OF3: ZLN - PLZ 3:8

OF3: Junioři i potřetí přejeli Zlín a mohou se těšit na čtvrtfinále!

Plzeň - Junioři západočeského celku se ve svém třetím osmifinále představili jako hostující mužstvo proti týmu PSG Zlín. Modrobílí vedli 2:0 na zápasy, tudíž mohli celou sérii ukončit a postoupit do dalšího kola vyřazovacích bojů. Zápas byl dvě třetiny nesmírně dramatický, v posledních dvaceti minutách však indiáni zápas jasně přelili na svou stranu a mohou se radovat z postupu!

PSG Berani Zlín - HC Plzeň 1929

3:8
0:2, 3:2, 0:4

Branky a nahrávky: 24. Gago (Hořanský), 32. Gago (Hořanský, Karafiát), 39. Kolařík (Gazda) – 16. Švarc (Petráš, Přikryl), 19. Krliš (Kvasnička), 22. Petráš (Švarc, Kaňák), 29. Petráš (Švarc, Přikryl), 41. Suchý, 46. Petráš (Švarc, Přikryl), 55. Krliš (Suchý, Kodýtek), 55. Krliš (Walter). Rozhodčí: Kubičík – Adamec, Poruba. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:5. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: -:-. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4, 3:8.

PSG Berani Zlín

Haloda (Barvík) – Sirota, Kužílek, Váňa, Kobylík, Stuchlík, Schmied, Gazda, Kolařík – Fryšara, Gago, Miko, Dalajka, Lainka, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský

HC Plzeň 1929

Štekr (Zeman) – Kvasnička, Polívka, Kaňák, Walter, Holý – Petráš, Přikryl, Švarc, Vlček, Vavřička, Polata, Krystl, Krliš, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Suchý, Stránský

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 26 3 23 88,46 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Holý 0 0 0 1 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 2 0
Petr Kodýtek 0 1 1 0 0
Filip Kokoška 0 0 0 -1 2
Václav Krliš 3 0 3 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 2 0
David Kvasnička 0 1 1 3 0
Šimon Petráš 3 1 4 2 0
Matěj Polata 0 0 0 1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 -2 2
Roman Přikryl 0 3 3 3 0
Jiří Stráský 0 0 0 0 0
Filip Suchý 1 1 2 1 2
Milan Švarc 1 3 4 3 4
Jakub Vavřička 0 0 0 0 2
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 -1 0
Jan Walter 0 1 1 0 0

komentář

Západočeši se ke svému třetímu osmifinálovému střetnutí vydali až na dalekou Moravu, kde se poprvé představili na zlínském stadionu. Indiáni měli na své straně mečbol a do zápasu vstoupili opravdu sveřepě! Již ve druhé minutě mohli jít do vedení, na branku Halody vyslal svou střelu Filip Suchý, nakonec se však kotouč zastavil na tyči. O malou chvíli později si velkou příležitost připsali i ševci, nicméně Hořanský v dobré pozici pálil mimo tři tyče svatyně Jonáše Štekra.

Do vedení se nakonec jako první dostali hosté z Plzně. Šimon Petráš našel Milana Švarce, jenž otevřel účet třetího čtvrtfinále, a indiáni se mohli začít radovat. Domácí hokejisté poté promrhali dvojnásobnou přesilovou hru, což je o další chvíli později určitě velmi mrzelo. Klasickou početní výhodu totiž měli k dispozici i Plzeňané, když na trestné lavici odpočíval Gago. David Kvasnička poté oslovil kapitána modrobílých Václava Krliše, který se prosadil ranou mezi Halodovy betony a indiáni vedli již o dvě branky.

I do prostřední periody vstoupili lépe hostující borci. Již po 114 sekundách od prvního buly druhé třetiny se indiáni znovu dokázali gólově prosadit. Mezi kruhy si našel místo Milan Švarc, zpracoval si Kaňákovu příhru a Šimon Petráš poté potřetí v utkání překonal gólmana Halodu. Domácí hráči však o dvě minut později dokázali snížit. Michal Gago v těžké pozici dokázal pohotově vypálit a jeho rána zapadla přesně pod břevno.

Indiáni si však vzali znovu vedení o tři góly zpět na svou stranu. Haloda vychytal hostující hráče, kteří se dostali do přečíslení, když vrazil pokus Švarce. K odraženému touši však jako první dobruslil Šimon Petráš a neomylně ho dorazil do sítě. Zdálo se, že Západočeši v pohodě míří za postupem. Jenže Zlínští se nechtěli jen tak vzdát a pořádně zadělali na drama. Svou druhou branku v utkání si připsal Michal Gago, jenž se zjevil v mezikruží a mířil přesně. Necelé dvě minuty před koncem prostřední dvacetiminutovky se dokázal svým nahozením z velké dálky prosadit i Michal Kolařík a rázem to bylo jen o gól.

Dramatickou zápletku Zlínu pokazil v první minutě třetí části brankář Haloda. Ševci hráli v početní výhodě čtyři na tři, nicméně domácí gólman tuze zle rozehrál, touš se dostal do hůl Filipa Suchého a ten už neměl problém popáté zamést puk do zlínské klece. Ševci poté napálili tyč, velké štěstí měl Štekr po ráně Fryšary. Další pojišťovací trefu přidal o čtyři minuty později opět Šimon Petráš, který zakončil souhru se svými parťáky Švarcem a Přikrylem, střelou z první opět nedal Halodovi šanci a dovršil hattrick.

A dalšími velkými příležitostmi se i nadále nešetřilo. Milan Švarc svůj samostatný únik nedokázal proměnit, na druhé straně se proti šanci Mika a Strmisky vyznamenal gólman Jonáš Štekr. Indiáni už se poté jen bavili hokejem a přidávali další trefy. Václav Krliš si po pasu od Suchého připsal další gól a bylo to už 3:7 z pohledu Zlína. O pár vteřinek později opět udeřilo, když se dokázal prosadit znouv tahoun Plzně Václav Krliš, který si v úniku poradil a zkompletoval druhý indiánský hattrick v utkání! Berani si po této trefě raději vzali oddechový čas. Další západočeský celek tak bezvadně zvládl osmifinále a prodloužil si sezónu!

Ohlasy trenérů

David Bruk (trenér Plzně): „Dnešní zápas byl z té série pro nás nejtěžší. Byli jsme nervózní a vedli jsme 4:3, ale zkomplikovali jsme si to, když soupeř dotáhl. Paradoxně v našem oslabení tří proti čtyřem jsme dali gól a uklidnili se. Gól na 5:3 byl pro nás hodně důležitý a zápas jsme dokázali dohrát v klidu. Jeli jsme sebevědomě do Zlína, věděli jsme, že nemusíme proměnit hned první mečbol, ale chtěli jsme to zároveň ukončit co nejdříve. Sérii jsme vyhráli 3:0, ve všech zápasech jsme byli lepším týmem, vytvářeli jsme si šance a dařilo se nám je proměňovat. Byli jsme úspěšní i v přesilovkách. Sice to vypadá jasně, ale ta série byla náročná a jsme rádi, že jsme ji zvládli.“