JUN: PLZ – KOM 6:2

Junioři byli znovu při chuti, odnesla to brněnská Kometa!

Plzeň – Na výhru 10:2 nad Jihlavou dokázali plzeňští talenti navázat dalším vítězstvím. Před vlastními diváky porazili Kometu Brno 6:2 a dotáhli se na čtvrté místo tabulky.

HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno

6:2
3:0, 3:2, 0:0

Branky a nahrávky: 8. Pour (Vracovský, Krystl), 11. D. Roubal (Rubner, Hanzlík), 16. J. Roubal (TS), 26. Kokoška (Kaňák, Pour), 35. Pour, 36. Chalupa – 30. Horký (Havlát, Zábranský), 37. Havlát (Horký, Sedláček). Rozhodčí: Sýkora – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5, navíc Čejka (KOM) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 36:33. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:2.

HC Plzeň 1929

Kolář (Krasanovský) – Staněk, Váchal, Kaňák, A. Novák, Krystl (C), Pokorný – Kantner, Stráský (A), Hanzlík, Vavřička, Pour, Chalupa, J. Roubal, Kokoška, Vracovský, D. Roubal, Eret, Rubner.

HC Kometa Brno

Krček (od 36. Holík) – Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Zábranský (A), Král – M. Novák, Havlát, Hasoň, Škvrně, Čejka, Horký (C), Mlynář, Süss, Hroudný, Jajcay.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 33 2 31 93,94 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Eret 0 0 0 0 4
Štěpán Hanzlík 0 1 1 1 0
Matěj Chalupa 1 0 1 1 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Filip Kokoška 1 0 1 3 0
Tomáš Krystl 0 1 1 0 2
Adam Novák 0 0 0 2 0
Jakub Pokorný 0 0 0 1 0
Jakub Pour 2 1 3 2 0
Josef Roubal 1 0 1 1 0
David Roubal 1 0 1 0 0
Marek Rubner 0 1 1 1 0
Filip Staněk 0 0 0 1 0
Jiří Stráský 0 0 0 -1 0
Adam Váchal 0 0 0 1 0
Jakub Vavřička 0 0 0 -1 2
Tomáš Vracovský 0 1 1 3 0

komentář

V sedmé minutě se jako první do příležitosti dostali indiáni, konkrétně Josef Roubal. Zcela osamocený před gómanem Martinem Krkčem ale zamířil pouze do jeho lapačky. O chvíli později už se západočeský celek radoval. Střela Vracovského trefila Jakuba Poura do nohy a bylo to 1:0! 55 sekund po polovině třetiny bylo pro domácí tým ještě veseleji, to když David Roubal zužitkoval přihrávky Marka Rubnera a dorážkou vlastní střely upravil stav zápasu na 2:0!

Ani poté se nedokázala Kometa vzpamatovat a na ledě i nadále dominovala Plzeň. V šestnácté minutě fauloval Libor Zábranský v samostatném úniku Josefa Roubala, jenž posléze proměnil trestné střílení krásným způsobem o břevno a upravil na 3:0! Před gólmanem Krčkem přicházely i další šance. Po střele Lukáše Kaňáka v přesilovce zakončoval Jiří Stráský, jenomže na brankáře si nepřišel. Indiáni předváděli parádní akce a těsně po konci trestu mohli skórovat počtvrté, jenomže střelu Matěje Chalupy zastavila tyčka brněnské brány. Po 20 minutách hry byl tedy stav zápasu 3:0.

Do druhé třetiny vstoupili šancí Brňané, konkrétně Michal Furch, který do pásma přijel z druhé vlny. Naštěstí pro domácí ale mířil na branku. V čase 25:07 se svěřenci kouče Bruka ujali čtyřbrankového vedení, Filip Kokoška dopravil do brány puk po nadýchaném pasu od Kaňáka. Oba celky posléze spálily dobré šance – nejprve nedokázal Kantner přizvednout kotouč nad beton Krčka a na druhé straně po pasu od Matěje Nováka nepřekonal Koláře útočník Jan Hasoň. Přesně v polovině klání se Kometa dočkala první branky, když z mezikruží střílel její nejproduktivnější hráč Luboš Horký.

O další snížení se mohl postarat dvakrát za sebou Tomáš Mlynář, tentokráte si však vylámal zuby na brankáři Kolářovi a přišel trest, dokonce dvojitý. V rozpětí jedné minuty přidali indiáni dvě branky! Nejprve se před gólmana probojoval Jakub Pour a poté nádhernou střelou Matěj Chalupa upravil stav zápasu již na 6:1! V brance Brna to již nevydržel Martin Krček, jehož nahradil starší dorostenec Martin Holík. Kometě se kráce nato povedlo znovu snížit, přečíslení dva na jednoho krásně zakončil Robert Havlát! Sedmou branku domácích mohl v závěru třetiny přidat Vavřička po přečíslení s Kantnerem, ale nestalo se tak.

Ve 43. minutě se po dobré ráně Jiřího Stráského dostal k dorážce David Roubal, ale na brankáře Martina Holíka vyzrát nedokázal. Kometa si posléze v přesilové hře vytvořila solidní ašanci, když mezi kruhy zůstal osamocený Jan Süss, nicméně Kolář vytáhl dobrý zákrok. Posléze gólmana Plzně zachránila i branková konstrukce při zakončení obránce Libora Zábranského. Brňané se snažili hrát dopředu co nejaktivnějši a často se pouštěli do riskantního napadání.

Krátce po polovině třetí třetiny dostal dvě trestné minuty Matěj Novák a domácí v početní výhodě chtěli fanoušky potěšit sedmou brankou. Od modré střílel Kaňák a s dorážkami se snažili uspět Vracovský s Kokoškou, ani jedné z domácích juniorských hvězd to ale neklaplo. Jihomoravané si v závěru třetí dvacetiminutovky vytvořili ještě další dvě příležitosti na snížení, skórovat už se jim ale nepovedlo – nejprve selhal Robert Havlát, poté Jan Hasoň. Indiáni tak po včerejší výhře 10:2 přidali o čtyři branky „slabší“ vítězství a poskočili na čtvrté místo tabulky!

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): My jsme dneska odehráli velmi solidní utkání. Měli jsme vynikající první třetinu a brzy jsme odskočili na 4:0. Druhou a třetí třetinu se nám dařilo zápas kontrolovat, s výkonem jsme spokojení.

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Zápas byl rozhodlý po první třetině, kdy jsme dostali tři branky. Naše šance jsme neproměnili a domácí je proměnili. Plzeň byla herně aktivnější a my dělali chyby, ale šance jsme měli a výsledek 2:6 je pro nás moc krutý. Bohužel se to ale hraje na branky a ne na příležitosti.