PLZ – VIT 6:2

PLZ – VIT 6:2 - Šestigólový koncert indiánů vedený hattrickem Indráka skolil Vítkovice!

Škodovka zvládla po třízápasovém půstu naplno bodovat a po dobrém výkonu zdolala na vlastním ledě vítkovickou Rideru, čímž udržela klíčovou desátou příčku v tabulce. Indiáni šli za vítězstvím od prvních minut, ale klíčový náskok si vypracovali během druhé třetiny. Třemi góly se blýskl Miroslav Indrák, pro něhož to byl první hattrick v kariéře.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

6:2
1:1, 2:0, 3:1

Branky a nahrávky: 11. Stach (D. Kubalík, Indrák), 31. D. Sklenička (Moravčík, Stach), 36. Indrák, 44. Indrák (Stach, Lev), 45. Martin Procházka, 47. Indrák (Preisinger, Stach) – 15. P. Zdráhal (Kolouch), 46. O. Roman (Hrbas). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:9, navíc Kovář (VIT) 10 min. za zásah do oblasti hlavy a krku, Presinger (PLZ) a Balán (VIT) 10 min. za hrubost. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4234. Střely na branku: 34:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Sochůrek) – Kvasnička, P. Kadlec (A), Moravčík, D. Sklenička, Pulpán (A), Čerešňák, Němeček – D. Kubalík, Kracík, T. Svoboda – Lev, Kratěna (C), Martin Procházka – Stach, Preisinger, Indrák – Hrnka, Koreis, Schleiss.

HC Vítkovice Ridera

Bartošák (47. Dolejš) – Klok, Sloboda (A), D. Krenželok, Hrbas, Výtisk (A), Urbanec, L. Kovář – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz (C), Stastny, Vandas – Szturc, Balán, Tomi – E. Němec, Kolouch, P. Zdráhal – Kurovský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 22 2 20 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 -1 0
Tomáš Hrnka 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 3 1 4 1 0
Petr Kadlec 0 0 0 0 0
Jakub Koreis 0 0 0 0 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 1 0
Dominik Kubalík 0 1 1 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 2
Jakub Lev 0 1 1 0 0
Michal Moravčík 0 1 1 2 0
David Němeček 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 1 1 0 14
Martin Procházka 1 0 1 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Sklenička 1 0 1 2 0
David Stach 1 3 4 1 4
Tomáš Svoboda 0 0 0 0 0

komentář

Další důležité utkání plzeňské Škodovky o účast v předkole proti Vítkovicím se ze začátku neslo v opatrném duchu. Ani jedno z mužstev nechtělo udělat v prvních minutách utkání chybu a dlouhou dobu jsme proto čekali na první vyloženou příležitost. Postupně to byli domácí indiáni, kteří zvýšili svoji aktivitu a více ohrožovali gólmana Bartošáka. Vítkovický brankář se nejvíce poprvé zapotil po deseti minutách hry ve vlastním oslabení, kdy se štěstím udržel přízemní ránu Kubalíka mezi svými betony.

Plzeňané ale nakonec dokázali zužitkovat svoji první přesilovku v zápase. Dominik Kubalík si na pravé straně počkal na správný moment a následně oslovil milimetrovým pasem u vzdálenější tyče Davida Stacha, jenž z voleje nekompromisně zavěsil do horního růžku branky – 1:0. Jan Schleiss poté ovšem putoval na trestnou lavici, když fauloval gólmana Bartošáka. Indiáni si v oslabení nicméně vedli na jedničku a vítkovické hokejisty stále k ničemu nepouštěli. Hosté přesto dokázali brzy srovnat po ojedinělé akci. Patrik Zdráhal získal puk a po svém sólu středem útočného pásma procedil kotouč mezi betony Machovského - 1:1.

Rychlou odpověď mohl obstarat plzeňský Martin Procházka, jenž ovšem nebyl při svém nájezdu dostatečně precizní a po své kličce vystřelil jen do připraveného betonu Bartošáka. Po změně stran se Západočeši mohli znovu ujmout vedení, když rozhodčí po faulu na Dominika Kubalíka nařídili trestné střílení. Nejlepší střelec celé soutěže nic při nájezdu nevymýšlel, ale brankář Ridery jeho prudkou střelu výborně lapil a podržel svůj tým.

Po neproměněné příležitosti se více do hry začaly znovu více dostávat Vítkovice, jejichž nápor gradoval v přesilové hře po vyloučení Koreise. Matěj Machovský se měl ve své brance co otáčet, když ho hosté zasypali sprškou střel. Strážce plzeňské svatyně ovšem odolal a mohl sledovat, jak se jeho spoluhráči začínají znovu hnát směrem dopředu. Tlak Škody nakonec skončil gólovou radostí. Obránce David Sklenička dostal přihrávku na pravou stranu, přichystal si puk na střelu a poté vymetl pravou šibenici – 2:1.

Více klidu na hokejky Plzně navíc přinesl brzy v přesilové hře Miroslav Indrák. Mrštný útočník indiánů zužitkoval výbornou práci Jakuba Lva, který poslal ze strany prudkou přihrávku na branku, s níž si Bartošák nedokázal poradit, a poslal volný kotouč do sítě – 3:1. Střelecké choutky Plzně neskončily ani ve třetí třetině. Miroslav Indrák se tentokrát neskutečně opřel z voleje v prostoru mezikruží do skákajícího kotouče, a umístil ho nekompromisně za gólmana Bartošáka – 4:1.

Vítkovický gólman se ještě ani nestihl oklepat z inkasované branky a musel už znovu lovit touš ze své klece. Martin Procházka si rychle zpracoval puk mezi kruhy a poté se štěstím střelou zápěstím procedil kotouč přes brankáře Ridery – 5:1. Hosté ovšem nechtěli složit své zbraně bez boje a bleskurychle snížili. Ondřej Roman se prosadil podobným způsobem jako Indrák, když tvrdým příklepem napálil puk k levé tyči – 5:2. Své poslední slovo ale ještě neřekl právě Miroslav Indrák, který si najel do útočného pásma a i přestože se mu nepovedlo ideálně vystřelit, jeho pokus doskákal až za Patrika Bartošáka, čímž plzeňský útočník zkompletoval hattrick – 6:2.

Šestá inkasovaná branka byla už příliš pro gólmana Bartošáka, jenž přepustil svoji svatyni náhradníku Dolejšovi. I druhý brankář Vítkovic měl plné ruce práce. Úchvatný zákrok si brankář Dolejš přichystal na Tomáše Svobodu, jemuž do gólové pozice nabil při přečíslení Dominik Kubalík. Vítkovický gólman se dokázal bravurně přemístit a vytěsnil rychlou střelu plzeňského útočníka. Za rozhodnutého stavu si ještě pěstní vložku pro fanoušky přichystali Preisinger a Balán. Vyrovnaný souboj nakonec zvládl lépe útočník Vítkovic. Ani to ovšem již nic nezměnilo na tom, že Škoda vysoko zvítězila na vlastním ledě a udržela klíčovou desátou příčku v tabulce.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík, asistent trenéra HC Škoda Plzeň: „Pro nás velmi důležitý zápas z hlediska bodů, ale i z pohledu psychiky a sebedůvěry. Pokud bychom ten dnešní zápas nezvládli, tak nemáme desítce co dělat. Byli jsme dnes aktivnější, využili jsme některé šance a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.“

Jakub Petr, trenér HC Vítkovice RIDERA: „Budu netradičně stručný. Dnes to bylo ve stylu přijet, zúčastnit se a odjet. Naše cestovní kancelář, která si udělala během jednoho týdne druhý trip na západ Čech. Plzeň nám dala jednoznačnou lekci, jak se bojuje o play-off.“