Juniorům zápas na Spartě vůbec nevyšel

Plzeň - Mladé pušky počtvrté v sezóně narazily na pražský tým, po třech výhrách však poprvé narazily.

HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929

8:2
3:0, 4:2, 1:0

Branky a nahrávky: 2. Vandas (Kulda, Svoboda), 3. Jeřábek (Safin, Duben), 8. Eliáš (Jandus, Kulda), 27. Dubský (Chlouba, Maršoun), 29. Seniov (Chlouba), 36. Jandus (Janda, Svoboda), 37. Wojnar (Safin, Kern), 59. Kulda (Sedliský, Vandas) – 26. Kokoška (Pour, Krystl), 37. Vavřička (Chalupa). Rozhodčí: Škrobák – Svoboda, Horažďovský. Vyloučení: 3:3. Využití: 3:0. Diváci: 78. Střely na branku: 36:35. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1, 7:2, 8:2.

HC Sparta Praha

Nahodil (Hofmann) – Jandus, Janda, Eliáš, Jeřábek, Duben, Vandas, Sedliský – Kern, Svoboda, Seniov, Jaššo, Maršoun, Safin, Kulda, Pejchal, Chlouba, Dubský, Wojnar.

HC Plzeň 1929

Zeman (od 29. Krasanovský) – Kačena, Kvasnička, Staněk, Kaňák, Čechura, Novák, Krystl, Pokorný – Kantner, Stránský, Hanzlík, Vavřička, Pour, Chalupa, Kokoška, Roubal, Eret, Rubner.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 32 19 3 16 84,21 0
Adam Zeman 29 17 5 12 70,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Eret 0 0 0 0 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 -2 2
Matěj Chalupa 0 1 1 -2 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 2
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Filip Kokoška 1 0 1 0 0
Tomáš Krystl 0 1 1 1 0
David Kvasnička 0 0 0 -3 0
Adam Novák 0 0 0 -1 0
Jakub Pokorný 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 1 1 -1 0
David Roubal 0 0 0 -1 2
Filip Staněk 0 0 0 -3 0
Jiří Stráský 0 0 0 -1 0
Jakub Vavřička 1 0 1 -1 0

komentář

Do utkání vstoupili sparťané na výbornou. Od začátku Plzeň přehrávali, z čehož si záhy vybojovali také vedení. Kotouč se po vhazování ve středu hřiště dostal do třetiny hostů, kde se na modré čáře zmocnil puku Jaroslav Vandas. Napřáhl a propálil vše, co bylo před ním – 1:0. další branku Pražané přidali za 80 vteřin. Zcela klidně se Sparta dostala do útočného pásma, kde po rychlých přihrávkách z levého kruhu vystřelil Marek Duben a překvapil Zemana, kterému touš propadl k pravé tyči – 2:0.

Plzeň byla výrazně ochlazena rychlými góly a nepomohlo jí ani vyloučení Roubala v 6. minutě. Sparta totiž dokázala přesilovou hru využít. Ve zmatku před bránou se nejlépe zorientoval Filip Eliáš a zblízka již potřetí v utkání překonal plzeňského gólmana – 3:0. Mrazivá sprška přibrzdila dění na ledové ploše, hosté trochu pookřáli při vyloučení Safina, nicméně pozorný Nahodil a obětavá obrana inkasování nepřipustili. I když se Plzeň závěrem dějství dostala do tempa, domácí gólman zůstal nepokořen a sparťané šli do prostřední dvacetiminutovky s tříbrankovým náskokem.

Do druhé třetiny vstoupila lépe Plzeň, která se dočkala prvního gólu. Po tlaku ve třetině Sparty snížila z hole Filipa Kokošky, jenž se prosadil z prostoru mezi kruhy, když překvapil Nahodila, který měl zakrytý výhled. Jenže domácí výběr rychle zareagoval na inkasování. V rychlém úniku se podařilo sparťanům vytvořit veliký zmatek před Zemanem, tam se nejlépe zorientoval Martin Dubský. Netrvalo dlouho a plzeňský brankář znovu lovil puk ze sítě. Plzeň se prodrala do útočné třetiny, kdy se pokoušela propracovat k zakončení. Avšak Chlouba vyslal Daniela Seniova do úniku. Sparťan nabral rychlost, obhodil si obránce, v nájezdu si rozhýbal gólmana Zemana a zasunul puk k prázdnému místu u pravé tyče a donutil hosty ke střídání brankářů.

Po polovině zápasu se indiáni dopustili dvou faulů po sobě a domácí mladíci neměli potíže s jejich potrestáním. Využili zprvu dvojnásobnou přesilovku. Od modré čáry vypálil Martin Jandus a procedil touš skrz clonící hráče za záda Krasanovského. Vzápětí zužitkovali i tradiční přesilovou hru. Omráčená plzeňská obrana nestačila na Jakuba Wojnara, který poslal svůj tým do vedení 7:1. Ale ani to nebylo z gólové nadílky vše, neboť za 39 vteřin se prosadili také Západočeši. Po nepřesnostech ve sparťanské rozehrávce Plzeň zamířila do útočného pásma, kde Jakub Vavřička přesně zamířil a snížil na rozdíl pěti gólů.

Třetí třetina byla již výrazně chudší na góly. Oba týmy byly již klidnější a nevytvořily si větší množství gólových příležitostí. Na programu byly zejména souboje o přechod středního pásma a následné usazení se ve třetině soupeře. Jenže pokud se některý z celků dostal k zakončení, situaci pokryli pozorní gólmani. Plzeň dostala příležitost ještě skórovat i ve dvou přesilovkách, nicméně neuspěla.

Oproti předešlému průběhu měl Nahodil o dost více práce, ale potřetí již nekapituloval. Naopak střelecké hody dokonali sparťané v 59. minutě, když poosmé skórovali. Sparta uzamkla Plzeň v jejím pásmu a vytěžila z toho osmou branku. Sedliský vypálil dělovku od modré a Vojtěch Kulda nasměroval černou pryž za Krasanovského. V posledních vteřinách se již skóre na světelné tabuli neměnilo, a tak si Pražané připsali tři body za vysoké vítězství 8:2.

Ohlasy trenérů

David Kočí (HC Sparta Praha): "Jsme rádi za výhru. Během přestávky jsme hodně makali, připravovali jsme se, abychom začali více vyhrávat a posunuli se v tabulce výš. První třetina byla dobrá, další dvě třetiny nebyla naše hra tak koncentrovaná, ale vyhráli jsme 8:2, bohudík. Myslím si, že jsme nehráli nijak parádní hokej, ale naštěstí nám to tam napadalo."

David Bruk (HC Plzeň 1929): "Sparta zaslouženě získala tři body a byla jasně lepší. Byla důraznější, byla lepší v koncovce, lépe bruslila. Není moc, co více k tomu říct."