JUN: PLZ - SLA 7:1

Junioři vyprášili po Kladnu kožich i Slavii!

Plzeň - Mladí indiáni zvládli hrací víkend na výbornou, s Kladnem a Slavií slaví zisk všech bodů při celkovém skóre 15:2!

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

7:1
1:0, 3:0, 3:1

Branky a nahrávky: 5. Kokoška (Vracovský), 21. Rubner (Kantner), 35. Kačena (Hajžman, Stráský), 37. Hanzlík (Kodýtek, Kantner), 41. Chalupa (Kaňák), 47. Roubal (Vavřička, Kaňák), 60. Kokoška (Vavřička, Vracovský) – 46. Furch (Heldák, Novák). Rozhodčí: Hucl – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:1. Diváci: 70. Střely na branku: 47:40. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1.

HC Plzeň 1929

Zeman (Krasanovský) – Kačena, Váchal, Kaňák, Sysel, Novák, Krystl (C), Pokorný – Kantner, Stráský (A), Hanzlík, Hajžman, Vavřička (A), Chalupa, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Roubal, Rubner.

HC Slavia Praha

Vacula (od 46. Šorf) – Zderadička (C), Krásný, Chládek, Novák (A), Chvála – Matějka, Netolický, Heldák, Šergl, Hradil (A), Mareček, Kohút, Furch, Patočka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 40 1 39 97,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Hajžman 0 1 1 1 0
Štěpán Hanzlík 1 0 1 1 0
Matěj Chalupa 1 0 1 2 0
Vlastimil Kačena 1 0 1 1 0
Lukáš Kaňák 0 2 2 3 0
Matyáš Kantner 0 2 2 1 0
Petr Kodýtek 0 1 1 1 0
Filip Kokoška 2 0 2 2 0
Tomáš Krystl 0 0 0 1 0
Adam Novák 0 0 0 2 2
Jakub Pokorný 0 0 0 2 0
David Roubal 1 0 1 1 0
Marek Rubner 1 0 1 1 0
Jiří Stráský 0 1 1 1 0
Jakub Sysel 0 0 0 2 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 0 2 2 1 0
Tomáš Vracovský 0 2 2 2 0

komentář

Zápas odšpuntoval Netolický ranou přes obránce z levého kruhu, Zeman zakročil vyrážečkou. Na druhé straně našteloval kanón na modré Novák, jen těsně ale minul. Nebezpečněji se jevila rána Kodýtka z první z pravého kruhu, Vacula sklapl betony včas. Pak se již Západočeši dostali. Po ráně Rubnera od modré následovalo buly, po kterém se ihned po rozehrání prosadil Filip Kokoška – 1:0! Navýšit náskok mohl další pumelicí od modré Novák, hostující gólman zakročil lapačkou. Mezi střelce se jal zapsat také Hanzlík z mezikruží, neseřídil ale dobře mířidla. Sešívaní odpověděli Furchem, který se natlačil až před Zemana z pravé strany, ten odolal. Za nedlouho poté všem na ledě pláchl Chalupa, po krátké kličce do bekhendu mezírku mezi betony Vaculy nenašel. Když pak po příhře od tyče k tyči Roubala Hanzlík minul poodkrytou klec, mohl nakonec Plzeň potrestat ranou od modré Chvála, Zeman vytěsnil černý nesmysl vyrážečkou do ochranné sítě. Třetina plná šancí tak skončila fotbalovým výsledkem.

Indiáni do druhé třetiny vlétli, po pouhých patnácti sekundách dopravil kotouč do sítě z dorážky Marek Rubner – 2:0! Poté se indiánům dostalo výhody přesilové hry, tu však nezužitkovali. I tak měli více ze hry a tlačili se dopředu, ale beze střelby. To napravil Hajžman, který se dostal do úniku, Vacula ovšem skvělým zákrokem ramenem vyrazil. Poté se do šance dostala i Slavia. Hradil zůstal zapomenutý na modré čáře, v úniku proti Zemanovi však neuspěl. Do další obrovské šance se dostal při dalším střídání opět Hradil. Ani nadvakrát proti Zemanovi neuspěl, plzeňský brankář se roztáhl na brankové čáře a puk do branky nepustil. A tak přišel trest. Od modré vypálil Hajžman a Vlastimil Kačena šikovně tečoval jeho ránu pod víko – 3:0! Plzeň se dále tlačila dopředu a vynutila si faul. Z následné přesilovky, kdy se puk dostal rychle z hokejky na hokejku po ose Kartner – Kodýtek – Štěpán Hanzlík, dorážel posledně jmenovaný prakticky do prázdné - 4:0! Hned vzápětí se dostal ke třem střelám za střídání plzeňský Chalupa. První ranou trefil horní tyč, druhou přestřelil a třetí kryl brankář Vacula. Těsně před sirénou mohl korigovat stav hostující Matějka, který pláchl plzeňské obraně, Škodovku ale opět podržel skvělý Zeman.

Poslední dějství načal vlastní gól červenobílých. Ti si totiž smolně do sítě srazili příhru Matěje Chalupy na brankoviště - 5:0! Alespoň korigovat mohl na druhé straně Furch, z mezikruží ale nezamířil přesně. Neuspěl ani Hradil, který se zjevil sám u pravé tyče, Zeman pokus na vzdálenější tyč vytěsnil. V přesilové hře se již Slavia přeci jenom dočkala. Aleš Furch si vyjel zpoza branky až na pravý kruh a chladnokrevně zavěsil - 5:1! Pražané následně vystřídali gólmana, mezi tři tyče se postavil Šorf a po jednatřiceti vteřinách hry musel lovit touš ze své svatyně, když z první zamířil přesně z mezikruží David Roubal - 6:1! Poté měl dvě gólovky na holi Kodýtek, jenže minul nejprve z podobné pozice a později po pasu na brankoviště. Slavia to zkusila z vrcholu obou kruhů, tvrdé příklepy Matějky a Heldáka na Zemana neplatily, podobně jako po chvilce od modré v podání Zderadičky. V poslední minutě tak udělali za zápasem definitivní tečku modrobílí, když Vavřička oslovil na brankovišti Filipa Kokošku, který z první rozvlnil síť - 7:1!

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): "Musíme kluky pochválit, zápas jsme zvládli dobře. Měli jsme z toho trochu strach, Slavia je předposlední, ale hráči splnili naše očekávání. Poslední dobou se nám daří, snad nám to vydrží i do play-off."

Petr Novák (HC Slavia Praha): "My jsme si byli vědomi síly Plzně a chtěli jsme předvést lepší výkon než včera Kladno, které inkasovalo 1:8. Nakonec jsme však dopadli téměř stejně. Mrzí nás hlavně neproměněné šance, kterých jsme měli dostatek, naopak góly jsme soupeři doslova často darovali po velkých chybách."