SDO ČF2: PLZ - CHM 3:2

St. dorost ČF2: PLZ - CHM 3:2 - Mladíci srovnali stav série s Piráty!

Plzeň - Stav série Plzeň - Chomutov 1:1 (3:4pp, 3:2). Starším dorostencům se podařilo zvítězit ve druhém čtvrtfinálovém duelu. Po napínavém průběhu tedy upravili stav série na 1:1. O postupujícím do semifinále se rozhodne ve čtvrtek na ledě Pirátů!

HC Plzeň 1929 - Piráti Chomutov

3:2
1:0, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 11. Pour (Kovařík, J. Roubal), 37. Pour (J. Roubal), 55. D. Roubal (Kvasnička, Eret) – 25. Lauko (Krivošík), 51. Krivošík (Novák, Buchtela). Rozhodčí: Jílek – Krátký, Svoboda. Vyloučení: 6:8, navíc Buchtela (CHM) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 120. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Červenka) – Kvasnička, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura – Váňa, Rubner (A), Pout, Chalupa, Kodýtek, Eret, D. Roubal (C), Kovařík, Hanzlík (A), J. Roubal

Piráti Chomutov

Pavlát (Skokan) – Buchtela, Seemann, Novák, Studený, Smutný, Hajič (A) – Köver, Polák (A), Kulich (C), Krivošík, Chlán, Lauko, M. Svoboda, Navrátil, Hřebíček, Dejmek, J. Svoboda, Koblížek, Šilar

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 25 2 23 92,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 1 0
Michael Čechura 0 0 0 0 0
Petr Eret 0 1 1 0 2
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 -1 2
Petr Kodýtek 0 0 0 -1 4
Vojtěch Kovařík 0 1 1 2 0
David Kvasnička 0 1 1 0 0
Jakub Pour 2 0 2 2 2
Josef Roubal 0 2 2 2 2
David Roubal 1 0 1 -1 0
Marek Rubner 0 0 0 -1 0
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 0 0 1 0
Adam Váchal 0 0 0 1 0
Ondřej Váňa 0 0 0 0 0

komentář

Oba týmy vstoupili do utkání v ostrém tempu. První větší šanci měl Hanzlík, toho ale vychytal skvělým zákrokem Pavlát, na druhé straně se zase zaskvěl Krasanovský, kterému s dalším zákrokem vypomohl i obětavý Eret. Ten se vrhl do střely, která už směřovala do odkryté branky, a tělem kotouč vyrazil.

Do vedení poslal v polovině třetiny indiány Jakub Pour, který zakončoval kombinaci Josefa Roubala s Vojtěchem Kovaříkem, když doklepával kotouč do odkryté branky. Kovařík pak ještě sám ujel hostující obraně, svůj brejk ale v další branku nepřetavil.

Na úvod druhé třetiny si oba týmy zahrály přesilovou hru, ani jednomu ze ale zrovna nevyvedla. Domácí při oslabení zahrozili díky úniku Kodýtka, to hosté dokonce vyrovnali zásluhou Jakuba Lauka, který si položil brankáře Krasanovského a z velkého úhlu jej nadvakrát dokázal prostřelit.

Plzeň po inkasované brance opět trošku zvýšila aktivitu a začala si vytvářet další šance. Kodýtek v samostatném úniku neuspěl stejně jako Eret při přečíslení. Vedení tak domácím vrátil opět až Jakub Pour, který pěknou kličkou vymíchal gólmana Pirátů a zasunul kotouč do opuštěné branky.

Modrobílí se v úvodu třetí třetiny nedokázali vyvarovat většímu počtu vyloučení a přestože se hosté s hrou v početní převaze po většinu zápasu spíše trápili, přesilovou hrou 5 na 3 ani oni nepohrdli. Filip Krivošík uplatnil důraz na brankovišti a dorazil kotouč za Krasanovského.

Poté však nabídli výhodu jednoho muže v poli domácím také Piráti a indiáni trestali. Kvasnička nahazoval od modré čáry a teč Davida Roubala přehoupla jazýček na vahách zpět na stranu domácích. Piráti koncovku nezvládli, vyfasovali několik zbytečných trestů včetně Buchetlovy desítky za zásah do oblasti hlavy a krku, a na další vyrovnání už tak nedosáhli.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): Samozřejmě to od začátku bylo vyrovnané. V play-off to je o nějaké chybě či neproměňování šancí. Je škoda, že v Chomutově, kde jsme jeli třikrát až čtyřikrát sami na bránu, jsme to neproměňovali. Musíme to využívat, jinak nás to může mrzet. Dnes musím poděkovat klukům, že odvedli takový výkon a bojovali až do konce. Mělo to herní disciplínu, kterou od nich vyžadujeme. Parádní utkání.

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): Bylo to hrozně bojovné utkání. Oba soupeři věděli, o co se hraje. Bylo jasné, že to bude bojovný hokej. Domácí byli o jeden gól šťastnější. Myslím si, že to bylo zbytečně vyhrocené. Nyní se přesouvá k nám, kde se rozhodne. Dnes ale musíme pogratulovat domácím.