Rozhovor Přikryl

Je znát, že hrajeme velice ofenzivně, říká o juniorce Roman Přikryl

Plzeň - Junioři si na úvodní zápasy osmifinále nemohou moc stěžovat. Nejprve totiž porazili zlínské berany 6:4, včera zopakovali vítězství a svého soupeře dokonce porazili 9:3! Oba zápasy odehrál také Roman Přikryl, který si stihl připsat čtyři body za jeden gól a tři asistence.

HC Plzeň 1929 - PSG Berani Zlín

9:3
3:0, 1:1, 5:2

Branky a nahrávky: 6. Krliš (Suchý), 10. Švarc (Petráš, Přikryl), 15. Kvasnička (Suchý, Kodýtek), 29. Suchý (Krliš), 44. Kodýtek (Walter, Kvasnička), 48. Vlček (Kokoška, Vracovský), 52. Petráš (Švarc, Kaňák), 53. Stráský (Vavřička, Vlček), 59. Kokoška (Kvasnička, Walter) – 39. Hořanský (Stuchlík, Hladiš), 48. Gazda (Hladiš, Hořanský), 54. Kužílek (Váňa). Rozhodčí: Grech – Fiala, Havelec. Vyloučení: 7:10, navíc Kobylík (ZLN) 10 min. OT. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 97. Střely na branku: 51:31. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 8:2, 8:3, 9:3.

HC Plzeň 1929

Štekr (Zeman) – Kvasnička, Polívka, Kaňák, Walter "A", Pokorný – Petráš, Přikryl, Švarc, Vlček, Vavřička, Polata, Krystl, Krliš "C", Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Suchý "A", Stráský

PSG Berani Zlín

Haloda (od 53. Barvík) – Sirota, Kužílek, Váňa, Kobylík, Stuchlík, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, Miko "A", Lainka, Dlabaja, Horváth, Vyoral "A", Karafiát, Strmiska, Hladiš "C", Hořanský

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 31 3 28 90,32 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Kaňák 0 1 1 1 0
Petr Kodýtek 1 1 2 0 4
Filip Kokoška 1 1 2 2 0
Václav Krliš 1 1 2 3 0
Tomáš Krystl 0 0 0 1 0
David Kvasnička 1 2 3 1 0
Šimon Petráš 1 1 2 1 0
Jakub Pokorný 0 0 0 0 2
Matěj Polata 0 0 0 -1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 2 2
Roman Přikryl 0 1 1 0 0
Jiří Stráský 1 0 1 1 0
Filip Suchý 1 2 3 1 4
Milan Švarc 1 1 2 1 0
Jakub Vavřička 0 1 1 1 0
Lukáš Vlček 1 1 2 2 0
Tomáš Vracovský 0 1 1 0 2
Jan Walter 0 2 2 3 0

komentář

Domácí hráči vstoupili do duelu aktivně a hned v čase 2:00 vybojovali první přesilovou hru v utkání. Během ní se jim ale zpočátku moc nedařilo, nakonec zůstala nevyužita. Pěknou akci na jejím konci alespoň předvedli Kaňák s Přikrylem, puk však skončil pouze v boční síti. V šesté minutě už se svěřenci kouče Bruka ujali vedení. Filip Suchý z pravého křídla našel parádním pasem Václava Krliše, jenž ještě lepší střelou vymetl šibenici Halodovy brány! V desáté minutě se indiánům podařilo využít přesilovou hru během 14 vteřin. Milan Švarc dostal parádní přihrávku od Šimona Petráše a navýšil již na 2:0!

Krátce poté to mohlo být již o tři góly. Filip Kokoška se pěkně propracoval do šance, kterou zakončil bekhendem pouze do Ondřeje Halody. Další nadějná akce se rodila na levém křídle, kde nebezpečně nahodil před branku Kodýtek a puk ještě zvládl tečovat Kaňák, ale brankář Zlína se stal jedinou „obětí“ této střely. Následně si elitní formace indiánů vytvořila obrovský útočný tlak, který proměnila třetí brankou. David Kvasnička zakončil výbornou souhru, když mu do vyložené šance přihrál Filip Suchý, 3:0! Domácí hokejisté si poté vytvořili další velké šance, ale čtvrtou trefu do černého již nepřidali. Po první třetině byl tedy stav stejný jako včera.

Indiáni si ve druhé části zápasu jako první vytvořili šanci. Roman Přikryl se prezentoval parádním průnikem, který však zakončil pouze střelou do brankáře Ondřeje Halody. Na druhé straně se k několika dorážkám dostal Michael Hlaváč, na pozorného Štekra si ale nepřišel. Další šanci měli berani na snížení ve 28. minutě, Stuchlík do střelecké pozice nabil Hořanskému, jehož dělovou ránu vyrazil Jonáš Štekr. Potvrdilo se pravidlo nedáš – dostaneš a domácí se dokonce prosadili v oslabení. Filip Suchý z pravé strany nahrával Krlišovi před branku, ale Haloda si touš srazil mezi betony do vlastní sítě – 4:0!

Duo Václav Krliš – Filip Suchý se celou sezonu prezentuje parádními výkony. To opět ukázalo ve 32. minutě, kdy druhý jmenovaný pálil z mezikruží, leč neúspěšně. Posléze měl další dobrou šanci Milan Švarc po střele nejproduktivnějšího hráče základní část Suchého, ale znovu z toho nebyla branka na 5:0. A aby toho nebylo málo, další šanci v probíhající přesilové hře měl Roman Přikryl po pasu od Švarce, jenomže zakončení mu nevyšlo zcela dle představ. A tak se ve 39. minutě dočkali snížení berani. Adam Hořanský z pravé strany dorazil pokus Stuchlíka a vteřinu před koncem přesilové hry upravil stav zápasu na 1:4 z pohledu jeho celku. Třetí část tak slibovala napínavou podívanou…

Dobrou šancí ji navíc otevřel Petr Strmiska, který ale z bezprostřední blízkosti Jonáše Štekra překonat nedokázal. Posléze hráli domácí v přesilové hře a přidali další branku Petr Kodýtek výborně tečoval dělovou ránu Jana Waltra, na což Haloda neměl šanci zareagovat! Berani však opět dokázali snížit na rozdíl tří branek. Daniel Gazda vystřelil zápěstím v době, kdy Jonáš Štekr moc neviděl, takže na střelu nedokázal zareagovat. O 19 sekund později ale indiáni znovu skórovali, když Lukáš Vlček po pasu od Kokošky překonal zlínského gólmana!

Poté padaly tresty jako na běžícím pásu a přicházely i šance. Dva na nikoho uháněli hostující Kužílek a Miko, ale ani se jim nepodařilo přesně zakončit. V 52. minutě skórovali posedmé domácí hokejisté, když Šimon Petráš dostal nabito na levé křídlo a parádní dělovkou zavěsil pod břevno! Střelecký apetit Plzeňanů neutuchal, Jiří Stráský se prosadil po výměně kotouče s Jakubem Vavřičkou a už to bylo o šest branek! Od této doby z branky odstoupil, stejně jako v prvním utkání, Ondřej Haloda. Nahradil ho Adam Barvík. Hosté posléze díky šťastné brance Jakuba Kužílka, kterou si za rámeček Jonáš Štekr určitě nedá, snížili, nicméně gólovou tečku za utkáním udělali Západočeši. Střela Davida Kvasnička škrtla hokejku Filipa Kokošky, konečný stav zápasu byl tedy 9:3!

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (asistent trenéra HC Plzeň 1929): Až na pár minut na začátku jsme předvedli dobrý výkon. Jediné, k čemu bych měl výtky, je velký počet vyloučených. Zlín má relativně silné přesilovky, nějaký vyrovnaný zápas bychom klidně mohli ztratit, ale jinak jsme předvedli velmi dobrý výkon.

Radek Pšurný (PSG Zlín): Podali jsme velmi nedisciplinovaný, slabý a podprůměrný výkon. Vůbec se neslučoval s charakterem utkání v play-off. Domácí dnes jasně dominovali a naprosto zaslouženě zvítězili.