PLZ – MBL 1:2

PLZ – MBL 1:2 - Jeden přesně mířený šíp na vítězství nestačil

Plzeň – První duel po reprezentační přestávce indiáni nezvládli. Proti Mladé Boleslavi, která se soustředila výhradně na defenzivu a pomohli jí i dva vlastní góly Západočechů, se modrobílí prosadili pouze jednou a cenné body tak putují do středních Čech.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

1:2
0:1, 0:0, 1:1

Branky a nahrávky: 58. P. Kadlec (D. Kubalík, Stach) – 13. Hyka, 42. Urban (Látal, Hrdinka). Rozhodčí: Šír, Souček – Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:7, navíc Orsava (MBL) os. 10 min. trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4430. Střely na branku: 20:26. Zblokované střely: 10:21. Hity: 13:11. Vhazování: 32:34. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Sochůrek) – Pulpán (A), Čerešňák, D. Sklenička, P. Kadlec (A), Moravčík, Němeček, Kvasnička – D. Kubalík, Kracík, Kratěna (C) – Lev, Stach, Indrák – T. Svoboda, Preisinger, Martin Procházka – Hrnka, Koreis, Kodýtek

BK Mladá Boleslav

Maxwell (Halász) – Kučný, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Holub, Hrdinka, Štich – Lenc, Musil, Hyka – Žejdl, Klepiš, Orsava – Látal, Urban, Pacovský – Pospíšil, Vampola (A), Pabiška (A)

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 58 26 2 24 92,31 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Tomáš Hrnka 0 0 0 -1 2
Miroslav Indrák 0 0 0 -1 0
Petr Kadlec 1 0 1 -1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jakub Koreis 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 2
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 2
Dominik Kubalík 0 1 1 -1 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 0
Michal Moravčík 0 0 0 -1 2
David Němeček 0 0 0 -1 0
Miroslav Preisinger 0 1 1 -1 0
Martin Procházka 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 0 0
David Stach 0 0 0 -1 0
Tomáš Svoboda 0 0 0 -1 0

komentář

Dobrý vstup do utkání měli domácí a Maxwell se měl ve své brankovišti co ohánět. Při největší šanci Západočechů musel řešit betonem ránu Svobody. Hosté odpověděli Vampolou, i Machovský si ale s jeho střelou z pravé strany poradil. Poté se o slovo přihlásil nejlepší kanonýr soutěže Kubalík, pumelicí z první z vrcholu kruhu skórem nepohnul. Když neuspěl ani v další dobré pozici kapitán Kratěna, přišel pro indiány trest. Při vlastním oslabení pláchl všem na ledě Tomáš Hyka a zkusil zamířit mezi betony domácího muže s maskou. Ten ještě stihl zasáhnout, ovšem dojíždějící Stach práci dravého mladoboleslavského forvarda ke vší smůle svých barev dokonal - 0:1! Srovnaní měl vzápětí na holi Procházka, který se na Maxwella řítil z levé strany, síť nakonec rozvlnil pouze z boku. V závěru třetiny ještě podobnou situaci zakončoval Klepiš, ani on fotbalový výsledek svítící na kostce nad ledem během přestávky neodvrátil.

Úvod prostřední části odšpuntoval další úprk hostí v oslabení. Lenc se po rychlém ťukesu se spoluhráčem v situaci dva na jednoho ocitl osamocený před Machovským, nakonec však přestřelil. Indiáni následně dvakrát v rychlém sledu dostali možnost hrát proti čtyřem Bruslařům, sedm vteřin dokonce proti třem, jenže dvě dobré rány z vypracovaných pozic nedobře zacílily. Byla to dělovka z první v podání Pulpána pár kroků za modrou a Kubalíka z vrcholu pravého kruhu. Později se při početní výhodě Středočechů děly věci. Nejprve sám před Machovským zakončil pouze do jeho betonu Musil, na druhé straně soupeřovu rozehrávku zachytil Kubalík, jenže přestřelil. Podobně zacílil i Stach po příhře z kruhu na kruh. To lepší mušku prokázal u levé tyče Musil, jeho pokus na bližší šibenici Machovský vytáhl vyrážečkou. Když pak těsně před druhou sirénou zamířil Koreis tváří v tvář Maxwellovi jen přímo do jeho hrudi, zůstal stav po druhém dějství nezměněn.

Hned v úvodu třetí části ale přišla změna. K touši se u levé tyče dostal po přistrčení Látala Tomáš Urban a svižným pokusem pod víko i s pomocí vracejícího se Moravčíka nemohl trefit lépe - 0:2! Třetí trefu měli hosté na hokejkách vzápětí, po pokusu Hanzlíka od modré se od vlané hromady ale černý nesmysl dokutálel za čáru těsně mimo levé tyče. Dal o sobě vědět také Pacovský, což na svém rameni pocítil zejména gólman Západočechů. Činil se ovšem také Maxwell. Nejprve vytěsnil pokus Kratěny z mezikruží a zvládl i dorážku Lva. Americký brankář povolal do zbraně také vyrážečku, tou vytáhl pokus Stacha z levého kruhu z jízdy. Vědomi si důležitosti utkání, odvolali domácí trenéři Matěje Machovského z branky již tři minuty před závěrečnou třetinou. Z tlaku vyplynul faul Vampoly a hra se tak překlenula do podoby šest na čtyři. Ta trvala pouze osm vteřin, když se na levé straně opřel do touše Per Kadlec a dělovka se zastavila až o síť - 2:1! Následně se o trefení prázdné domácí svatyně pokusil Maxwell, puk však zamířil hodně mimo. Mrzet ho to příliš nemuselo, jeho tým i tak z Plzně veze velmi cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (trenér HC Škoda Plzeň): „První dvě tři minuty relativně dobré, bohužel pak naše přesilovka, kterou jsme si nepomohli gólem, ale naopak soupeř. Od té chvíle byl soupeř lepší, byly tam pasáže, kdy jsme je opticky zatlačili, ale výborně to ubránili. My jsme špatně přeházeli přes útočnou modrou, nedokázali jsme to dostávat na zadní mantinel a vůbec jsme neměli nasazení, pohyb a nedohrávali jsme souboje. Soupeř na ledě dominoval, naopak my jsme neodehráli vůbec dobré utkání a musíme začít hrát úplně jinak, protože takhle to dál nepůjde. Pozitivem je alespoň gól v závěru, jinak musíme přiznat, že Boleslav vyhrála zaslouženě.“

Boris Žabka (asistent trenéra BK Mladá Boleslav): „Předvedli jsme zodpovědný týmový výkon podpořený dobrým výkonem gólman. Čekali jsme, že budou rozhodovat jedna dvě chyby. My jsme chtěli dobře bránit střední pásmo a čekat na chyby soupeře. To se nám povedlo, i když ve druhé třetině byla pasáž hry, kdy jsme se nechali strhnout a hráli jsme nahoru dolu. Rychle jsme se ale vrátili k tomu, co jsme chtěli hrát.“