PLZ - KLA 8:1

Řádění juniorů odneslo Kladno, to muselo dvakrát střídat gólmana!

Plzeň – Mladí šikulové, kteří se stále rvou o první příčku, dnes na Kladno doslova vlétli a o jejich vítězství rozhodla již prakticky první třetina.

HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno

8:1
4:1, 2:0, 2:0

Branky a nahrávky: 5. Kokoška (Vracovský, Chalupa), 14. Vracovský (Chalupa, Kaňák), 15. Rubner (Kodýtek, Kantner), 20. Krystl (Stráský), 25. Vavřička (Krystl, Vracovský), 36. Rubner (Kaňák, Kantner), 43. Pokorný, 48. Hajžman (Stráský, Sysel) – 9. Havelka (Cibák, Kubík). Rozhodčí: Valenta – Malý, Šimán. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 40. Střely na branku: 55:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 8:1.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Zeman) – Kačena, Kaňák, Sysel, Čechura, Novák, Krystl (C), Pokorný – Kantner, Stráský (A), Hanzlík, Hajžman, Vavřička (A), Chalupa, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Roubal, Rubner.

Rytíři Kladno

Stahl (21. – 43. Svoboda) – Havelka (A), Kiml, Cibák, Chládek, Kučera, Kryll, Malý – Březina, Vach, Kubík, Piovarči, Patyk (C), Bláha, Okegawa, Borkovec, Schildhabel (A), Kučera.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 33 1 32 96,97 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 2 2
Matěj Hajžman 1 0 1 2 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 2 2 4 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 3 0
Lukáš Kaňák 0 2 2 2 0
Matyáš Kantner 0 2 2 2 0
Petr Kodýtek 0 1 1 2 0
Filip Kokoška 1 0 1 4 0
Tomáš Krystl 1 1 2 4 0
Adam Novák 0 0 0 2 0
Jakub Pokorný 1 0 1 2 2
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 2 0 2 2 2
Jiří Stráský 0 2 2 2 0
Jakub Sysel 0 1 1 2 0
Jakub Vavřička 1 0 1 1 0
Tomáš Vracovský 1 2 3 4 0

komentář

Duel odšpuntoval v přesilové hře hostující Patyk, nahození od modré ale skončilo na betonu Krasanovského. Jen co se indiáni dostali do plného stavu, udeřili. Filip Kokoška dostal příhru od zadního mantinelu na brankoviště, kde ještě nasadil Stahlovi kličku a zakončil prakticky do prázdné - 1:0! Hosté však poměrně brzy odpověděli. Po šesti vteřinách přesilovky nahodil od modré na Krasanovského Dominik Havelka a černý nesmysl se zastavil až v síti - 1:1! Vrátit vedení svým barvám mohl Kodýtek, ale mířil až příliš přesně, rozezvučel spojnici. Následně již Rytíři neodolali. Právě Kodýtek vlétl do pásma, jeho ránu Stahl pouze vyrazil a s bleskurychlou dorážkou přispěchal Tomáš Vracovský - 2:1! Za dalších dvacet sekund se navíc Západočeši usadili v pásmu, Marek Rubner se z první opřel do puku a jeho tým měl rázem pohodlný náskok v zádech - 3:1! Další trefu měl na holi Stráský, který se hezky proháčkoval před muže s maskou Kladna, v pádu ale nastřelil pouze jeho hruď. Dali o sobě vědět také i Rytíři. Piovarči tečoval mezi kruhy a Krasanovský musel rychle sklapnout betony. Když už se zdálo, že tento výsledek do přestávky i vydrží, pár vteřin před sirénou si sjel od modré na pravý kruh Tomáš Krystl a přes obránce zamířil přesně na bližší tyč - 4:1!

Do prostřední části naskočil do brány Kladna na místo Stahla Svoboda a hned jej ranou z levého kruhu přivítal Chalupa. Po chvilce to zkoušel i Kodýtek po přihrávce z kruhu na kruh, novic v brankovišti znovu odolal. Do třetice ale již Západočeši svůj náskok navýšili. Krystlovo nahození tečoval mezi kruhy Jakub Vavřička a černý nesmysl rozvlnil síť - 5:1! Vzápětí měl na holi snížení Havelka, po příhře od tyče na tyč ovšem skvěle zasáhl Krasanovský. V polovině utkání najížděl na plzeňského brankáře sám z pravé strany Bláha, muž s maskou ze souboje opět vyšel jako vítěz. Po chvilce našel mezi kruhy Roubal Vracovského, ten protečoval těsně mimo. Do podobné pozice si za nedlouho poté na druhé straně sjel Schildhabel, ani on si na Krasanovského nepřišel. Naopak. Marek Rubner vypálil tvrdě za modrou a zamířil přesně nad beton k levé tyči - 6:1! Když před druhou sirénou nevyzrál na domácího gólmana ani Borkovec, jenž si sjel z druhé vlny mezi kruhy, odcházelo se do kabin za pětibrankového náskoku Západočechů.

Poslední část začal Bláha zachycením domácí rozehrávky, ihned vypálil z vrcholu pravého kruhu, Krasanovský byl připraven. To indiáni si vedli lépe. Jakub Pokorný se zmocnil kotouče ve středním pásmu, vlétl do pásma a tvrdým příklepem do pravého horního růžku donutil Kladno dnes již podruhé střídat gólmany - 7:1! Po chvilce Patyk natáhl z mezikruží, brankář indiánů vytasil parádní zákrok lapačkou. Skóre tak uzavřel až Matěj Hajžman, kterého před brankou od pravé tyče našel Stráský a mladý forvard tedy zakončoval prakticky do prázdné - 8:1! Zblízka to vzápětí zkoušel také Kokoška, ale přestřelil. V početní výhodě ohrozil Krasanovského mohutným nápřahem na pravém kruhu Schildhabel, muž s maskou opět odolal. Čáru tak udělal za dnešním soubojem Hanzlík, z mezikruží ovšem neuspěl.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): "Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli, měli jsme hlavně lepší pohyb. V první polovině zápasu jsme hráli výborně, druhá už byla taková jarní z obou stran."

Petr Tatíček (Rytíři Kladno): "Co k tomu říct. Plzeň byla jasně lepší, my jsme dnes absolutně nic nepředvedli. Domácí vyhráli zcela zaslouženě, zápas se nám vůbec nepovedl."