Zápas plný obratů vyzněl lépe pro juniory Zlína

Juniorka Plzně sehrála napínavý duel na ledě Zlína, kde přihlížející fanoušci měli o zábavu postaráno. Plzeňským se nejprve povedlo ve druhé třetině přetočit stav duelu na svoji stranu, aby následně ve třetí třetině přišlo o všechny body, když Zlínští vstřelili čtyři góly za sebou a otočili zápas na svoji stranu.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

6:5
2:1, 0:3, 4:1

Branky a nahrávky: 6. Fryšara (Váňa, Mikulec), 19. Karafiát (Václavek, Gazda), 47. Václavek (Gazda), 51. Stiksa (Karafiát, Václavek), 55. Gazda (Padrnos, Václavek), 56. Fryšara (Procházka, Váňa) – 12. Chalupa (Vavřička), 21. Chalupa (Rubner), 35. Kokoška (J. Roubal, Kantner), 40. D. Roubal (Stráský, Hanzlík), 41. Vavřička (Chalupa, Rubner). Rozhodčí: Kašík – Bubela, Zedník. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 39:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5, 6:5.

PSG Berani Zlín

Šimonů (Odložilík) – Fridrich, Váňa, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Kenša, Václavek, Mikulec, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth.

HC Škoda Plzeň

Kolář (Zeman) – Kačena, Staněk, Váchal, Kaňák, Novák, Krystl, Pokorný – Kantner, Stráský, Hanzlík, Vavřička, Pour, Chalupa, J. Roubal, Kokoška, D. Roubal, Eret, Rubner.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 58 39 6 33 84,62 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Eret 0 0 0 0 0
Štěpán Hanzlík 0 1 1 0 0
Matěj Chalupa 2 1 3 2 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 3 0
Matyáš Kantner 0 1 1 0 0
Filip Kokoška 1 0 1 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Adam Novák 0 0 0 -1 0
Jakub Pokorný 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Josef Roubal 0 1 1 0 2
David Roubal 1 0 1 -1 2
Marek Rubner 0 2 2 2 2
Filip Staněk 0 0 0 0 2
Jiří Stráský 0 1 1 -1 2
Jakub Vavřička 1 1 2 2 0

komentář

Úvodní část zápasu patřila mladíkům ze Zlína, kteří se hned v šesté minutě duelu ujali vedení. Štěpán Fryšár byl dostatečně důrazný v brankovišti a nadvakrát doklepl puk za záda Koláře. Valachy následně mohl ještě poslat do větší pohody Strmiska, jenž ale v dobré pozici těsně minul plzeňskou klec. Na druhé straně naopak zahrozil brzy v přesilové hře Chalupa, jehož ránu vytěsnil brankář Šimonů svým betonem. Další branka přesto nakonec padla právě do zlínské sítě. Samostatný únik dvou plzeňských hráčů na gólmana zakončil po narážečce s Vavřičkou nekompromisně Matěj Chalupa.

Do přestávky šli ale mnohem spokojenější Zlínští, jelikož Jiří Karafiát využil nabídnutý prostor a přesně zamířil. Odpověď indiánů po pauze byla přímo blesková. Matěj Chalupa dostal kotouč do prostoru mezikruží, odkud tvrdou ránou propálil Šimonů. Poté si slušné příležitosti vypracovala obě mužstva, další gól padl přesto znovu do zlínské klece. Pohlednou akci Plzně zakončil Filip Kokoška střelou do poloprázdné branky.

Druhá třetina patřila celkově plzeňskému celku, když dílo zkázy dokonal pět vteřin před odchodem do kabin David Roubal, který měl před sebou již jednoduchou práci v podobě doklepnutí puku mezi tři tyče. Jak Západočeši druhou periodu skončili, tak i třetí začali. Přečíslení vyřešil Chalupa přihrávkou na Jakuba Vavřičku, jenž se z gólové pozice nemýlil.

Celkově třetí třetina přinesla velké množství šancí na obou stranách. Poté co neuspěli při svých šancích Vavřička a Stráský, udeřilo na druhé straně. Jan Václavek si najel z druhé vlny a přihrávku od Gazdy zpečetil v nekompromisní snížení. Stejná situace se opakovala i za malou chvíli. Plzeňané zazdili dvě příležitosti a Zlínu se podařilo zdramatizovat zápas dalším gólem. Filip Stiksa se nejlépe zorientoval v závaru před plzeňskou klecí a dostal kotouč za záda Koláře.

Gólovou aktivitu Zlínských ještě umocnila dvojnásobná přesilovka, v níž se povedlo domácímu celku srovnat stav duelu. Daniel Gazda se nerozpakoval na modré čáře a tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Následně ale ještě pokračovala klasická početní výhodě, kterou ševci znovu využili. Procházka našel od modré čáry před brankou Martina Fryšáru, jenž z blízkosti prostřelil Koláře. V závěru duelu mohl ještě vyrovnat Kantner, ale Šimonů jeho pokus lapil a rozhodl o tom, že všechny body zůstanou na Moravě.

Ohlasy trenérů

František Černý (HC Plzeň 1929): Dvě třetiny jsme byli jasně lepší, vedli jsme a ještě na začátku třetí části jsme navýšili náskok na 5:2. Jenže poté jsme inkasovali velice nešťastný gól na 5:3 a od té doby jsme se dostali pod tlak, který umocnilo i to, že jsme hráli prakticky šest minut v oslabení v kuse. Ta jsme nezvládli ubránit. Zápas tak dopadl, jak dopadl, mrzí nás to.