Tohle je Plzeň! Junioři zvrátili PĚTIgólovou ztrátu!

Plzeň - Neuvěřitelný zápas dnes odehráli junioři indiánů, který zvrátili zápas z 0:5 na 7:5 a nakonec rozhodli na 8:7 v závěru prodloužení.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

8:7p
0:3, 1:2, 6:2 - 1:0

Branky a nahrávky: 34. Vracovský (Kaňák, Kodýtek), 41. Rubner (Kaňák, Kodýtek), 42. Rubner (Vracovský, Kokoška), 48. Vracovský (Kodýtek, Kokoška), 51. Kaňák (Vracovský, Kokoška), 52. Kodýtek (Stráský, Kaňák), 54. Vracovský (Kaňák, Kokoška), 64. Kokoška (Vracovský) – 13. Kohút (Šmerha, Matějka), 13. Mareček (Matějka, Heldák), 17. Matějka (Kohút, Duda), 22. Heldák (Mareček, Matějka), 33. Šmerha (Furch, Hradil), 55. Šteiner (Krásný, Šmerha), 59. Šmerha (Heldák, Zderadička). Rozhodčí: Zubzanda – Gerát, Hynek. Vyloučení: 8:14. Využití: 5:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 141. Střely na branku: 51:25. Průběh utkání: 0:5, 7:5, 7:7, 8:7.

HC Plzeň 1929

Zeman (od 33. Krasanovský) – Kačena, Váchal, Kaňák, Sysel, Novák, Krystl (C), Pokorný – Stráský (A), Hanzlík, Kučera, Vavřička, Eret, Chalupa, Kodýtek (A), Kokoška, Vracovský, Roubal, Rubner.

HC Slavia Praha

Vecka (od 54. Šorf) – Zderadička (C), Krásný, Chládek, Duda, Novák (A), Chvála – Matějka, Fiala, Šteiner, Heldák, Kolouch, Šergl, Šmerha, Hradil (A), Mareček, Kohút, Furch.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 32 10 2 8 80,00 0
Adam Zeman 33 15 5 10 66,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Eret 0 0 0 -2 4
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 0 2
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 1 4 5 1 0
Petr Kodýtek 1 3 4 0 0
Filip Kokoška 1 4 5 0 2
Tomáš Krystl 0 0 0 0 2
Adam Novák 0 0 0 -3 2
Jakub Pokorný 0 0 0 -1 0
David Roubal 0 0 0 -2 2
Marek Rubner 2 0 2 0 0
Jiří Stráský 0 1 1 -1 0
Jakub Sysel 0 0 0 0 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 0 0 0 0 0
Tomáš Vracovský 3 3 6 0 2

komentář

Do zápasu vstoupili lépe hosté, kterým po necelé půl minutě hry pomohlo i domácí vyloučení. To však modrobílí zvládli výborně a naopak sami zahrozili při vlastní přesilové hře. To totiž Kaňákova střela od modré skončila po teči na břevně. Na druhé straně pálil přes obránce Kohút, avšak nepřesně. Lépe vypadal pokus Šmerhy, ten ukryl do lapačky Zeman. Ze stejné pozice pálil po chvilce i indián Vracovský, Vecka srazil betonem do rohu. Poté se ale již oslabení Západočechům nevyplatilo. Zeman ještě skvěle zasáhl tváří v tvář proti Šmerhovi, na dorážku Davida Kohúta dosáhnout nemohl - 0:1! Hned po rozehrání navíc hosté předvedli rychlý kontr, který po deseti vteřinách hry přetavil v další trefu Aleš Mareček – 0:2! Kohút mohl brzy přidat další gól, osamoceného mezi kruhy jej ovšem vychytal lapačkou Zeman. Jenže hráč Slavie zůstal na ledě i po buly a jeho vysoké nahození směr brána krásně tečoval o led do sítě David Matějka – 0:3! Snížení měl na holi Kodýtek, ale z mezikruží nezamířil přesně. Když si pak těsně před sirénou poradil Vecka i s tečovanou ranou Kaňáka od modré a Vracovského jedovkou z levé strany, odcházeli do kabin značně spokojenější sešívaní.

Domácí do druhé třetiny doslova vlétli, jenže po minutovém tlaku se Slavia trhla do útoku, Denis Heldák se protáhl až před Zemana, kterého nadvakrát překonal - 0:4! S rychlou odpovědí se snažil přispěchat Hanzlík, z ostrého úhlu Vecku na švestkách nenačapal. Neujal se ani pokus Šmerhy přes obránce na druhé straně, chyběla totiž přesnost. Vzápětí to zkoušel Rubner z levého kruhu, našel jen náruč gólmana červenobílých. V oslabení poté pláchl domácím znovu Šmerha, vykličkoval Zemana, ten však i v leže skvěle zasáhl betonem. Slavia se páté trefy přeci jen dočkala. V situaci jeden na jednoho se z levé strany natlačil před Zemana Tomáš Šmerha, udělal dlouhou kličku a zavěsil - 0:5! V bráně Plzně tak naskočil Filip Krasanovský. Brzy se dočkali i domácí. Tomáš Vracovský se vytočil k levé tyči a nadvakrát překonal Vecku - 1:5! Po chvilce ale mohl vrátit pětibrankový rozdíl svému týmu Hradil, tváří v tvář novicovi v domácí svatyni trefil jen jeho rameno. V závěru prostředního dějství Západočeši nevyužili minutovou dvojnásobnou přesilovou hru, náskok Pražanů tak byl o přestávce opět o chlup větší.

V úvodu poslední dvacetiminutovky to ale již domácím vyšlo, když se dorážkou na brankovišti prosadil Marek Rubner - 2:5! Stejný hráč navíc vzápětí zavěsil pod břevno po zmatku před Veckou a drama bylo rázem na světě - 3:5! Kontaktní gól mohl přidat Chalupa, který se protáhl až před svatyni Slavie, mezi betony skulinku nenašel. Jenže sešívaní zcela nezvládali nástup modrobílých a čtvrtá trefa byla brzy na světě. Kodýtek našel po otočce na brankovišti příhrou od tyče k tyči Tomáše Vracovského, který neměl větší problémy doručit balíček na místo určení - 4:5! Od vyrovnání zachránila hosty tyč po střele Kokošky, avšak ne na dlouho. Na modré totiž napřáhl Lukáš Kaňák a propálil vše, co mu stálo v cestě - 5:5! Pak až se probudili červenobílí. Sám se před Krasanovským zjevil Šergl, gólman Západočechů vykopl puk betonem. Poté v přesilové hře vypálil mimo Kohút, po chvilce se trhl do sóla Petr Kodýtek a dokonal obrat v zápase střelou mezi ruku a tělo brankáře - 6:5! Následně si přesilovou hru zahráli i domácí a stejný hráč trefil tyč. Pak ale napřáhl na levém kruhu Tomáš Vracovský a trefil bližší horní růžek - 7:5! To již bylo moc na Vecku, který přenechal své místo v bráně Dominiku Šorfovi. Za dalších pětadvacet vteřin neudržel Krasanovský ránu Krásného od modré a dorážkou zdramatizoval duel David Šteiner - 7:6! V závěru střetnutí putovali domácí do tří a Slavia dokázala poslat zápas do prodloužení. Tomáš Šmerha se z první opřel do černého nesmyslu na levém kruhu a rozvlnil síť ranou mezi betony - 7:7!

Nastavení přineslo pohledný hokej nahoru-dolů. Nejprve z levé strany vypálil nepříjemně Šmerha, následoval domácí úprk dva na jednoho, ve kterém ale Rubnera vychytal Šorf. Definitivní rozhodnutí tak přišlo až sedmašedesát vteřin před nájezdy. Hostující muž s maskou neudržel pokus Vracovského z mezikruží a dorážkou dal šach-mat soupeři Filip Kokoška - 8:7!

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): "Zcela jsme prospali začátek a došlo to až do situace 0:5. Stav jsme otočili na 7:5 díky přesilovým hrám a zlepšené hře. Jenže po hrubých individuálních chybách jsme inkasovali na 7:7 a nakonec rozhodli v prodloužení. Takovýto zápas je špatný a musíme se z něj poučit. Hlavně ze začátků duelů, které nemáme dobré. "

Petr Novák (HC Slavia Praha): "My jsme tady zanechali pěknou stopu... Po dvou třetinách jsme vedli o čtyři góly a obrovskou nekázní a sebeuspokojením jsme zápas prohráli. Musíme poblahopřát Plzni, která vyhrála poslední část 6:2. Měli jsme čtrnáct faulů za zápas, to je strašné číslo."