Junioři v parádním zápase skolily Pardubice!

Plzeň - Mladí indiáni si v pohledném zápase připsali na své konto další dva body a po včerejším skalpu Mountfieldu tak dnes porazili další celek z východu Čech.

HC Plzeň 1929 - HC Dynamo Pardubice

2:1p
1:0, 0:1, 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 1. Stráský (Staněk, Hanzlík), 62. Kokoška (Pour) – 28. Rohlík (Zídek, Martinec). Rozhodčí: Malota – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 31:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

HC Plzeň 1929

Kolář (Zeman) – Krystl (C), Čada, Kaňák, Pokorný, Staněk, Novák – Kantner, Stráský (A), Vavřička (A), Chalupa, J. Roubal, D. Roubal, Pour, Hanzlík, Kokoška.

HC Dynamo Pardubice

Vlk (Kulich) – Rudy, Trejbal, Klinecký, Bučko, Faltys, Šklíba, Mert – F. Roubal, Hoskovec, Martinec (A), Dušek, Voženílek (A), Rohlík (C), Petrus, Štefka, Zídek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 62 39 1 38 97,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 0 0
Štěpán Hanzlík 0 1 1 1 0
Matěj Chalupa 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 4
Filip Kokoška 1 0 1 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Adam Novák 0 0 0 1 0
Jakub Pokorný 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 1 1 0 0
Josef Roubal 0 0 0 -1 2
David Roubal 0 0 0 1 0
Filip Staněk 0 1 1 0 0
Jiří Stráský 1 0 1 1 0
Jakub Vavřička 0 0 0 0 0

komentář

Domácí do utkání doslova vlétli a již po šedesáti vteřinách hry se mohli radovat. Ihned po buly napřáhl z pravé strany Staněk a jeho ránu ještě mimo dosah Vlka ztečoval Jiří Stráský – 1:0! Hosté poté zvýšili aktivitu, všemu ale chyběla střelba. A tak mohli znovu udeřit modrobílí. Kantner se prodral až na brankoviště Pardubic, poté ovšem zamířil příliš nad. Vzápětí hrubkou v rozehrávce vyslali do sóla indiáni Martince, jeho kličku a zakončení do bekhendu Kolář uzmul do lapačky. Západočeši odpověděli Chalupou, který z dobré palebné pozice rozezvučel tyč. Pak to zkoušel dvakrát z pravé strany Dušek, jednou přes obránce a jednou z ostrého úhlu, ani jedním pokusem skórem nepohnul. Je také potřeba vyzdvihnout gesto hostí, kteří se přiznali k teči domácího vyhození, kde si sudí nebyli jistí a trest se tedy neuděloval. Za nedlouho poté si Mertl sjel z druhé vlny až mezi kruhy, Kolář stihl ramenem černý nesmysl vytěsnit nad. Když pak v samotném závěru obdržel osamocený Vavřička příhru k pravé tyči a ani nadvakrát nepřekonal přemisťujícího se Vlka, který po chvilce vyrazil betonem i kličku do bekhendu Davida Roubala, skončila třetina bohatá na gólové šance pouze jedinou vstřelenou brankou.

První velkou šanci druhé části zapsal Rudy, tváří v tvář Kolářovi ale nalezl pouze jeho lapačku. Po chvilce se dostal k dorážce na brankovišti Martinec, domácí gólman zasáhl i v sedě. Do třetice to již Východočechům vyšlo. Miroslav Rohlík dostal příhru mezi kruhy a z první zamířil nad beton k tyči - 1:1! Obdržená branka Západočechy nabudila a Vlk se musel rázem činit proti Kantnerovi z mezikruží, Stráskému z pravého kruhu či tečované ráně Krystla od modré. Když pak před druhou sirénou nevyužili Východočeši přesilovou hru, měla o všem rozhodnout třetina závěrečná.

Domácí vstoupili do poslední dvacetiminutovky i díky přesilové hře aktivněji, Kantner však po křižné příhře při ráně z první zlomil hůl, Pourova dělovka z pravé strany zase skončila na betonu Vlka. V početní výhodě později mohli udeřit i hosté, Zídek ale tváří v tvář Kolářovi mezírku mezi jeho betony nenašel. Podobně jako po chvilce od modré Trejbal. Na druhé straně zase Vavřička tečoval mezi kruhy ránu Chalupy od pravého mantinelu příliš nad. Když pak Západočeši nevyužili ani početní výhodu v úplném závěru zápasu, přenesli si její část i do prodloužení. V tom se ovšem rozhodlo až přesně ve chvíli, kdy se oba týmy dostaly do tří. Filip Kokoška se na pravém kruhu zbavil obránce, poté si i položil brankáře a po dlouhé kličce zavěsil pod víko - 2:1!

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): Po včerejším výsledku jsme měli trochu obavy, protože Pardubice vyhrály v Karlových Varech. Přesto byl zápas z obou stran velice dobrý, zachytali dobře gólmani a celkově jsme měli šancí více, takže si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. I když až v prodloužení, ale dle mého názoru jsme hráli dobře.

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Podle mě to bylo z obou stran kvalitní utkání, v tempu, oba mančafty dobře bruslily. Výsledek je asi spravedlivý, i když jsme mohli my i soupeř rozhodnout již v základní hrací době. V prodloužení jsme nakonec tu jednu chybu udělali my, která nás stála zápas. Na druhou stranu jsme hráli dobře a vezeme z tohoto tripu čtyři body, takže jsem klukům poděkoval.