze do betonu Tomáše Kardinála. Další gólové příležitosti přišly na konci prostřední části zápasu. V obrovské šanci se po pěkné kombinaci ocitl Jakub Sysel, ale zamířil pouze do brankáře Vítkovic. Vteřinu před koncem však dokázal přesilovou hru indiánů využít Štěpán Hanzlík, který tak upravil na 5:2 a zařídil, že Ostravané půjdou do kabiny opaření!

Třetí dvacetiminutovku odstartovali indiáni stylově! Hned po deseti vteřinách dovršil hattrick Marek Rubner, když využil chyby hostující obrany. Dva zápasy, sedm branek. Neskutečná vizitka v play-off! Vítkovičtí už pochopitelně byli zcela opaření, navíc na konci 47. minuty inkasovali již posedmé. Jakub Pour ujel po levé straně a dobře provedeným blafákem do bekhendu překonal Kardinála. V polovině třetiny měl zajímavou příležitost Josef Roubal, ale Kardinál měl štěstí, jelikož pokus plzeňského útočníka šel mimo bránu.

Utkání už bylo rozhodnuté a spíše se dohrávalo, k vidění toho moc nebylo. Oba celky se sice snažily přidat ještě nějakou branku, úsilí už ale nebylo takové, jaké by bylo třeba za vyrovnaného stavu. V 55. minutě se v mezikruží zjevil Josef Roubal, jeho střela však zamířila pouze do betonu Tomáše Kardinála. V závěru utkání ještě hráli domácí přesilovou hru, využít ji ale už nedokázali. Samozřejmě je to mrzet nemuselo, díky výhře 7:2 se totiž ujali vedení 2:0 v sérii!

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): Zápas jsem začali dobře, vedli jsme 3:0. Poté jsme udělali nějaké chyby, hráli jsme v oslabení, ve kterých jsme inkasovali. Utkání rozhodlo to, že jsme dali v poslední sekundě druhé třetiny gól a hned na začátku třetí části další. Potom už se jen dohrávalo.

Roman Ryšánek (HC Vítkovice Steel): Vůbec nemám slov k tomu výkonu, co jsme předvedli. Někteří hráči by se nad sebou měli opravdu zamyslet. Plzeň musím pochválit, přistoupili k tomu zodpovědně, odehráli velmi dobré utkání a my jsme jim byli slabým soupeřem.