Junioři se pod Ještědem uvedli bůrem!

Plzeň - Mladí indiáni zvládli těžký duel na severu Čech a vezou si tento týden z ledů soupeřů již šestý bodík.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929

2:5
0:1, 1:2, 1:2

Branky a nahrávky: 26. Kunst (Nezbeda), 54. Chrtek (Janele) – 13. Chalupa, 32. Kokoška (Kantner), 39. Kantner, 48. Vavřička (Pour, Chalupa), 58. Kantner (Kokoška). Rozhodčí: Veselý - Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 97. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.

Bílí Tygři Liberec

Polášek (41. Žajdlík) – Bednář, Klinger (C), Benák, Kunst, Korecký, Kiss, Starosta – Chrtek, Pokorný D., Janele, Průžek, Beran, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Kačírek, Chlum, Kadlec

HC Plzeň 1929

Kolář (Krasanovský) – Kačena, Staněk, Kaňák, Sysel, Novák, Krystl (C), Pokorný J. – Kantner, Stráský, Hanzlík, Vavřička, Pour, Chalupa, Roubal J., Kokoška, Roubal D., Eret, Rubner

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 33 2 31 93,94 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Eret 0 0 0 0 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 1 0
Matěj Chalupa 1 1 2 0 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 0 0
Matyáš Kantner 2 1 3 2 0
Filip Kokoška 1 1 2 1 0
Tomáš Krystl 0 1 1 3 2
Adam Novák 0 0 0 0 0
Jakub Pokorný 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 1 1 0 2
Josef Roubal 0 0 0 1 0
David Roubal 0 0 0 1 0
Filip Staněk 0 0 0 2 0
Jiří Stráský 0 0 0 -1 2
Jakub Vavřička 1 0 1 0 2

komentář

Do duelu vstoupili aktivněji domácí, kteří ihned po vhazování nesměle ostřelovali Koláře. Do větší šance se dostal, překvapivě při oslabení šelem, Wiencek. K tomu se odrazil kotouč do velmi dobré pozice, z blízkosti Koláře nakonec neprostřelil. Hosté nezůstali pozadu. Otevřít gólové účty se málem podařilo dvojici David Roubal - Eret. Prvnímu jmenovanému se jen těsně nepodařilo dosáhnout na přihrávku při přečíslení 2 na 1.

Následně už se indiáni prosadili, nenápadným pokusem z poměrně ostrého úhlu nachytal Poláška Matěj Chalupa. V sedmnácté minutě mohli Tygři vyrovnat. Wiencek vymyslel v předbrankovém prostoru chytrou přihrávku na Tomáše Nezbedu. Ten ale zakončil pouze do špičky betonu plzeňského maskovaného muže. Po vyloučení Krystla s Jeníkem vstoupily oba celky ve čtyřech mužích na každé straně. Tuto herní situaci zvládli lépe Severočeši, kteří byli na dosah svého úvodního gólu.

Po Koreckého dělovce a zákroku Koláře objel Průžek zařízení a snažil se zasunout kotouč za již ležícího brankáře Západočechů. Ten však výborným zákrokem na poslední chvíli akci zneškodnil. Z udržení čistého konta se ale přesto příliš dlouho neradoval. Vratislav Kunst svou dělovku o pár chvil později namířil přesně a bylo vyrovnáno. Jenže hosté si dokázali vzít své vedení zpět. Po vyloučení Průžka a následném tlaku dopravil pomocí hrubé síly za Poláška kotouč Filip Kokoška.

S Tygry to vypadalo ještě hůře v devětatřicáté minutě. Chyby v obraně využil Matyáš Kantner, jenž při svém brejku vsadil na razanci a propálil Poláška. Domácí inkasovaná branka nepoložila. Do třetího dějství vstoupili aktivně, nicméně Chrtkova chytrá přihrávka na Bednáře skončila pouze střelou mimo tři tyče a do útoku se dostali opět indiáni.

A vyřešili ho perfektně. Pour totiž mohl po nahrávce Chalupy sám zakončovat, místo toho však vyčkal na dojíždějícího Jakuba Vavřičku, kterému zadovkou kotouč posunul. Střídající Žajdlík již následně nestačil reagovat. Naději pro Tygry vybojoval při vlastním oslabení Ondřej Chrtek, jenž milimetrovou ranou do pravého horního rohu zařízení zužitkoval únik. Jenže zanedlouho všechny naděje domácích pohřbil ranou do odkryté branky šelem Matyáš Kantner.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (Bílí Tygři Liberec): "Jsme zklamaní. Dvě třetiny jsme hráli velice slušně, odehráli jsme dobrý zápas. Nicméně v závěru prostřední dvacetiminutovky jsme vyrobili chybu, když jsme neshodili puk na bránu a hledali jsme hráče z druhé vlny. Soupeři se puk šťastně odrazil a jel sám na branku, z čehož byl rozdílový gól minutu a čtrnáct vteřin před odchodem do kabin. Tato chvíle nás zbrzdila. Před třetí částí jsme si řekli, že soupeře zmáčkneme, jenže znovu jsme nastřelili od modré čáry hráče, který šel na led a hosté ujeli do přečíslení, z čehož vstřelili další branku."

David Bruk (HC Plzeň 1929): "Hráli jsme páté utkání v sedmém dni, což bylo i opticky vidět. Liberec hrál výborně a dvě třetiny byl lepší, byli jsme ve hře hlavně díky výborné hře našeho brankáře. Podařilo se nám navíc na rozdíl od Liberce proměnit šance. Výsledek 5:2 vůbec neodpovídá průběhu zápasu, vezeme si zpět domů šťastné tři body. Rozhodující byla naše třetí branka těsně před koncem druhé třetiny. První periodu jsme odehráli ještě celkem slušně, i když domácí měli tlak, nevytvářeli si úplně gólové šance. Druhou periodu byl na ledě jen jedem tým a to byli Tygři. Celá třetina šla za výkonem našeho gólmana, přičemž se na konci podařilo využít chyby Liberce. Získali jsme puk ve středním pásmu a proměnili nájezd."